| kalua |
Mar 26 2006, 01:43 PM
Post
#1
|
|
Musafir |
Fondue de branza
reteta de baza pt. 4 persoane 400 g cascaval Greyerzer 400 g fribourgeois vacherin 1 catel usturoi 4 lingurite amidon de porumb 350 ml vin alb sec 1 lingurita suc de lamaie (facultativ) 20 ml tuica de cirese piper, nucsoara rasa 500 g paine taiata cuburele Se freaca oala (de fapt se foloseste asa numitul caquelon: (IMG:http://www.leregiment.ch/images/images%20carte/caquelon.gif) in care vrem sa facem fondue-ul cu usturoi. Cele doua feluri de branza se rad/taie foarte mic si se amesteca cu vinul si sucul de lamaie. Tuica se amesteca intr-o cana cu amidonul si se adauga compozitiei de branza. Se fierbe la foc mic pana cand are consistenta unui sos. Se potriveste de gust cu piper si nucsoara. Dupa ce a facut macar o data "bulbuci" se ia de pe foc si se pune pe incalzitor. Bucatelele de paine se infig in furculitele de fondue si se baga in masa de branza. Este bine ca fiecare sa duca painea pana pe fundul caquelonului si acolo sa "deseneze" un 8, astfel se evita arderea branzei pe fundul olii. Eu una nu prea fac cu paine, ci cu tot felul de legume fierte un pic. |
|
|
|
kalua Fondue Mar 26 2006, 01:43 PM
ala80 kalua :kiss:
cu ce pot sa inlocuiesc cascaval G... Mar 26 2006, 02:19 PM
kalua Pai astea n-au nici o treaba cu fondue-ul :lol:
... Mar 26 2006, 03:36 PM
ala80 offf Kalua, as merge eu in fiecare zi, dar e in Pa... Mar 26 2006, 08:34 PM
kalua Fondue de ciocolata I
200 ml frisca lichida
200 g... Apr 2 2006, 10:27 AM![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 2nd November 2025 - 06:11 AM |
|
|