![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
am facut ciorba de perisoare acrita cu zeama de varza, sarmale si cozonac
saptamana viitoare dupa Rev fac o supa si felul doi va fi ceva usor inca nu m-am hotarat |
|
|
![]() |
![]()
Post
#281
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
Si eu am mancat in ultimele zile carnati de oaie luati de la "Ravasitul oilor" (targ de carne si branza din Bran). Tare buni au mai fost. A meritat sa afum toata casa. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#282
|
Musafir ![]() |
Eu voi face azi carne de vita (muschiulet) cu linte rosie. Reteta originala e cu carne de miel, dar domnul a cumparat muschiulet de vita, asa ca asta se va prelucra.
Si apropo de carne de oaie: eu sunt foarte rezervata, cand se facea oaie la cantina mirosea si pana in ultimul colt al scolii si mirosul asta nu era deloc placut. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/sad.gif) O singura data am mai mancat, in UAE, eram la mama dracului si ne era foame, iar la primul restaurant care ne-a iesit in cale ne-au zis ca au numai carne de oaie. A fost excelent gatita. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/322.gif) Cred ca voi face si eu ceva cu carne de miel la sfarsit de saptamana. Later edit: iaca a taiat si prajit omul meu medalioane din muschi si pe langa a facut o salata verde din mai multe feluri de salate. Si a zis sa facem mancarea cu linte neaparat cu carne de miel, la sfarsit de saptamana. |
|
|
![]()
Post
#283
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
M-am inspirat de la voi si am gatit oaie (cotlet) la cuptor, doar ca i-am dat o nota mai orientala.
Oaie cu iz oriental Am inceput prin a praji niste seminte (fara ulei): 2 lingurite susan, 1/2 lingurita coriandru boabe, 1/2 lingurita chimen, 1/2 lingurita mustar boabe si vreo 5-6 capsule de cardamom - cam 1 minut. Apoi le-am macinat, impreuna cu 2 catei de usturoi, o bucatica de ghimbir si 1 ardei capia. Separat am calit 3 cepe mari, taiate pestisori, apoi am adaugat pasta de mai sus, apoi bucatile de carne, 2 foi de dafin, vinul in care s-a marinat carnea peste noapte, sare, piper, apa cat sa acopere totul si la oala sub presiune 1 1/2 ore. La urma am transferat totul intr-o cratita, am adaugat 2 morcovi taiati, 1/2 telina idem, doi pumni de fasole verde, cativa cartofi taiati bucati mari, 1 rosie mare tocata. Acum bolborosesc toate la cuptor, unde vor sta cam o ora. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#284
|
Musafir ![]() |
Leea (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/aplauze.gif)
Eu voi face sambata dovlecei umpluti cu ton (din conserva), iar duminica mancare din carne de miel cu linte rosie. Binenteles cu salate. |
|
|
pescarush |
![]()
Post
#285
|
Musafir ![]() |
am facut ieri prajitura cu branza si capsuni, ca sa incep cu desertul.
azi fac o supa de curcan cu taitei. pentru maine m-am gandit sa fac dovlecei umpluti cu branza Roquefort, mi-am mai luat niste ciupercute din piata, asa ca buretii pe care-i mancam in Romania, vreau sa le fac si pe alea zilele urmatoare. si mai am niste peste prin congelator, somon si inca un fel, trebuie sa ma decid pe cares a-l fac saptamana asta. |
|
|
![]()
Post
#286
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Ma tot terorizeaza al meu de o vreme cu fasolea cu ciolan. Ei, azi i-am facut-o. Miroase la mine-n bucatarie ca de Craciun (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) La cata am facut, cred ca asta vom manca toata saptamana.
Am mai tras si-o tura zdravana de clatite si am prajit un crap la cuptor - numai chestii clasice... In concluzie cel putin doua zile nu ma mai apropii de bucatarie |
|
|
kalua |
![]()
Post
#287
|
Musafir ![]() |
Auzi, Leea, stii ca si fiica-mea mi-a batut obrazul ca n-am mai facut fasole boabe de nu stiu cand? (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/laugh.gif)
Ca eu fac de-asta mult iarna, cand nu se gasesc legume proaspete localnice (ma feresc sa cumpar produse de sera). Acum mai vreau sa profit de ce da pamantul in toamna asta minunata. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) Deci copilu' trebuie sa-si puna pofta-n cui. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/ohmy.gif) |
|
|
![]()
Post
#288
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
Eu am facut snitele si ciorba acra de perisoare. Ambele la cerere. Pentru mine...nimic. Cred ca pap ton cu gogosari in otet. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#289
|
Musafir ![]() |
Eu am pe foc niste ceafa afumata in suc de varza murata, o tin acolo pana aproape se destrama. Imi place cand e rece, taiata in felii subtiri si cu mustar...
Mi-am facut si planul pentru maine si poimaine: luni - napolitane belgiene cu gem marti (la noi e sarbatoare, deci stau acasa si am timp de prostii (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif) ): curry masala cu carne de rata, garnitura de orez salbatic. Prajitura cu branza si fructe si vreau sa incerc si tortul de clatite al Leei. |
|
|
fortelady |
![]()
Post
#290
|
Musafir ![]() |
in weekendul asta o sarbatorim pe mama ca e ziua ei pe 12 (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)
asadar pregatesc rulada de vita (umpluta cu carne tocata, ciuperci, carnati si ardei) si o reteta de pastrav cu migdale pe care am gasit-o pe gustos.ro revin luni cu retetele pentru cine le vrea (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 01:06 AM |
|