IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Dulciuri traditionale de Craciun si Anul nou, retete
Diana.
post Dec 2 2006, 10:03 PM
Post #1


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



"Scutecele Domnului", "Pelincile Domnului" sau "Turte de Craciun"


In Ajun, dupa ce casa este sfintita si preotul a plecat, tpata familia se aseaza la masa si se maninca "scutecele".

cum se prepara "Scutecele Domnului":
Se intind foi subtiri din aluat de piine, care se coc mai apoi pe o plita intinsa. Cine nu are timp (eu, de exemplu) poate folosi si foi de placinta din comert. In loc de plita, foile se pot usca, una cite una, intr-o tigaie de teflon incinsa.
Cind foile sint gata, acestea se inmoaie (obiceiul spune ca acest lucru trebuie facut in seara dinaintea Ajunului) in apa indulcita in care s-a pus si un strop de esenta de vanilie.
Intr-un castron se face un amestec de miez de nuca macinata, zahar, coaja de lamiie si portocala rasa pe razatoarea mica. Acest amestec se presara peste foi: o foaie, nuca cu mirodenii, inca o foaie, inca un rind de nuca ...si tot asa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
Diana   Dulciuri traditionale de Craciun si Anul nou   Dec 2 2006, 10:03 PM
Szimcsi   Deci umplutura se pune peste foile coapte? Sau cru...   Nov 14 2007, 12:52 PM
fleurdelis   Ah! ce bune sint...cred ca asta imi place mie ...   Nov 14 2007, 03:48 PM
rozy   poate nu au fost puse intamplator semintele de can...   Nov 14 2007, 03:55 PM
Fanny   A little offtopic

Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 4th May 2025 - 03:00 AM