![]() |
![]() ![]() |
![]() |
pescarush |
![]()
Post
#451
|
Musafir ![]() |
Mersi kalua!
eu faceam varza alba calita, cam la fel , dar puneam bulion in loc de smantana si la sfarsit marar. mie imi place varza in orice forma. |
|
|
![]()
Post
#452
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,334 Joined: 13-December 05 From: D Street Member No.: 96 ![]() |
Moni, nu ne spui exact cum e cu drobul? Suna tare bine...
|
|
|
![]()
Post
#453
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Incurabil Posts: 1,440 Joined: 2-February 06 Member No.: 176 ![]() |
Eu am gasit reteta pe net sub denumirea "chiftea greceasca" dar nu prea arata a chiftea, ca si forma seamana cu drobul asa ca nu stiu cum sa-i zic. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
Chiftea greceasca cu miel Ingrediente: 250 g carne tocata de porc 250 g carne tocata de miel (eu am avut amestec porc-vita (IMG:style_emoticons/default/ametit.gif) ) 1 ou 100 ml lapte 75 g orez 150 ml apa sare si piper Umplutura 2 linguri patrunjel tocat 1 catel usturoi tocat 1 ceapa tocata 100 g feta 20 g unt se amesteca orezul fiert cu carnea, oul, laptele la care eu am mai adaugat niste condimente pentru carne tocata. orezul trebuie sa fie foarte bine scurs. se face o pasta (nu neaparat foarte omogena) din ingredientele pentru umplutura. se unge o tava cu unt si se pune un strat de carne, dupa care un strat de umplutura, iar carne, umplutura si la final tot carne. deci carnea trebuie impartita in 3 iar umplutura in 2. umplutura nu se pune pana la margine astfel incat in final la exterior trebuie sa se vada doar carne. se baga la cuptor cam 1 ora. eu in tava am pus pe langa si cartofi pentru care nu a trebuit sa mai adaug apa pentru ca a lasat carnea suficienta. asa cum am mai zis trebuie servita cu tzatziki. combinatia e foarte buna. ieri mai aveam ramasa asa ca am gustat si rece. e buna si asa. |
|
|
![]()
Post
#454
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,334 Joined: 13-December 05 From: D Street Member No.: 96 ![]() |
Thanks, am notat-o la "de incercat".
|
|
|
![]()
Post
#455
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,440 Joined: 21-February 06 Member No.: 235 ![]() |
Ieri: paste milaneze si un strudel cu capsuni (gata cumparat numai de introdus in cuptor).Suna tare bine drobul monicutza.Eu am facut pulpa de porc batuta si umplutura a fost din ciuperci, morcovi si doua oua batute, condimente.Am rulat pulpa cu aceasta umplutura, am legat-o cu ata, am stropit-o cu vin, am adaugat apa si la cuptor.Este grozava.
|
|
|
![]()
Post
#456
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,877 Joined: 9-December 05 From: Here and There Member No.: 70 ![]() |
Tanananana!
Dupa ce am stat si am salivat cateva seri la rand.. am decis sa postez si eu pe aici. si nu asa, ci voi pune o poza. deeeci.. chinuita de talent.. in seara asta am preparat: (IMG:http://i10.photobucket.com/albums/a130/adi_x/DSC01880.jpg) nu mi se pare ca arata prea bine, ma grabeau turcii (prietenul meu :-< care se plange intotdeauna ca atunci cand vin la el mai mult stau in bucatarie (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/fluierat.gif) ). sa vedem maine cum o fi.. numai bine, am si o musafira (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) ps: am observat ca frisca din tub e mai inchisa la culoare.. nu imi placea, de aceea am renuntat.. ah da, si cu centrarile nu stau prea bine. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#457
|
Musafir ![]() |
Meg (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/322.gif) (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/aplauze.gif)
Si despre centrari: iaca asa se vede ca-i facut de casa (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
Post
#458
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,877 Joined: 9-December 05 From: Here and There Member No.: 70 ![]() |
daca tot m-am laudat cu tortul de la majoratul meu.. mi s-a parut super.. a avut 18 trandafirasi. sau 17 si un boboc.. ceva de genul. si a fost facut cap coada de mamica mea (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
A se observa si superba mea podoaba capilara.. Doame ce frumos mi-a stat parul atunci! (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) (cu toata modestia:) ) |
|
|
fortelady |
![]()
Post
#459
|
Musafir ![]() |
arata super bine tortul tau (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)
si da, iti statea foarte fain parul (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
Post
#460
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,440 Joined: 21-February 06 Member No.: 235 ![]() |
Frumoase, intr-adevar torturile.Si cel cu trandafirasii imi place, arata super.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 12:31 AM |
|