![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#71
|
Musafir ![]() |
Arata foarte bine, Zibba, bravo! (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif)
Eu personal ornez torturile mai putin, in locul tau as fi pus mai multa ciocolata rasa si numai inimile, dar asta e o chestie subiectiva. Si mie mi s-a intamplat o data-n viata sa nu mi se bata frisca si mi-au explicat niste colege mai in varsta ca asta vine de la presiunea aerului (intr-adevar, era inainte de furtuna). Dar cu creme fraiche nu se da gres niciodata. |
|
|
![]()
Post
#72
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 248 Joined: 1-February 07 From: barca Member No.: 1,130 ![]() |
saru¡mana,kalua...da,cu ornatu'nici io nu ma prea omor...ar fi mers mai bine cu frisca...insa...asta e (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
Post
#73
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif) (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif) (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif) ZIBBA! Esti o forta. S-a impresionat si sotul meu cand ti-a vazut creatia (asa ca mai primesti (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif) (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif) bonus si de la el).
E de efect, cu viermisorii si cu bucatile de fructe. Cum ai rezolvat pana la urma cu visinele? Ce ai pus in loc? Si, sincer, parerea mea despre ornatul prajiturilor e ca: cu cat arata mai rau, cu atat e gustul mai grozav. Tu insa l-ai si facut sa arate bine. De-acu m-am hotarat sa-i spun "Tortul ZIBBA" in onoarea ta. Ei, cine-i cea mai iubita din tara? |
|
|
![]()
Post
#74
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 248 Joined: 1-February 07 From: barca Member No.: 1,130 ![]() |
mama,mama...ce bine ma simt...saru'mana...vai ce drag imi e! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) pai am pus compot de visine...ca mi-am adus aminte ca intr-un cartier apropiat e un magazin de romani si stiam ca au cam tot ce nu au astia pe aici...si de dimineata m-am dus ...speram sa gasesc ..si surpriza a fost sa aiba...am fost tare incantata...nu am prea avut insa rabdare sa se raceasca bine crema si am pus-o peste unt...s-a inmuiat un pic...dar am avut noroc ...numai cu frisca am dat kix...asta e!vreau sa va spun ca sotul meu...desi a venit mort de oboseala de la munca...a fost intr-un extaz continuu (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ...mi-a zis sa nu dau nici o bucatica la nimeni ca ala e tortul lui (IMG:style_emoticons/default/wub.gif) dar eu va dau si voua daca vreti...
va pup si iubesc! p.s.nu m-am putut abtine si am mancat si eu o bucatica (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) si mii de plecaciuni pentru numirea prajiturii...ZIBBA (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) |
|
|
![]()
Post
#75
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Maine un nou bairam in clan, deci iar prestez prajitura pentru toti. De data asta am ales ceva mai putin laborios (IMG:style_emoticons/default/322.gif) dar la fel de delicios:
PRAJITURA CAPPUCCINO (ante-Montignac eram mare fan al ei) Blatul: Se bat spuma tare 6 albusuri, apoi se adauga treptat 6 linguri zahar, tot treptat cele 6 galbenusuri ramase, iar cand totul arata ca o spuma tarisoara si galbioara, se pun intr-o sita/strecuratoare: 1 pliculet praf de copt, 2 linguri cacao si 4 linguri faina (nu prea pline, doar cu un pic de burtica). Acestea se cern usor deaspura castronului cu spuma, treptat si se incorporeaza incet, amestecand cu telul cu o miscare verticala. Se pune hartie de copt in tava dreptunghiulara, se toarna amestecul si se vara in cuptorul preincalzit, la foc mediu spre mic 15 minute, apoi se intoarce si se mai coace vreo 20 minute la foc mic. Se scoate, se desprinde hartia si se lasa sa se raceasca pe un platou. Crema: Se freaca 250 g margarina pentru prajituri/unt cu 5 linguri zahar pudra, 1 plic cappuccino (sau 1 lingura crema de ciocolata gen Nutella sau Finetti). La sfarsit se incorporeaza pe rand 5 galbenusuri crude. Crema se intinde toata pe blatul rece si se niveleaza frumos. Spuma: Se bat spuma tare 5 albusuri, apoi se adauga 5 linguri zahar tos si se bate pe bain marie 10 minute. Cat e calda, spuma se intinde peste crema si se niveleaza. Imediat se pune glazura. Glazura: Se prepara glazura din 1/2 pliculet glazura caramel la rece (poate fi Dr. Oetker), si se toarna in zig-zag peste spuma. Ca si cu tortul Suhaida, eu de facut o fac, ca nu-i mare lucru, dar de gustat nu si nu! Ii las pe ceilalti pofticiosi. (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) |
|
|
fortelady |
![]()
Post
#76
|
Musafir ![]() |
de pe alt forum (reteta eu zic ca merita incercata, toate retetele acestei persoane au fost dementiale. tipa in cauza nu e romanca, desi scrie foarte corect romaneste)
QUOTE("sis mis") karamel pita
foite: 2 oua 140 g margarina 100 g zahar NaHCO3 (bicarbonat de sodiu la varful cutitului) 8 linguri de lapte se face aluat, imparte in 3 si suceste la marimea unei tave patrate. se coace pe fundul exterior cateva minute (~10) sa ramane mai mult alb pentru crema: 1 l lapte 8 linguri de faina 200 g zahar din 3-4 linguri de zahar se face caramel, care se dilueaza cu o parte din lapte (prin fierbere) faina se amesteca cu restul de zahar, se adauga treptat restul de lapte (rece) se ameasteca ca sa fie o masa fara bulguri si se adauga laptele aia cu caramel topit totul se pune pe foc mic si se amesteca in continui pana la fierbere (asemanator ca pentru budinca). crema devine deasa jumatate de crema rece (nu de tot, sa fie putin calduta) se pune pe prima foita, apoi se pune al doilea foita, iar jumatate de crema si apoi a treia foita. se apasa cu o scandura (sau tava mare) si se pune ceva greu deasupra (o carte sau ceva asemanator, dar nu ceva prea greu ca sa nu iasa crema pe lateral) asa trebuie sa ramane pana maine zi (cand foitele devin mai moi), cand se poate face glazura de ciocolata ... l |
|
|
kalua |
![]()
Post
#77
|
Musafir ![]() |
Islere
400 g faina 300 g unt 160 g zahar 4 galbenusuri Se face aluatul, se intinde si se taie forme cu paharul de apa din el. Formele se coc la foc iute (sub atentie ca se ard repede) Pentru crema: 200 g zahar 4 oua 2 linguri cacao 150 g unt rom Se freaca zaharul cu ouale pe foc, se adauga cacaoa. Se ia de pe foc, se lasa un pic la racit si se adauga untul si romul. Se umple cate doua forme cu crema. Separat se face o glazura de ciocolata si se ung pe o parte cu ea. |
|
|
![]()
Post
#78
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
saru'mana (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) ...erau preferate mele pe vremea gradinitei (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
am sa le fac si pun poza daca arata onorabil. |
|
|
![]()
Post
#79
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 248 Joined: 1-February 07 From: barca Member No.: 1,130 ![]() |
dragele mele...acum vreo 2 zile...dragul meu barbat mi-a zis ca ar manca amandine...dar de unde sa ia?ca aici nu sunt...si io...ca o femeie cuminte ce sunt (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) si cum mor de plictis...m-am gandit sa caut reteta ...am gasit vreo 5...niciuna la fel...una era mai aproape de adevar,,,dar cam neclara la preparare...cu ce mai stiam eu si cu ce scria acolo,m-am gandit s-o fac azi...daca iese o mai fac si altadata (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ...asa ca am facut...cantitatile la mai putin de jumate...ca sa nu stric mult material...si uitati ce a iesit...aaaa...nu le-am mai taiat ...am facut un tort in miniatura,dar sunt convinsa ca daca le taiam ieseau mult mai dragut......pun intai poza....si apoi scriu si reteta .
cum eu sunt o grabita vesnic...n-am avut rabdare sa se intareasca glazura...si nici farfuria n-am sters-o bine pe margine (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) (IMG:http://i171.photobucket.com/albums/u313/lavastinne/amandina005.jpg) Amandina BLAT:10 oua,300g faina,200g zahar,30 ml ulei,50 ml apa,,o lingura nuca macinata sau migdale,o lingura zahar ars stins cu o lingura apa,un praf de copt. CREMA:1pachet de unt sau margarina,200 g zahar,200 g cacao,esenta de rom SIROP:o cana de apa,o cana de zahar,coaja rasa de lamaie,zeama de lamaie,esenta de rom GLAZURA:fie ciocolata,fie o cana de zahar,2-3 linguri de apa si cacao cernuta,esenta rom PREPARARE: BLAT:se bat albusurile spuma cu zaharul galbenusurile se amesteca cu zaharul ars stin,nuca,uleiul,apa,apoi incet se incorporeaza in albusuri. faina se pune in ploaie,mestecand usor, se unge o tava cu ulei...se preasara faina si se pune la copt CREMA:se freaca untul bine,incorporand usor zaharul...se freaca in continuare pana nu se mai simte zaharul .se adauga cacauasi se amesteca pana ise da o consistenta pastoasa si omogena.se adauga esenta rom. SIROP:se fierb toate pana se leaga binisor...se lasa la racit.cu el se insiropeaza blatul GLAzURA:se topeste pe foc zaharul cu apa si la sfarsit se adauga cacaua sau ciocolata rasa.dupa preferinte se dauaga rom. MONTAJ:batul taiat in trei foi se insiropeaza bine...se pune crema intre foi si deasupra glazura calduta. Asta e tot.sper ca n-am uitat nimic! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ba am uitat!ornamentul e facut di jeleuri colorate intinse cu sucitorul pe un strat de zahar tos...si "montate"asa cu o scobitoare,care nu se mananca! (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]()
Post
#80
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,334 Joined: 13-December 05 From: D Street Member No.: 96 ![]() |
Ce surpriza (IMG:style_emoticons/default/wub.gif) Eu sunt amatoare de amandine, mai ca m-as apuca si eu de facut.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 4th May 2025 - 02:54 AM |
|