![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Yeap! Primit, papat, lins bot, trecut pofta! Sa traiesti si sa mai faci! (IMG:style_emoticons/default/pupicei.gif)
|
|
|
blu_dea |
![]()
|
Musafir ![]() |
PRAJITURA MERE
3 oua 3 linguri fructoza 3 linguri ulei 4 linguri faina soia aprox 1 kg mere arome(vanilie,scrortisoara) Se unge o tava cu unt(strat gros) Umplutura:mere rase,o lingura fructoza,arome Pandispanul:albusurile batute spuma cu 2 linguri fructoza,apoi adaugate galbenusurile,uleiul si faina de soia. La cuptor,la foc potrivit,30' Se pune umplutura in tava,apoi pandispanul.Dupa ce se scoate de la cuptor, se pune invers ca sa se insiropeze blatul. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,405 Joined: 20-December 06 Member No.: 868 ![]() |
Tarta cu mere a lui Blu, am mai pus deasupra putina frisca.
(IMG:http://i165.photobucket.com/albums/u49/loveisfree_31/Tortuletulcumere.jpg) Dintr-o parte: (IMG:http://i165.photobucket.com/albums/u49/loveisfree_31/Dintr-oparte.jpg) Pofta buna ! (IMG:http://i165.photobucket.com/albums/u49/loveisfree_31/Ofeliuta.jpg) Este DE-LI-CIOA-SA ! |
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
Mie-mi spui?!
Am facut-o si eu in seara asta, ca n-am scapat de gura lui fiu-meu si am ciugulit un patrat...este superdelicioasa!!!! Blu, sa-ti traiasca taticul, toata stima mea pt un bucatar cu gusturi bune! Cand mai are vreo inspiratie, descarc-o te rog la retete! |
|
|
blu_dea |
![]()
|
Musafir ![]() |
Mie-mi spui?! Am facut-o si eu in seara asta, ca n-am scapat de gura lui fiu-meu si am ciugulit un patrat...este superdelicioasa!!!! Blu, sa-ti traiasca taticul, toata stima mea pt un bucatar cu gusturi bune! Cand mai are vreo inspiratie, descarc-o te rog la retete! Sylvia si padrina,sa va fie de bine! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Sylvia,arata demential prajitura ta in poze...yummy! |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
am facut si eu ieri prajitura cu mere...a iesit un deliciu!!! o nebunie! am adus si la serv, colegelor mele care mananca numai prostii, dar ma invidiaza pe mine pt ambitia mea cu Monti. si le-a placut f m, darc= cadn au auzit ca e cu faina de soia s-au uitat stramb (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )
deh, idei preconcepute! nu-mi imaginam ce bun poate sa fie aluatul cu faina de soia! si tot ieri am facut si salata de pui cu ciuperci si mayo...light...mortala!!! fetelor, sunteti tari!!! va pup (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
Blu, PREGO, mai baga niste retete de la taticul tau citire, sau pune-l la treaba sa produca retete noi!!!! (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Acum ca si-a castigat un binemeritat loc in cartile noastre de bucate, il rog frumos sa-l pastreze!
Ce pregateste pt masa de Paste? MM-ist, certo... |
|
|
![]()
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
Azi am facut:
Fursecuri cu migdale 200 gr migdale 2 albusuri 2 linguri fructoza 1/2 lingurita esenta de migdale 1/2 linguruta esenta de vanilie Am batut albusurile spuma, am adugat fructoza si am continuat sa le bat pana s-au intarit. Am adaugat migdalele tocate la robotel (merg si pisate), esentele si am pus compozitia cateva minute la bain marie, pana ce s-a legat bine. Apoi am luat cate o lingurita din compozitie si am asezat fursecurile in tava, neaparat pe hartie de copt. Eu am mai pus in mijloc si cate o migdala, dar merg si fara. Le-am lasat 15 min la 170 de grade sau pana am vazut ca au prins culoare. Foarte bune! (IMG:http://i40.photobucket.com/albums/e244/ala80/fur-1.jpg) |
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ala drada, arata bestial de periculoase!
Iam, iam! Tocmai am mancat migdale simple si-mi pare rau ca n-am produs minunatia asta de reteta... |
|
|
![]()
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
Tot azi am facut:
Prajitura cu mac si migdale 100gr unt 2 oua 3 linguri fructoza 100 gr migdale macinate 100 gr mac ½ lingurita esenta de vanilie coaja de la o portocala un strop de whisky (reteta originala era cu lichior) Se freaca untul moale cu galbenusurile si o lingura de fructoza. Se adauga esentele, migdalele, macul si albusurile batute spuma cu 2 linguri de fructoza. Compozitia astfel obtinuta am varsat-o intr-o forma de tarta si am bagat-o la cuptor 20 de minute la 180 de grade. O felie cu cacao deasupra (am pus din belsug, cum imi place mie): (IMG:http://i40.photobucket.com/albums/e244/ala80/af.jpg) E foarte buna si fara cacao. Retetele nu imi apartin in totalitate. Le-am cules de pe net si le-am adaptat/modificat dupa bunul meu plac. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 02:34 AM |
|