![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#161
|
Musafir ![]() |
Bine arata, divi! (IMG:style_emoticons/default/322.gif) Bine ca nu mi-i foame. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
divi2007 |
![]()
Post
#162
|
Musafir ![]() |
venind de la tine complimentul care te pricepi la prajituri nu gluma (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) atunci inseamna ca arata bine
|
|
|
![]()
Post
#163
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,356 Joined: 2-January 07 From: Craiova Member No.: 924 ![]() |
imi ploua in gura (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
![]()
Post
#164
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Romburi: tai o data linii normale, paralele; a doua linie de taieturi nu e perpendiculara, ci razanta. Iese rombu` de numa-numa.
De ce ti-a facut probleme siropul? (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) |
|
|
![]()
Post
#165
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
bravo divi ... repetitia e mama invataturii. Am fost si noi ieri la un magazin arabesc, iau ficateii de pui de-acolo (din an in pasti) si-am cumparat si felurite prajiturele baclava, cataif (cu alune nu ceva cu frisca )
am incercat zilele trecute o reteta de dulce: Panforte, va pun reteta. Interesanta insa nu iesita din comun (probabil cu alte arome e si gustul pe masura look-ului) 90g ciocolata demi-dulce 125 g hazelnuts prajite si taiate grosier (eu le-am pus intregi) 120 g migdale prajte si taiate la fel de `delicat` 1 ling coaja de lamaie 1 lingurita de scortisoara 1/4 lingurita de allspice 70 g faina 1 lingura de cacao 130 g zahar 160 ml miere se unge cu unt o forma rotunda de 20 cm, pt un look mai chic puteti pune pe fundul formei o 'hartie' de orez (de gasit in magazine asiatice) murdarim mai multe chestii dar nu ne pare rau ...rezultatul final e quite satisfacator topim ciocolata in bain marie separat zaharul si mierea se dau intr-un clocot la fel de separat amestecam alunele cu migdalele aromele, faina, cacao si eu am pus caise uscate si stafide de 2 culori siropul de zahar il turnam peste ciocolata apoi totul peste alune ...amestecam repejor (destul de dificil) pt ca se intareste f repede combinatia punem repede in forma si intindem cu lingura sau cu mana se da la cuptor la 300F pt 40-45 minute, caldut se scoate din forma si se pudreaza din belsug cu z. pudra. Impachetate separat pot fi tinute cateva luni (nu stiu cine rezista) aah! am facut cantitate dubla. a 2-a oara as face totusi cantitatile din reteta (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/pf.jpg) |
|
|
![]()
Post
#166
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Arata foarte apetisant. Adica imi ploua in gura... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Hasulica, intrebare sa nu mor proasta: 300F cam ce scara ar fi pentru masinile de gatit cu gaz din tara? Mediu? Vioi? La foc mic? |
|
|
![]()
Post
#167
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
mediu spre mic (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
|
|
|
divi2007 |
![]()
Post
#168
|
Musafir ![]() |
Romburi: tai o data linii normale, paralele; a doua linie de taieturi nu e perpendiculara, ci razanta. Iese rombu` de numa-numa. De ce ti-a facut probleme siropul? (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) pai a iesit apos apoi am tot adaugat zahar si miere pe parcurs pana in sfarsit s a hotarat sa iasa cum trebuie, data viitoare o sa stiu |
|
|
![]()
Post
#169
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
@!divi, am zis ca e problema cu zaharul uneori, naiba sa ii ia pe producatori... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
@hasulica, am intuit bine. De fapt cam toate prajiturile se fac la nivelul asta, ca la ce aragazuri avem noi in tara, am arde tot! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
divi2007 |
![]()
Post
#170
|
Musafir ![]() |
zaharul e ca si faina mai nou depinde de producator (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
h 2004 delicios au iesit zaharul brun e mai sanatos decat cel obisnuit? am o reteta de grepfruit la cuptor( la euphoria am vazut si mi a facut o pofta) se taie in doua se adauga zahar brun deasupra si se tine la cuptor 5 min e foarte simpla, sa stiu daca merita sa cumpar zaharul daca nu nu ma mai complic mai bine le mananc asa (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 4th May 2025 - 02:47 AM |
|