IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

39 Pages V  « < 15 16 17 18 19 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Prajituri deosebite
kalua
post May 5 2007, 07:08 PM
Post #161





Musafir






Bine arata, divi! (IMG:style_emoticons/default/322.gif) Bine ca nu mi-i foame. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
divi2007
post May 5 2007, 07:12 PM
Post #162





Musafir






venind de la tine complimentul care te pricepi la prajituri nu gluma (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) atunci inseamna ca arata bine
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Philia
post May 5 2007, 07:17 PM
Post #163


V.I.P.
*******

Group: Editorialist
Posts: 3,356
Joined: 2-January 07
From: Craiova
Member No.: 924



imi ploua in gura (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post May 5 2007, 09:04 PM
Post #164


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Romburi: tai o data linii normale, paralele; a doua linie de taieturi nu e perpendiculara, ci razanta. Iese rombu` de numa-numa.
De ce ti-a facut probleme siropul? (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post May 5 2007, 09:28 PM
Post #165


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



bravo divi ... repetitia e mama invataturii. Am fost si noi ieri la un magazin arabesc, iau ficateii de pui de-acolo (din an in pasti) si-am cumparat si felurite prajiturele baclava, cataif (cu alune nu ceva cu frisca )

am incercat zilele trecute o reteta de dulce: Panforte, va pun reteta. Interesanta insa nu iesita din comun (probabil cu alte arome e si gustul pe masura look-ului)

90g ciocolata demi-dulce
125 g hazelnuts prajite si taiate grosier (eu le-am pus intregi)
120 g migdale prajte si taiate la fel de `delicat`
1 ling coaja de lamaie
1 lingurita de scortisoara
1/4 lingurita de allspice
70 g faina
1 lingura de cacao
130 g zahar
160 ml miere

se unge cu unt o forma rotunda de 20 cm, pt un look mai chic puteti pune pe fundul formei o 'hartie' de orez (de gasit in magazine asiatice)

murdarim mai multe chestii dar nu ne pare rau ...rezultatul final e quite satisfacator

topim ciocolata in bain marie
separat zaharul si mierea se dau intr-un clocot
la fel de separat amestecam alunele cu migdalele aromele, faina, cacao si eu am pus caise uscate si stafide de 2 culori
siropul de zahar il turnam peste ciocolata apoi totul peste alune ...amestecam repejor (destul de dificil) pt ca se intareste f repede combinatia

punem repede in forma si intindem cu lingura sau cu mana

se da la cuptor la 300F pt 40-45 minute, caldut se scoate din forma si se pudreaza din belsug cu z. pudra. Impachetate separat pot fi tinute cateva luni (nu stiu cine rezista)
aah! am facut cantitate dubla.

a 2-a oara as face totusi cantitatile din reteta

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/pf.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post May 5 2007, 09:33 PM
Post #166


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Arata foarte apetisant. Adica imi ploua in gura... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Hasulica, intrebare sa nu mor proasta: 300F cam ce scara ar fi pentru masinile de gatit cu gaz din tara? Mediu? Vioi? La foc mic?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post May 5 2007, 09:42 PM
Post #167


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



mediu spre mic (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
divi2007
post May 5 2007, 09:52 PM
Post #168





Musafir






QUOTE(Diana @ May 5 2007, 10:04 PM) *
Romburi: tai o data linii normale, paralele; a doua linie de taieturi nu e perpendiculara, ci razanta. Iese rombu` de numa-numa.
De ce ti-a facut probleme siropul? (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)



pai a iesit apos apoi am tot adaugat zahar si miere pe parcurs pana in sfarsit s a hotarat sa iasa cum trebuie, data viitoare o sa stiu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post May 5 2007, 10:08 PM
Post #169


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



@!divi, am zis ca e problema cu zaharul uneori, naiba sa ii ia pe producatori... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
@hasulica, am intuit bine. De fapt cam toate prajiturile se fac la nivelul asta, ca la ce aragazuri avem noi in tara, am arde tot! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
divi2007
post May 5 2007, 11:07 PM
Post #170





Musafir






zaharul e ca si faina mai nou depinde de producator (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
h 2004 delicios au iesit

zaharul brun e mai sanatos decat cel obisnuit? am o reteta de grepfruit la cuptor( la euphoria am vazut si mi a facut o pofta) se taie in doua se adauga zahar brun deasupra si se tine la cuptor 5 min e foarte simpla, sa stiu daca merita sa cumpar zaharul daca nu nu ma mai complic mai bine le mananc asa (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

39 Pages V  « < 15 16 17 18 19 > » 
Reply to this topicStart new topic
3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 4th May 2025 - 02:47 AM