IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topic
> Ce vaccinuri active aveti?
kalua
post Apr 5 2007, 06:27 PM
Post #1

Musafir

Am fost azi si mi-am improspatat vaccinurile impotriva difteriei, polio si tetanos. Si prima data l-am facut si pe cel impotriva capuselor.
Ma scarpin daca sa mi-l fac si pe cel impotriva hepatitei A si B. (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif)

Voi ma mai duceti la vaccinat? Daca da, pe care vi le faceti?
Go to the top of the page

+Quote Post
divi2007
post Apr 5 2007, 11:36 PM
Post #2

Musafir

eu recunosc nu am mai facut vaccin din liceu cand trebuia sa faca toti elevi, cel pt hepatita B a facut sora mea acum 2 ani cand era la liceu, eu nu l-am facut din pacate, e bine sa l ai facut.

vaccinul pt cancer de col l-a facut cineva?

+Quote Post
kalua
post Apr 6 2007, 08:46 AM
Post #3

Musafir

Eu sunt trecuta de varsta la care se face cel impotriva HPV-ului, dar voi avea grija ca fiica mea sa-l faca. Cam ustura la buzunar, costa 500 euro, dar cand e vorba de sanatate... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Ala80
post Apr 6 2007, 09:35 AM
Post #4

Oli, Popeye's babe

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 194

Si eu vreau sa-l fac pe cel pentru HPV. Sper sa-l scoata intr-o varianta subventionata de Casa de Asigurari. Multisor 500euro! (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

+Quote Post
angeldust
post Apr 11 2007, 11:10 AM
Post #5

Musafir

Foarte mult 500 de euro (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Pana o sa imi permit eu sa dau 500 de euro pe un vaccin depasesc 26 de ani (IMG:style_emoticons/default/mad.gif)

+Quote Post
divi2007
post Apr 11 2007, 01:51 PM
Post #6

Musafir

daca ai trecut de 26 nu mai poti sa l faci?

+Quote Post
angeldust
post Apr 11 2007, 02:32 PM
Post #7

Musafir

eu asa am auzit ca nu

+Quote Post
kalua
post Apr 11 2007, 02:40 PM
Post #8

Musafir

Eu am auzit ca pana in vreo 20, dar nu m-am documentat foarte serios.

+Quote Post
walpurgik
post Apr 11 2007, 04:51 PM
Post #9

Musafir

Poti sa-l faci intre 9 si 26 de ani, preferabil inainte de inceperea vietii sexuale intrucat HPV-ul se ia in contact cu partenerul sau pielea cuiva infectat, prosoape. Se poate face si dupa 26 de ani insa acolo unde exista antecedente nu poate face rau, dar s-ar putea sa n-aiba efect. Cu tot cu vaccin femeile tinere trebuie sa mearga la testare HPV o data pe an obligatoriu, iar cele peste 40 de ani o data la 6 luni. Exista n tipuri de HPV cunoscute (vreo 15 cancerigene), insa vaccinul e valabil la 4 tipuri cancerigene, din care tipurile 16-18 f periculoase, care fac ravagii si in preintampinarea carora vaccinul are efect. Rata mortalitatii din cauza cancerului de col uterin este a 2-a in Europa imediat dupa cancerul mamar. Cea mai ieftina doza din cate am cautat eu se gaseste in helpnet, e 427.50 cu reducerea de card, si iti trebuie 3 doze administrate la interval de 6 luni, deci vreo 1300 ron cu totul.

+Quote Post
kalua
post Apr 11 2007, 04:55 PM
Post #10

Musafir

M-am mai documentat: serul a fost testat numai pe persoane pana in 26 de ani. Urmeaza teste la persoanele intre 26 si 55 de ani, deci poate, cu timpul, nu va mai exista o limita de varsta pentru vaccinul asta.
Sunt trei fiole, deci trebuie facute trei injectii si fiecare fiola costa 155,05 euro. Deci cu facutul de injectie se ajunge la 500.
Vorbesc de Gardasil.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 18th May 2025 - 07:59 AM