IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

57 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Grup de suport pentru suferindele cu tiroida, Pentru informare si sustinere reciproca
ELLA33
post Nov 28 2009, 12:28 PM
Post #1


Dependent
***

Group: Dependent
Posts: 337
Joined: 14-October 07
Member No.: 2,417



Bine v-am regasit! Nu's ce se intampa cu parola ca o tot uitam, deh, batranetile

Di, daca esti prin zona, da un semn sa stiu ca esti on. Am citit ce ai scris de Tyrozol si voiam sa sa-ti spun cate ceva.

E ceata, nu am chef de nimic, abia m-am mobilizat sa fac o friptura de pui la tava. O zi buna va doresc!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Nov 28 2009, 12:54 PM
Post #2


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,778
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Ela, ce bine-mi pare ca te vad!!!! Parola o poti reseta (in pagina de logare e un link cu forgotten password, dai click pe el si o resetezi. Te rog, spune, aici mi-s si-s total disperata!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ELLA33
post Nov 28 2009, 01:51 PM
Post #3


Dependent
***

Group: Dependent
Posts: 337
Joined: 14-October 07
Member No.: 2,417



Dupa cum se vede am rezolvat cu parol si am reusit sa intru.

Deci voiam sa te intreb de cat timp iei Tyrozol.

Am mai spus ca am probleme cu tiroida, ca am fost internat de 2 ori la Parhon si tot Tyrozol mi-a fost prescris. Cam de anul trecut aveam perioade de ameteala puternica, moleseala eram ca o leguma (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Eii, acu' vreo 2 saptamani nu am putut sa ma ridic din pat asa rau imi era. Cica de la tensiune ca e foarte mica si puls marit, mi-am facut si un EKG dar nu am probleme.
Prin septembrie mi-am facut o programare la madam Marinescu (sotia lui Bogdan Marinescu) la clinica ei. Abia in noiembrie am fost programata. Acum 2 saptamani am fost la ae si cand a auzit ca iau Tyrozol de 5 ani a incremenit. Stiu, citisem si eu ca mai mult de 1 an nu se administreaza si mi-a spus ca mai mult de 2 ani nu a tratat un pacient cu hipertiroidie. Asa ca, saptamana ce vine mi-s spus sa vin la Parhon pentru internare.

Asta voiam sa-ti spun, daca nu te simti bine cu tratamentul asta, consulta si al medic pentru ca am aflat pe pielea mea ce inseamna dezinteresul unor medici sau...naiba sa-i ia.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Nov 28 2009, 04:29 PM
Post #4


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,778
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Ella, tratamentul cu Thyrozol l-am inceput acum aproape 6 luni.
Am inceput prima data, la prima doctorita la care am fost, cu Thyrozol de 10 mg de 4 ori pe zi si Betaloc. In a doua zi de tratament am cazut din picioare drept pentru care nu am intrerupt imediat (am o experienta cu un sindrom extrapiramidal care era s ama omoare in 21 noiembrie 1989).
Probabil ca daca nu-l intrerupeam, aungeam ca un alt pacient de-al doctoritei respective care a reusit performanta sa-l duca in doua saptamini sin hipertiroidie in hipotiroidie!

Am mers la al doilea medic care mi-a prescris Thyrozol de 5 mg de 3 ori pe zi si jumatate de tableta dimineata si jumatate seara de Metopropol, Extraveral seara si la nevoie, calciu si vitamina D3.
Apoi, la urmatorul control mi-a redus doza de Thyrozol la 2 tablete pe zi si Metopropol la un sfert de tableta seraa si un sfert dimineata. La ultimul control mi-a mai taiat iar din Metopropol, am ajuns la un sfert seara si un sfert la nevoie (nu a fost nevoie, am luni bune de cind nu mi-o mai ia inima razna! ). patrind doza de thyrozol.
Pina in 15 decembrie o sa iau in continuare 2 tablete pe zi (una dimineata si una seara). Din 15 decembrie pina in Ajun mi-a spus sa reduc doza la o tableta pe zi. Iar din ziua de Craciun pina la inceputul lunii febrauarie cind o sa repet analizele si o sa merg la control, nu mai iau nimic.

Cum sa iei Tyrozol 5 ani?! Dumnezeule mare!!! Ma simt bine cu tratamentul singra mea problema acum e cazutul parului de-am chelit pe jumatate in nici doua saptamini si unghiile care mi-s varza de mor.
Tie ti-au aduc vorba de operatie? Eu nu am noduli ci e difuza si nici nu-mi trece prin cap sa ma operez.
De ce vrea sa te interneze? Pe mine a vrut sa ma interneze la inceputul tratamentului ca s ama calmeze, insa cind a inteles ca nu se poate, mi-o spus ca daca nu stau cuminte risc sa-mi sara ochii din cap (am basedow) si m-am linistit eu instant!
Tu ai noduli? Exoftalmie? Mai ai stari de nervozitate?
Revin, trebuie sa imi hranesc famelia! Ma bucur asa de tare ca esti aici si am cu cine sa discut detaliat, ca esti dispusa sa iti rupi din timp! Iti multumesc mult de tot !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ELLA33
post Nov 28 2009, 06:01 PM
Post #5


Dependent
***

Group: Dependent
Posts: 337
Joined: 14-October 07
Member No.: 2,417



Pai, atunci cand ma internam doctorita imi spunea ca's varza si administra 20 mg pe zi cam 2 patamani apoi treceam pe 15 si in magoritatea timpului luam 10 mg. Iar cand simtea ca nu mi-e bine repetam schema asta.

De anul trecut voiam sa merg la altmedic dar eram asa satula de ei ca am renuntat iar anul asta m-am pus pe cautat si am citit cateva parerei despre madam M. care lucreaza si la Parhon.

Iar de luat Tyrozolul luam toata doza dim sau seara, intrebasem daca are relevanta si mi-a spus ca nu atata vreme cat respect doza si il iau zilnic.
Asa, referitor la internare....pentru ca aveam toate analizele gata cand m-am dus la clinica si cand a auzit de cata vreme iau Tyrozol si faptul ca nu mi-e bine din cauza tensiunii, ca vreau un bebe si nu pot ramane insarcinata, trebuia sa-mi fac multe analize si decat sa ma poarte pe drumuri si pentru ca nu's din Buc mi-a spus ca e cel mai bine asa pentru mine. Iti dai seama ca mi se ridica paru'n cap cand aud de spital dar e cel mai bine asa. Am analize recente, imi mai fac acolo ce trebuie si apoi voi reveni la un control. Sper sa ma reglez pentru ca la operatie nu vreau sa ajung si vreau un bebe....

Sper sa nu dau in extrema cealalta, sa ma ingras, mai citisem eu cateva chestii care m-au pus pe ganduri. Noduli mici stiu ca aveam dar sa vad in ce stare sant acum cand imi voi face o Echo. Exoftalmie nu am si sper sa nu am ceva socuri puternice in viitor si sa se declanseze ceva. Basedow a avut mama si a trebuit sa se opereze de aici si mostenirea mea. Doctorita asta noua a spus ca nu e cazul la mine de asa ceva...inca, cred eu.

Daca mai e ceva ce am uitat sa mentionez...oricum, tinem legatura.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Nov 29 2009, 12:29 AM
Post #6


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,778
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Hm... (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) Mi se pare ciudat sa fie ok intr-o singura doza pentru ca tiroida lucreaza non-stop daca stam sa ne gindim... aka nu secreta totul deodata. Neavind insa studii de specialitate, mi-i insa greu sa zic ca nu e ok insa logica imi zice ca pare normal sa fie "sparta' doza.
Mie nu prea mai are ce par sa mi se ridice-n cap (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) , na, fac si eu haz de necaz... insa cred ca as muri daca m-ar pune sa stau in pat non-stop si sa ma mai si dopeze bine! Orice, numai leguma parca nu-mi vine!
Sper sa ne reglam ca si pe mine ma sperie operatia. Adevarul e ca am si vazut numai cicatrice extrem de urite, toate in stil Frankenstein lasate de operatia de extirpare, ca ma baga in sperieti gindul... adica si cu ochii beliti, si cheala, si deformata, si cu carnea aia cusuta ca un caltabos, e prea mult. Mai bine ma duc sa traiesc cu lupii!

Doctorita mea mi-o tot batut apropouri in general la modul: "Facem un copil si dupa aia la cutit", insa desi vreau un bebe, acum nu e timp de el si de cutit.. Doamne-feri!!!
Sa stii ca eu m-am ingrasat de la tratament, insa, din ce spune doctorita, nu cit s-au ingrasat alte femei, la modul ca la mine e "parfum" fata de ce au patit altii. Imi daduse si o listuta cu alimente interzise ca sa nu ma ingras. Ce crezi? Erau toate cu IG de-ala mare!
Trebuie sa reinru pe Monti, desi pina nu termin cu thyrozolul nu am sanse sa slabesc, insa macar sa ma reobisnuiesc si sa nu ma ingras mai tare.
Mama ta s-a operat ? Eu habar nu am avut ca taica-miu ar fi avut cindva probleme cu tiroida insa la ce fel de om e, sint convinsa acum ca are hipertiroidie insa nici nu vrea sa mearga la control afurisitu`, doar ii minca zilele mamei!
Tu tii vreun regim - ma refer mai mult la cum te descurci cu iodul? Eu nu gasesc sare neiodata nicicum si acum mai vad ca exista si o reglementare in vigoare HOTARIREA NR. 2506/1969 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele legale de igiena si de prevenire si combatere a bolilor transmisibile. care zice:
ART. 18
Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1000 la 1500 lei:
...desfacerea sarii neiodate, pentru consumul uman, la populatia din zona gusogena a tarii.

Si daca io n-am voie iod, ce pana mea fac?! Cred ca de fapt noi putem sa ne luam cimpii, ca oricum nu-i intereseaza... muma lor la toti!

Cum sint analizele? Cit ai TSH-ul? T3 si T4? Ai avut perioade cind ti-a intrerupt tratamentul? Iarta-ma ca te bombardez, insa chiar ma intereseaza foarte tare subiectul... si nu prea am pe nimeni aproape sa discut despre lucrurile astea.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ELLA33
post Nov 29 2009, 10:43 AM
Post #7


Dependent
***

Group: Dependent
Posts: 337
Joined: 14-October 07
Member No.: 2,417



N tin regim de nici un fel exceptie facand mancarurile care pica aiurea la fiere ca am ceva probleme. Is destul de slaba iar daca mai tin regim as ajunge la 40 de kg. Eu nu stiu cum sa mai pun ceva kg in plus. In vara aratam mai omeneste aveam cam 53-54 kg (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) acum cred ca am 50 kg.

Bineanteles ca mi s-a spus de operatie dar ma mai gandesc, ce sa spun, nu-mi surade ideea. Mi-e ca trec in extrema cealalta sa ma ingras excesiv.
Iar sarat manac pentru ca am si tensiunea mica si folosesc sare normala.

Mai tarziu un pic pun valorile analizelor.

Iar instiutul Parhon se bucura de un renume bun iar daca te decizi la o internare e bine si nu esti obligata sa stai numai in pat si sa iei sedative sau cum se numesc medicamentele de linistire (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ti-am spus ca eu nu le luam.

Cand ma intorc din spital te tin la curent si daca sant multumita de doctorita asta ti-o recomand, ca pana la urma un drum la Buc nu costa asa mult iar sanatatea ta e cea mai importanta. Imi pare rau ca nu am inceput cautarile unui nou medic de anul trecut, nici acum sper ca nu-i timpul trecut.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ELLA33
post Nov 29 2009, 05:02 PM
Post #8


Dependent
***

Group: Dependent
Posts: 337
Joined: 14-October 07
Member No.: 2,417



Revin cu rezultatul analizelor din 16.11.09:
TSH - 4.22 valori normale 0.4 - 4
Total T3 - 1.97 valori normale 1.49 - 2.60
Free T3 - 6.94 valori normale 3.9 - 6.7
Total T4 - 89.8 valori normale 71.2 - 141.0
Free T4 - 14.8 valori normale 10.0 - 28.0

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Nov 29 2009, 05:15 PM
Post #9


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,778
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Ella, la cit timp repeti analizele? Am avut si eu acum doua luni ceva asemenator (TSH anormal, T3 si T4 normale) si doctorita mi-a spus ca boala e in manifestare subclinica. Adica desi semnele au disparut aproape complet, TSH ul indica insa prezenta bolii.
E curios la tine faptul ca esti doar aproape de normal chiar dupa 5 ani de tratament (am inteles ca de atunci ai inceput cu pastilele).
De curiozitate: cum ai aflat ca ai hipertiroidie? Si mi se pare ciudat faptul ca totusi de atitia ani nu ai avut nici macar o tentativa de a lua kilograme... cind toata lumea se ingrasa...
Trebuie sa imi caut si eu dosarelul cu analizele. Nu-mi aduc aminte daca nu cumva l-am lasat la birou, ca vaz ca nu dau repede de el. Uf!
Sare maninc numai lo salt neiodat (sa vaz pe unde oi mai gasi, ca mi se cam termina provizia si ce am vazut e numai iodat!), iodul l-am exlcus, ma feresc de tot ce contine iod (am citit ca noi n-avem voie deloc si ma mira ca nu ti-au spus si tie asta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ELLA33
post Nov 29 2009, 06:47 PM
Post #10


Dependent
***

Group: Dependent
Posts: 337
Joined: 14-October 07
Member No.: 2,417



Poate razi de mine dar hiper nu e atunci cand slabesti?! (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) Le incurc de fiecare data.

Pai m-am simtit nasol, am fost la diferiti medici si am ajuns si la endrocrinolog care mi-a recomandat sa fac analizele si cum valorile era aiurea tare mi-a prescris Tyrozol. Apoi la vreo 2 ani am mers la Parhon unde tot Tyrozol mi s-a prescris si restul povestii il stii.

Mama s-a operat acu' 30 de ani cu aproximatie, ajunsese la 45 de kg cu ochii iesiti din orbite si credea ca moare. Acum e bine dar sincer hadar nu am ce tratament ia dar nici ca s-a mai dus la medic acum mai recent. Iar diagnosticul a fost pus pe baza analizelor si faptul ca o am antecedent pe mama.

Iar in privinta iodului, fosta mea doctorita de la Parhon chiar a mentionat de radiatii cu iod dar i-am spus ca vreau un copil si nu a mai insistat.
Analizele le-am mai facut in primavara asa pentru mine si luna asta. Iar la medicul din oras am renuntat sa merg ca nu mai are cabinet si sa merg in spital ma ia cu ameteala sa stau la coada, fara programare. De-asta optez pentru Buc. Oricum te tin la curent.

This post has been edited by ELLA33: Nov 29 2009, 06:48 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post

57 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 23rd October 2019 - 03:25 PM