IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

11 Pages V  « < 9 10 11  
Reply to this topicStart new topic
> Isus - mit sau realitate?
Brunetzica
post Jul 1 2006, 12:57 AM
Post #101

Contaminat
*

Group: Membru
Member No.: 400

QUOTE(tits_herbert @ Jul 1 2006, 03:54 AM) *
Nu gasesc nimic bizar in asta.
Foarte bine, atunci trebuia sa precizezi ca mai sunt persoane, ca mine, care ar crede ca are un alt inteles. Oricum, pot sa fie cum doresc.

Chiar sunt curioasa: care?
Go to the top of the page

+Quote Post
tits_herbert
post Jul 1 2006, 01:01 AM
Post #102

---

Group: Membru de Onoare
Member No.: 28

de injuratura (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Brunetzica
post Jul 1 2006, 01:05 AM
Post #103

Contaminat
*

Group: Membru
Member No.: 400

QUOTE(tits_herbert @ Jul 1 2006, 04:01 AM) *

OK.

+Quote Post
carrie30
post Jul 3 2006, 09:30 AM
Post #104

Incurabil

Group: Membru de Onoare
From: Constanta
Member No.: 2

Reveniti on topic, va rog, ca eu incep sa imi revin.

+Quote Post
ion
post Aug 14 2006, 06:53 PM
Post #105

Musafir

intrebarea asta
"Iisus - mit sau realitate?"

pt. mine, personal, nu prezinta fascinatie.

exact ca habotnicii. o sa cred, aici, fara sa cercetez.

nu vreau sa PIPAI musai -
ceva mai vulgar decat mesaju -
si eventual, sa urle Iisus la mine:
"stai ma, ca ma gadali!"

daca moare un INTELEPT - si-t lasa MESAJU lui - te mai intereseaza sa-i pipai existenta istorica -
sau te interesaza sa folosesti - daca-t trebe (numa`) - informatia care t-o lasa?

(Iisus cred ca s-o saturat sa fie cercetat (judecat) - ca om - si normal ca-i mai comod sa lase un mesaj la simpla ALEJERE si sa dispara pana nu-l linseaza scepticii a 2-a oara. glumeam.)

daca vreti, io pot sa incerc sa explic mitu si mesaju.

iar de Iisus ca personaj istoric, lasati ca sa ocupa pa rand - cand comunismu, cand democratia. ce ne mai batem capu sa gasim si oasele de-atunci si sa prindem si hotu care i-o fi furat si ultima haina de pa El?

daa, totusi, daca vreti istorie, regizorii par, aici, destul de inspirati. mie mi-o placut toate variantele de film cu Iisus.
de fapt io de-acolo si din viata, de unde sa inspira si regizorii, am prins mai bine mesaju, decat din emisiunile de vanatoare de sicrie.

misteru o fascinat mereu.
numa adevaru arata SIMPLU - prea sub bot - ca sa mai prezinte atractie.

pa cati nu-i pacaleste diavolu cu lucruri complicate - fiindca astea fascineaza?

fascinatia are la baza imaginatia - iar filosofia are la baza lojica [b]si simtu.

imaginatia produce dorinta - diferita de strictul necesar -

iar filosofia incearca si ea sa readuca la realitate cum poate.[/b]

mai concret, o teorie ar putea fi ca
filosofia incearca sa coboare animalu din avantu entuziasmului excesiv - dat de APARITIA IMAGINATIEI - ce a delimitat prima data omu de animal.
si sa echilibreze mereu SIMTU ANIMAL cu IMAGINATIA UMANA.
Nevoile animale, naturale, stricte, care o educat gandirea lojica in tranzitu catre om - sa le echilibreze cu lojicile complicate pacalitoare, date de concursu imajinatiei.

nu seamana oarecum cu o CADERE[u] - de la simplu la complicat (si pacalitor)
- ori de la inocenta animala a simtului - la ispita cu dus si intors a unui intrus cu semnu ? = imaginatia - posibil diavol invadator si pacalitor - DACA nu este controlat si echilibrat...

nu este nimeni impotriva PLUSARII - EVOLUTIEI - insa ce forta este mai forta decat FORTA ALEGERII = LIBERUL ARBITRU?
ce forta - oricat de noua - de fantastico-fascinanta - de revolutionara - este mai SFANTA - deoarece SIGUR POATE REFUZA ORICE FORTA MALEFICA. singurul lucru demn de retinut.
marimea fortei nu conteaza. ci FELUL EI.
orice forta - oricat de mare - poate degenera in ispita unei CADERI - daca nu este CONTROLATA de un LIBER ARBITRU - dat de un simt - si anume de un BUN SIMT. de origine animala - simtul - intradevar - comparativ cu imaginatia - insa BUN.

simplitatea singura nu garanteaza Bunul Simt. insa Bunul Simt are forta LIBERULUI ARBITRU.

si pt. ca fortele, infinite ca tip si intensitate, pot fi inclusiv AUTODISTRUCTIVE - bunul simt vine cu singura forta importanta pentru absolut orice entitate din univers: FORTA ALEGERII.

pe ce se bazeaza ALEGEREA?!
cum se poate verifica nivelul corectitudinii alegerii si nivelul bunului simt?!

SIMPLU. trebuie sa respecte POLITICA UNIVERSALA DE NE-AGRESIUNE DINTRE ENTITATI = religia universala - sfanta - si nascuta dintr-o simpla experienta intre doua entitati oarecare (vezi Bula cu Strula, sectiunea unde am presupus cum ajung sa negocieze si sa se inteleaga empatic. apoi sa faca o alegere si apoi sa puna pe picioare aceasta politica. s-o extinda. a, si sa o extinda in baza altruismului - care are la baza interesul de oglindire a principiului de non-agresiune, de la o entitate initiala, la cele din jur - pt. a realiza un mediu universal non-agresiv. in acest simplu interes. polis. nevoie stricta. bazata pe simturi.)

am fost coerent?...

+Quote Post

11 Pages V  « < 9 10 11
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 10th May 2025 - 06:06 AM