IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

98 Pages V  « < 16 17 18 19 20 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Flori de apartament, Aveti? Va plac?
cony
post Nov 23 2006, 05:06 PM
Post #171

Contaminat
*

Group: Contaminat
Member No.: 355

Forte, mersi de sfat, dar... Eu citisem pe aici ca exista begonii care au bulbi si alte specii care nu au. Din pacate, azi am constatat ca a mea era din cele fara... (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/sad.gif) Nu am mai putut-o salva....
In skimb, le-am pus florilor mele niste coji de oua faramitate aproape de radacini si se dezvolta ceva mai bine acum, desi e iarna...
Go to the top of the page

+Quote Post
cony
post Jan 18 2007, 10:27 AM
Post #172

Contaminat
*

Fetele, va pup si LA MULTI ANI! Noul an sa va aduca numai bucurii si tot ce va doriti! Flori cat mai multe si mai frumoase!
Mi-am luat si eu ingrasamant Vitaflora, dar inca nu l-am folosit. Si incep sa mai imi iau treptat bulbi pt ce voi planta in primavara asta... (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Am acum si Steaua Craciunului, de frumusetea careia m-am bucurat de sarbatori. As vrea sa va intreb daca aveti cumva idee daca frunzele rosii ii cad sau se inverzesc iar... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) si cum se ingrijeste ea mai bine. Astept sfaturi daca stiti ceva despre ea. Ms mult!

+Quote Post
fortelady
post Jan 18 2007, 10:42 AM
Post #173

Musafir

cony, am primit de la prietenul meu cadou o cartzulie tare faina despre flori.
ma uit acasa in ea si iti zic (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
dr_wise
post Jan 18 2007, 04:41 PM
Post #174

Musafir

QUOTE(Diana @ Mar 19 2006, 03:44 PM) *
Electra, in citi ani au ajuns curmalii tai mari?
Ai mei au intrat in al treilea an de viata si au maxim 23 cm... plus ca au incoltit foarte, foarte greu spre deosebire de alte plantute.

Buna!

Pot sa va spun ca am avut un curmal pana iarna trecuta cand, din cauza valurilor de ger din febr, a degerat in balcon.
Am 39 ani si acest curmal exista de cand eram in clasa a III-a sau a IV-a, adica atunci am avut curiozitatea sa pun samburi in pamantul de la ficus...era tare simpatic, intradevar, se dezvolta greu, dar cand ajung la maturitate, sunt precum un palmier, tare frumosi, cu frunze mari, cca 1 - 1.5m lungime; nu sunt pretentiosi, pamant de sera, apa ca la ficus, il tineam la balcon din aprilie pana in noiembrie, balconul fiind orientat spre sud...au nevoie de mult soare.
Mie imi sunt f dragi violetele/ saintpaulia, am o multime, de toate culorile, dar si trandafirii japonezi/ hibiscus si kalanchoe; in general, imi plac plantele care fac flori. A! Si am primit de curand o craciunitza, tare tare frumoasa si harnicutza!

+Quote Post
cony
post Jan 23 2007, 02:52 PM
Post #175

Contaminat
*

Mi-am luat azi o calceolaria sau papucul doamnei. Imi place ca are flori putin umflate , galbene si pete maro contrastante pe ele. E foarte haioasa. Sunt mandra de ea!

+Quote Post
crisstinuta
post Jan 24 2007, 03:04 PM
Post #176

Musafir

Buna fetelor!
Daca nu citeam sfaturile voastre nici nu stiam ce se intampla cu leandrul meu saracul.L-am plantat azi primavara si la intrarea in iarna dupa ce crescuse frumos s-a oprit.Dar l-am pus la lumina la loc de cinste si-l udam in fiecare zi.Si el nimic.Desigur nu o sa-l pun in beci pentru ca nu am dar am sa-l pun intr-un loc intunecos peste iarna.
Fetelor inainte de sarbatori sotul meu mi-a facut cadou o CRACIUNITA ca nu stiu alfel cum se numeste .Era superba inflorita dar in doua zile i-a cazut toate florile alea mari ,roz.Oare ce-i-am facut?
Eu sunt cam maniaca cu udatul ,mi-a intrat in cap ca daca le dau apa florilor totul e o.k.
Mai am si eu muscate,o planta de aloe vera de la care am cativa puisori si plantute din acelea care se intind prin bucatarie.Mai am cateva dar nu stiu cum se numesc.Poate va fac poze.
Nu prea stiu prea multe despre plante poate mai invat cate ceva de la voi.In adolescenta cand plecau ai mei de acasa ,mama murea de grija ca n-am sa ingrijesc florile.Si cam asa era.Dar acum de cand am intrerupt serviciul pentru ca m-am mutat cu sotul in alta localitate,mi-am descoperit o noua pasiune:florile.

+Quote Post
fortelady
post Jan 26 2007, 11:28 AM
Post #177

Musafir

am ramas datoare (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

cony - uite ce info am gasit pe un alt site:
Poinsetia este originara din Mexic si se intalneste sub foarte multe specii. Numita stiintific Euphorbia pulcherrima sau Poinsettia pulcherrima, aceasta planta a devenit cunoscuta mai ales sub denumirea de "Steaua Craciunului". De ce? Pentru ca frunzele sale, viu colorate sunt dispuse in forma de stea si, nu in ultimul rand, pentru ca poate inveseli, ca element deocorativ, orice casa ce se pregateste pentru sarbatoarea Nasterii Domnului.

Scurt istoric
Poinsetia sau Steaua Craciunului a fost prima data remarcata in 1825 de primul ambasador al SUA in Mexic, tara de origine. Era, pe atunci, cultivata in regiunile mexicane montane si umede de catre azteci, care obisnuiau sa o foloseasca pentru combaterea febrei si obtinerea unor tincturi. Mai tarziu, in secolul XVII, preotii franciscani foloseau florile de Poinsetia la diverse ceremonii religioase. Cultivarea si popularizarea Poinsetiei a inceput abia in anii 1960. Totusi, a devenit curand foarte populara, devenind nelipsita din decorurile de Craciun.

Descriere
Creste sub forma de arbust ale carei frunze se coloreaza, in luna decembrie, in rosu, galben, roz sau crem si tin pana primavara, tarziu. Desi este numita "floare", inflorescenta Poinsetiei, este, de fapt, un "buchet" al frunzelor terminale (numite "bractee"), care sunt asezate sub forma de stea - de unde si numele de Steaua Craciunului. Adevaratele flori ale Poinsetiei sunt mici, ca niste bobite, colorate, si ele, in rosu si galben. La ruperea frunzelor, curge o seva alba laptoasa.

Ingrijire
Poinsetia se cultiva atat in ghiveci, cat si in straturi, in spatii incalzite. Dupa inflorirea din perioada de iarna, necesita doua luni de repaus. Primavara i se taie varfurile, pamantul se mentine aproape uscat aproape o luna, dupa care planta incepe sa se ude normal, adaugandu-i-se si ingrasamant. Timp de 2 luni trebuie tinuta 14 ore pe zi (de la lasatul serii pana dimineata) sub o cutie, pentru a avea intuneric.

Iarna suporta o temperatura de aproximativ 15°C. Desi are pretentii deosebite in privinta luminii, se prefera lumina indirecta, iar vara se recomanda sa fie tinuta la umbra, pentru a se evita pierderile de apa. Atunci cand conditiile de luminozitate si caldura sunt asigurate, bracteele sunt mai sanatoase si mai stralucitor colorate.

Udatul trebuie sa se faca cu grija, pentru ca insufienta apei duce la ofilire, iar excesul - la caderea frunzelor. Trebuie sa se evite apa dura, iar atunci cand temperaturile sunt ridicate, planta se va pulveriza din belsug cu apa. Este bine ca, intre doua udari, pamantul sa se zvante.

Solul in care se cultiva trebuie sa aiba pH 6-6,5.

Inmultirea se face din aprilie pana in august, prin butasi selectionati din plante-mama sanatoase. Acestia se inradacineaza in perlit sau in nisip vreme de o luna, dupa care se transfera in ghivece de 6-8 cm. Fertilizarea trebuie facuta cu grija, in functie de necesitatile plantei. Insuficienta de minerale din sol determina aparitia de pete pe frunze. Poinsetia este foarte sensibila la curentii de aer si la diferentele mari de temperatura, putandu-si pierde frunzele in aceste conditii.

crisstinuta: e normal, Craciunica (cactusul de craciun) nu trebuie mutata! cam cu o luna inainte de perioada infloririi; altfel - fie nu face flori deloc (ca a noastra) fie ii cad toti boboceii. gaseste-i un loc in casa cu multa lumina si nu foarte cald; si ... las-o acolo, nu o mai muta, nu o rasuci nu nimic! Fiind un cactus (suculenta) nu trebuie udata prea des, a noastra (fiind foarte mare) primeste apa cam o data la o saptamana- o saptamana si jumatate (e langa un calorifer). daca ai noroc, de Paste vei avea iar floricele

asa: si va cer si eu ajutorul- in carte nu am gasit.
am primit de la colegii mei un mandarin absolut superb.. dar care s-a uscat (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
aproape de tot. desi nu i-am pus decat apa cu moderatie si atat - i-au cazut frunzele, i s-au uscat ramurile si fructele.
cum pot sa il salvez?

+Quote Post
cony
post Jan 27 2007, 04:50 PM
Post #178

Contaminat
*

Forte, mersi muuult de tot pt ce mi-ai zis !
Acum , in legatura cu mandarinul tau... Parerea mea este sa ii skimbi pamantul, desi e iarna, dar poate k il are de mult timp si nu mai are ce extrage din el sau poate e doar pamant de transport... Ai grija ca pamantul pe care i-l pui sa nu fie f rece pt k ii poti dauna...
Apoi poti sa ii adaugi putin ingrasamant in apa( eu folosesc Vitaflora) si la fel, sa il uzi cu moderatie. Ai grija si la luminozitate sau caldura excesiva. Depinde mult si in ce stadiu e acum, pt k si eu am pierdut un lendru in vara si nu stiam de ce... era de prea multa apa statuta in sol... tu stii k fiecare plantuta are pretentiile ei cu apa, lumina, etc... Bafta multa si sa imi spui daca supravietuieste !
Pont : sa nu va cumparati flori din Selgros pt k eu mi-am luat 2 tepe pana acum de la ei, intai cu begonia de care va ziceam k a murit si acum vad ca si papucul doamnei e pleostita. Ambele ereau de la ei si sunt prost intretinute, le pun tot felul de chestii sa ia okii si apoi cand ajung cu ele acasa dupa cateva zile... Sper ca aceasta sa imi supravietuiasca. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

+Quote Post
fortelady
post Jan 27 2007, 05:04 PM
Post #179

Musafir

o sa il schimb luni la servici (acolo e "cazat", in camera unde duc toate florile cu probleme - e biroul colegului de la administrativ, nu foarte cald, lumina dupa amiaza, liniste....). Eu am ingrasamant pentru citrice, o sa pun din ala. sa vedem ce iese, mi-ar parea rau sa il pierd. o ajuta daca il tund scurt si il fortez sa se ramifice?
avem si noi o steluta de craciun (nu stiu daca am scris) - a adus-o un coleg, a primit-o prietena lui si la ei acasa chelise aproape de tot. am dus-o in acelasi birou celebru si acum e plina de frunze mici (deja dupa 2 zile de stat acolo, avea mugurasi).

eu am primit de Mos Nicolae niste plante cumparate de la Selgros (cred)- violete de parma (care au rezistat foarte bine) si trandafiri de ghiveci care nu au rezistat. poate dau din nou la primavara.
azi am fost cu prietenul meu in alt magazin - Mr Bricolage, e exact langa mine (un fel de Bricostore) - am luat seminte de flori si mi-a luat niste narcise foarte dragute la ghiveci, un cactus (pt a completa colectia lu sora-mea) si inca o plata (revin mai tarziu cu denumirea, am una la fel dar cu frunze rosii, i-am pus poza aici); el si-a mai luat alte plante pentru el. o sa vedem daca rezista....

edit:

(IMG:http://i6.photobucket.com/albums/y236/fortelady/Floricele/15-10-06_2149.jpg)
cea cu frunze rosii e cea din coltul din stanga jos. am uitat cum se numeste, ceva cu e..

+Quote Post
cony
post Jan 30 2007, 07:28 PM
Post #180

Contaminat
*

Forte, stiu k de obicei cand tai o plnta ca sa se ramifice tre sa fie sanatoasa ca sa fii sigura k o sa creasca in continuare. Asa k ar fi cam riscant sa tai mandarinul... Eu am taiat odata in trndafir japonez cand nu trebuia si l-am pierdut! Oricum, mult noroc!
Mi-am mai luat si eu azi 2 primule f dragute! Am descoperit la Gradina Icoanei o gradina unde sunt bine ingrijite si ieftine. V-o recomand! Eu tot de acolo o sa mai imi iau plantute.

+Quote Post

98 Pages V  « < 16 17 18 19 20 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 15th July 2025 - 04:32 PM