IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

98 Pages V  « < 20 21 22 23 24 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Flori de apartament, Aveti? Va plac?
Meg
post Mar 25 2007, 04:47 PM
Post #211

Membru de Onoare

Group: Editorialist
From: Here and There
Member No.: 70

Stie cineva ceva despre magnolia stelata?? am primit un catalog de la brico si as vrea sa iau si pentru acasa. oare se prinde? e super frumoasa.. si mi=ar placea sa ii duc si mamei unul!
Go to the top of the page

+Quote Post
LSHP
post Mar 25 2007, 07:58 PM
Post #212

Contaminat
*

Group: Membru
Member No.: 1,224

QUOTE(Meg @ Mar 25 2007, 04:47 PM) *
Stie cineva ceva despre magnolia stelata?? am primit un catalog de la brico si as vrea sa iau si pentru acasa. oare se prinde? e super frumoasa.. si mi=ar placea sa ii duc si mamei unul!

Meg daca magnolia este cu radacini si din cate stiu eu asa se comercializeaza, o poti lua si duce acasa. Este o planta care rezista, ce trebuie sa faci este sa ai grija cand o scoti din ghiveci sa nu se deranjeze prea mult pamantul de pe radacini.
Sapi o groape putin mai mare decat balotul de pamant, pui apa, lasi putin sa se absoarba apa, poti pune si putin nisi, si apoi pui planta. acoperi golurile cu restul de pamant, tasezi bine pt a nu se misca si mai uzi din nou.
Bafta!

+Quote Post
Kitten
post Mar 26 2007, 07:16 AM
Post #213

Incurabil

Group: Membru de Onoare
From: Kronstadt
Member No.: 783

ioanat, exact ca si primula ta galbena era si a mea... dar nu e prea bine. adica are zile si zile. cand am primit-o avea multe multe flori. acum mai are trei, si alea cam bolnavioare. am incercat toate metodele, dar nu stiu ce are... mi-a zis cineva ca nu e bine sa-i pun apa in farfurioara, i-am pus direct, dar nici asa nu-i convine. era cat p-aci sa moara de 2 ori (am gasit-o ofilita de tot seara cand am ajuns acasa) dar am reusit sa o resuscitez. o sa incerc sa-i schimb ghiveciul si pamantul.

+Quote Post
fortelady
post Mar 26 2007, 11:37 AM
Post #214

Musafir

a inflorit cactusul surorii mele (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

(IMG:http://i6.photobucket.com/albums/y236/fortelady/Floricele/IMG_0364.jpg)

(IMG:http://i6.photobucket.com/albums/y236/fortelady/Floricele/IMG_0352.jpg)

+Quote Post
Kitten
post Mar 26 2007, 08:36 PM
Post #215

Incurabil

Group: Membru de Onoare
From: Kronstadt
Member No.: 783

(IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif) frumooooos!!

+Quote Post
Meg
post Mar 27 2007, 09:11 PM
Post #216

Membru de Onoare

QUOTE(LSHP @ Mar 25 2007, 05:58 PM) *
Meg daca magnolia este cu radacini si din cate stiu eu asa se comercializeaza, o poti lua si duce acasa. Este o planta care rezista, ce trebuie sa faci este sa ai grija cand o scoti din ghiveci sa nu se deranjeze prea mult pamantul de pe radacini.
Sapi o groape putin mai mare decat balotul de pamant, pui apa, lasi putin sa se absoarba apa, poti pune si putin nisi, si apoi pui planta. acoperi golurile cu restul de pamant, tasezi bine pt a nu se misca si mai uzi din nou.
Bafta!

sarumana (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
trebuie ales vreun loc special? mai umed, mai racoros, mai la umbra, mai uscat?

+Quote Post
LSHP
post Mar 28 2007, 07:45 AM
Post #217

Contaminat
*

QUOTE(Meg @ Mar 27 2007, 10:11 PM) *
sarumana (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
trebuie ales vreun loc special? mai umed, mai racoros, mai la umbra, mai uscat?

Draga Meg,
Cu toate ca este o planta f pretioasa care aparent sperie pe cei care o vor in gradina lor sa stii ca nu este asa.
Eu am una de f multi ani, este splendina am sa pun poze sa o vedeti.
Trebuie plantata la lumina, sa aiba soare cateva ore bune pentru ca parfumul florilor sa fie simtit. Ele degaja parfumul la caldura soarelui.
Si daca se poate sa nu fie alt copac pe langa ea pentru ca ei se dezvolta mai repede si s-ar putea s-o umbreasca.
O spun din experienta, noi am pus un cires langa ea care a depasit-o in inaltime dar totusi efectul este senzational. Magnolia si ciresul infloriti. E ceva de vis.
Umiditatea normala ca la orice copac din gradina, sigur in perioadele secetoase ar fi bine sa nu fie lasata sa sufere.
Si cam atat.
Iti doresc reusita deplina cu plantarea ei.

+Quote Post
Meg
post Mar 29 2007, 10:06 PM
Post #218

Membru de Onoare

LSHP, de paste ajung acasa si o sa merg sa cumpar. am vazut in cismigiu si mai apoi la o biserica si intr-adevar, erau superbe..
asteptam si poze cu a/ale ta/tale! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

+Quote Post
LSHP
post Apr 11 2007, 10:32 AM
Post #219

Contaminat
*

QUOTE(Meg @ Mar 29 2007, 11:06 PM) *
LSHP, de paste ajung acasa si o sa merg sa cumpar. am vazut in cismigiu si mai apoi la o biserica si intr-adevar, erau superbe..
asteptam si poze cu a/ale ta/tale! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

Uite Meg magnolia mea.

+Quote Post
roxanica10
post Apr 11 2007, 11:54 AM
Post #220

Musafir

QUOTE(zetta @ Mar 14 2007, 11:30 AM) *
despre intretinerea bonsai-lor ce stiti? am tot cautat pe net si am gasit diferite scheme dar ma intereseaza sa stiu de la cineva care are deja.si am uitat acasa si hartiuta cu specia pe care o am de bonsai. (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)

Zetta am avut si eu un bonsai anul trecut, dar mi-a murit. S-a stins primavara trecuta. Mi-am cumparat o carticica despre bonsai, dar erau mai mult poze in ea decat sfaturi de ingrijire a lor. Al meu era ulm si se pare ca e cel mai usor de ingrijit. I-a mers f bine, toata iarna a infrunzit, dar cand l-am dat afara nu i-a mai priit. Am impresia ca am gresit cand i-am pus un ingrasamant cumparat de la cora, era special pentru bonsai, dar nu cred ca i-a facut bine.
Cam asa arata bonsanica al meu in vremurile lui bune.

+Quote Post

98 Pages V  « < 20 21 22 23 24 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 6th July 2025 - 06:34 PM