![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Mie drept sa-ti zic nu-mi plac cactusii da cand vad asa o floare parca ma mai imbuneaza asta l-am primit.
Eu uit sa-l ud ca e in dormitor si acum le-am mutat pe toate pe balcon si doar el a ramas special ca daca ud florile il ud si pe el. Daca ai vreme intreab-o pe sora ta ce pamant tre sa-i pun ca acum zace saracul intr-o cutie de plastic tre sa-i schimb pamantul sa-l bag intr-un ghiveci. Multam |
|
|
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
e pamant special de cactusi la florarie, ia din ala.
de udat se uda rar, cam la o saptamana-doua (prilej de mare meci la noi, eu "ud cacutsii" ea "ia mana de pe cactusii mei" eu "le e foame si lor" ea "ia mana de pe cactusii mei!" )si au o perioada de repaus, iarna, cand se uda mult mai rar |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Sa stii ca eu nu l-am udat si o luna si e OK. Nu s-a uscat.Sa-l bag in beci ca pe crini la iarna?
Acum 3 ani aveam crinii in beci si am uitat sa-i aduc sus in casa copilul meu avea 1 an si 3 luni in primavara si eram destul de overloaded si sa vezi ca am un crin din ala care face un buchet de flori cand infloreste si ma duc toamna in beci si-l vad saracul cu floarea mare si uscata.A fost singurul an in care a inflorit si nici macar n-am vazut-o decat uscata.Urmat an nu le-am mai neglijat da de atunci n-a mai binevoit sa infloreasca. |
|
|
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
ajutooooorrr!
mi-a incoltit un tubercul de ghimbir. il tineam in bucatarie, sa-l pun la mancare. el a decis ca vrea mai mult. azi am gasit un lastar de vreo 5 cm, am separat bucata de tubercul care incoltise si am plantat-o provizoriu intr-un ghiveci. pe un site am gasit doar asta ". Florile sunt grupate sub forma de ciorchine, de culoare alba patate cu purpuriu. Se cultiva prin taierea rizomului si se planteaza in soluri grase, lutoase, cu drenaj bun. Are nevoie de un climat tropical cu un sezon uscat si unul de ploi abundente." mai are cineva asa ceva? cum se ingrijeste mai exact???? cum simulez anotimpurile alea? |
|
|
![]()
|
|
Sunt offtopic da la culinar nu stiam pe unde sa ma bag asa ca te intreb aici.La ce folosesti ghimbirul.
Am cumparat si eu o bucatica ca trebuia sa pun la turta dulce o lingurita de ghimbir ras. Miroase super gustul mi se pare cam cidatel da oricum la cat pui e doar pt savoare. Multumesc |
|
|
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
e un condiment. e misto ca miroase a lamaie dar e iuteeeee. eu il pun in mancarea chinezeasca.
pune intrebarea la bucatarie, la topicul de condimente si vorbim mai multe acolo... |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
forte, am gasit o gramada de teorii stiintifice despre ghimbir - planta.
Dar cel mai bun mi s-a parut ce-a povestit cineva: tine planta vara la cald, pe partea de sud a locuintei. Are nevoie de foarte multa apa, pana la 1 l pe zi cand e cald bine. N-a facut nici drenaje, nici nimic deosebit. Pentru ca planta creste ca din apa ii schimba ghiveciul cu unul mai mare de doua ori pe an. |
|
|
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
aha. mai greu cu apa, ca eu sunt plecata tot timpul de acasa, da' se rezolva.
am vazut ca creste repede. e foarte rar ca o planta sa incolteasca asa, in punga si sa se prinda imediat (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) (deja a crescut cativa mm de cand e in pamant) EDIT: cred ca ar trebui sa fac un terariu cu plantele iubitoare de apa si caldura. ca se tot aduna. da' a zis sor-mea sa nu ma prinda cu soparle prin casa (eu voiam si 2-3 soparle d'alea haioase prin el) |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 33 Joined: 11-July 07 From: Bucuresti Member No.: 1,925 ![]() |
Am si eu o buruienuta care-mi ofera mari bucurii in fiecare vara si nu stiu cum o cheama. Poate o cunoasteti voi dupa nume. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) Creste dintr-un rizom rozuliu si are tulpina de vreo 20-30 cm, neramificata, destul de subtire. Frunzele sunt verde inchis, putin tepoase, dar nu aspre, iar pe dos sunt bordo-mov cu picatele. De-a lungul tulpinii pana in varf face din loc in loc clopotei mov, cu corola deschisa intr-o parte, nu in jos. Este foarte rezistenta la temperaturi mari si arata grozav de bine in jardiniera. E si foarte infloritoare. Toamna planta moare. Peste iarna nu ud deloc pamantul din jardiniera, dar primavara scormonesc dupa rizomi. In jurul radacinutelor fibroase, nu prea adanci, gasesc intotdeauna multi-multi rizomi maruntei si roz, subtiri cat betele de chibrituri, si lungi de cel mult 1,5 cm. Intotdeauna trebuie sa dau trei sferturi din ei prietenelor mele, asa de tare se inmultesc intr-un an. Pe ceilalti ii pun in pamant proaspat, nu foarte adanc, si-i ud vreo 3 saptamani pana incep sa creasca plantele. Asta se-ntampla prin aprilie de obicei. Anul acesta am fost cam lenesa, asa ca inca nu va pot arata florile, ca din bietii rizomi, plantati in mai pe la sfarsit, abia au iesit niste plantute de-o palma (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) . Mai am de asteptat pana infloresc. Eu le spun clopotei, dar sunt cam atipici, cum ziceam, petalele se deschid in afara. Ii cunoasteti? Acum am descoperit site-ul asta si m-am hotarat sa ma inscriu ca sa-ti pot raspunde: am si eu aceeasi buruienuta, care se numeste Achimenes, iti trimit un link, ca sa vezi tu de acre ai: http://209.85.129.104/search?q=cache:nBCwn...;cd=7&gl=ro si mai exista niste plantute fff asemanatoare cu Achimenes,care se inmultesc tot prin rizomi: Kohleria http://209.85.129.104/search?q=cache:OJFjy...;cd=3&gl=ro astept sa-mi raspunzi...by (IMG:style_emoticons/default/iloveelady.gif) |
|
|
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
am avut si eu din astea!
(IMG:style_emoticons/default/welcome.gif) simonac speram sa te simti bine la noi! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 9th July 2025 - 03:24 AM |
|