IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

98 Pages V  « < 29 30 31 32 33 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Flori de apartament, Aveti? Va plac?
kalua
post Jul 20 2007, 04:39 PM
Post #301

Musafir

Pedro trebuie mutat la casa noua (cactusul fiica-mii trebuie pus intr-un ghiveci mai mare), am fost azi si-am cumparat pamant de care trebuie. Cum il mut fara sa ma intep toata?
Pedro e dintr-asta:
(IMG:http://www.klein-mexico.de/gr/echinocactus%20grusonii%20spec.%20d%2019a.jpg)
(un Echinocactus grusonii cu tepi multi si lungi).
Go to the top of the page

+Quote Post
jolie
post Jul 20 2007, 05:25 PM
Post #302

Incurabil

Group: Obsedat
Member No.: 1,478

Fain Pedro!!!
Multumesc pt indicatii, o sa le rup frunzele batrane (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
stoina
post Jul 20 2007, 05:53 PM
Post #303

Incurabil

From: Iasi, Romania
Member No.: 469

salutare, salutare!

De urgenta curata violetele, imediat vor incepe sa infloreasca! Also, violetele iubesc lumina(ati remarcat ,cu siguranta ca peste tot sint puse chiar pe glafuri)

Aerul conditionat nu face bine nici unei flori.De asemenea, uda-le doar cind pamintul e uscat(vezi asta daca introduci degetul in pamint, nu doar la suprafata-astfel vei invata care e ritmul lor de udare) Lasa 10-15 min, dar nu mai mult de 30 min surplusul de apa sa stagneze in farfurie. Astfel, ea se 'va satura' de apa. Majoritatea plantelor, au un pamint bogat in turba si apa trece ca printr-o strecuratoare.Intre a uda prea mult sau prea putin o planta, e de preferat mai putin ptr ca planta va da semnale SOS.:)Daca se uda excesiv, radacina putrezeste in timp relativ scurt.

In lunile de vara, fertilizati plantele o data pe saptamina cu ingrasaminte gen Substral (lichid) sau batonase de ingrasamint-sint mai comode, se introduc o data la 2 luni in pamint la baza plantei si substanta se imprastie odata cu udarea saptaminala.
Va salut cu drag si va astept cu intrebari (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Pina atunci, nu uitati, iubiti-va plantele si transmiteti-le ginduri bune.Ele chiar sint recunoscatoare (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )

Kalua, foloseste o manusa sau pur si simplu badijoneaza cu o cirpa partea spinoasa a cactusului. E neplacut, stiu, dar poate si de asta cactusii sint fiinte simtite si se cer atit de rar mutati (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) Pamintul cumparat trb sa fie special ptr cactusi sau cumpara un pamint general pe care-l amesteci cu nisip si pietricele. Sa ai spor ! (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

+Quote Post
Simonac
post Jul 27 2007, 07:21 AM
Post #304

Contaminat
*

Group: Membru
From: Bucuresti
Member No.: 1,925

ei... dupa ce saptamana trecuta ma vaitam ca hibiscusii mei nu vor sa infloreasca, in sfarsit unul din ei are 3 bobocei... sper sa apuc sa-i vad florile, sa nu care cumva sa se deschida tocmai cand sunt plecata in concediu

voua ce flori v-au mai inflorit?

+Quote Post
Ala80
post Jul 27 2007, 04:03 PM
Post #305

Oli, Popeye's babe

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 194

Ma laud si eu cu florile mamei:
(IMG:http://i40.photobucket.com/albums/e244/ala80/mami.jpg)
Ar mai fi un ficus mare la care nu am mai facut poza.
Din pacate, pe cele din gradina le-a topit soarele. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

+Quote Post
jolie
post Jul 27 2007, 05:08 PM
Post #306

Incurabil

Member No.: 1,478

offf...

+Quote Post
irinica
post Jul 28 2007, 07:20 PM
Post #307

Obsedat

From: iasi, romania
Member No.: 1,930

Ce faci, Kalua?
Ai mutat cactusul?? Cum a fost cu intepaturile ?? Daca nu l-ai mutata inca, ceea ce m-ar bucura, o sa iti spun mai multe.
E important sa stiu de cat timp il ai, de unde l-ai cumparat, ce fel de pamant ai luat pt. el.

irinica

+Quote Post
kalua
post Jul 28 2007, 07:50 PM
Post #308

Musafir

L-am mutat de-o saptamana si se pare ca-i merge bine. Binenteles c-am luat pamant special pentru cactusi. L-am infasurat in doua tricouri si-un prosop si asa a mers.
Il am cam de doua saptamani si-i cumparat de la sectiunea de cactusi al unui magazin de constructii (a la Brico sau cum se cheama alea pe la voi). Magazinul asta are o sectiune foarte mare pentru plante (cel putin juma de magazin) si-s de buna calitate.

Nu va zic c-am zis sa-i luam lui Pedro o doamna, sa nu stea asa, singurel. Fiica-mea a zis ca atunci ar trebui pusi in acelasi ghiveci si ce se face ea daca cactusii nu se impaca? (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Am ramas ca mergem sa vedem de fetita dupa concediu. Si cu concediul, fiica-mea isi face griji ce-o sa faca Pedro fara ea atata timp. Si nu prea are incredere sa-l lase cuiva sa-l ude, nu cumva sa i-l strice. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Chiar, cum pot face pe perioada concediului cu el? Om sa-mi ude restul de flori am.

+Quote Post
irinica
post Jul 29 2007, 08:22 AM
Post #309

Obsedat

From: iasi, romania
Member No.: 1,930

(IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Cactusii sunt minunati!!! Eu am plecat de la unul si am ajuns la ...vreo 60 sunt acum. Trebuie multa grija cu ei la udat, la trnsplantat. La achizitionarea unui cactus, mai ales a celor din florarii care sunt ingrasati artificial, trebuie schimbat imediat pamantul. Pt. aceasta ar trebui respectate unele conditii ca se ne putem bucura cat mai mult timp de el.

In prima faza, cactusul se scoate din pamant, se curata bine, bine de turba care o are pe radacini ( niciodata cactusul nu se lasa cu balotul de pamant pe radacina!) si se la 2-3 zile ..la uscat ( pt. ca eventualele cicatrici - invizibile, produse in momentul curatarii sa se vindece). Se formeaza un amestec din 1/3 nisip grosier, 1/3 pamant de telina, 1/3 pietris sau spartura de caramida ( 3-4 mm). Se pune cactusul in acest amestec si nu se uda!!! alte 2-3 zile . Se incepe udarea ( cu precautie ). In functie de marimea vasului, se uda la intervale de timp. La udarea urmatoare, pamantul trebuie sa fie uscat complet!! Altfel, riscam sa innecam radacinile care i scurt timp vor putrezi . Mai bine udat mai rar( cactusii au resurse) decat prea des. E foarte interesant de crescut cactusi si ati aduc bucurii...fara margini!! Cu florile lor de toate culorile ( grusonii al tau nu va inflori dar..arata minunat )

Te pup si ... un bun inceput in ale cactusilor!!!

irinica

Pt. un raspuns cat se poate de profesionist, trage cu ochiul aici editat.

This post has been edited by kalua: Jul 29 2007, 12:22 PM
Reason for edit: Linkuri spre siteuri romanesti interzise

+Quote Post
kalua
post Jul 29 2007, 12:26 PM
Post #310

Musafir

Multumesc, irinica. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Exact asa am facut cu mutatul in alt ghiveci, scria pe punga cu pamant procedura amanuntita.
Se pare ca si fiica-mea agreeaza cactusii, deci se vor inmulti ca numar si la noi. Dar de 60 de bucati n-am loc orice-as face. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

+Quote Post

98 Pages V  « < 29 30 31 32 33 > » 
Reply to this topicStart new topic
3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 18th July 2025 - 12:04 PM