![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 716 Joined: 5-July 07 From: Bucuresti Member No.: 1,899 ![]() |
Valentina, sunt super faini hibiscusii tai. Vad ca sunt destul de tineri. Ii ai de mult?? I-ai cumparat din florarii? Mare fericire sa poti sa iti faci plantele sa se simta bine! Multumesc irinica. Da sunt, tineri hibi mai dragi. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) I-am prins pe toti anul acesta din lastari primiti prin bunavointa a cativa amici/amice. Cei mai dragi imi sunt cativa primiti de la o prietena foarte draga, de o generozitate deosebita (Multumesc Cristina :kisses: ) Lastarii i-am primit la inceputul anului (februarie sau martie) si m-am chinuit cu ei cateva luni bune. I-am tinut cu petu'n cap cca 2-3 luni pana s-au prins. Peste vara (in concediu) am pierdut din ei... iar cei care mi-au ramas ma rasfata acum cu flori. Unii nu au decat o singura ramura si totusi sunt plini de boboci. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Obsedat ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 416 Joined: 12-July 07 From: iasi, romania Member No.: 1,930 ![]() |
Ce orientare ( N, S, V, E) are fereastra la care ii tii?
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 716 Joined: 5-July 07 From: Bucuresti Member No.: 1,899 ![]() |
din pacate toate ferestrele mele sunt cu orientare Nordica. Spun "din pacate", pentru ca am plante care necesita multa lumina si care nu se pot dezvolta asa cum trebuie in spatiul pe care li-l pot eu oferi... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
(IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) pai, acasa deja nu mai am loc. noroc ca la firma sunt cateva locuri libere... si tot adun, ba mai mult imi aduc si colegii mei de la ei de acasa Esti o norocoasa... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Daca as putea sa-ti aduc si eu din plantele mele ... sa le gazduiesti macar pe perioada iernii. (IMG:style_emoticons/default/iloveelady.gif) |
|
|
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
vedem ce spatiu mai e prin/pe dulapuri (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 344 Joined: 11-March 07 Member No.: 1,329 ![]() |
Valentina, am si eu o intrebare : ai reusit sa faci o "Steaua Craciunului" sa aiba frunzele rosii, acasa ?
Am citit intr-o carte ca trebuie acoperita cam cu o luna inainte de Craciun nu stiu cate ore pe zi cu ceva negru ? As vrea sa incerc si eu anul asta, am una de anul trecut pe care am reusit sa n-o pierd. Poate stiti careva mai multe decat mine... (IMG:style_emoticons/default/floricele.gif) |
|
|
![]()
|
|
Prin "Steaua Craciunului" inteleg ca te referi la Euphorbia pulcherrima sau Poinsetia. Ei bine am avut aceasta planta si a rezistat in apartament timp de 2 ani... dupa aceea caldurile din vara mi-au topit-o...
Planta trebuie pregatita pentru inflorire prin inducerea de zile scurte: adica tinuta la intuneric total (sub o cutie de carton sau o punga de culoare inchisa (neagra cum bine ai spus (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) pentru circa 14-15 ore zilnic, pe o perioada de cca 50-60 de zile. Spre exemplu, se acopera complet planta in fiecare zi, de la orele 17:00 pana a doua zi la orele 7:00 sau 8:00... In decursul a 2 luni frunzele incep sa se iroseasca si se formeaza si micile inflorescente galbene din varfurl ramurelelor. Planta necesita udare cu apa usor acida si neaparat ferita de curentii reci de aer. |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 344 Joined: 11-March 07 Member No.: 1,329 ![]() |
Multam de raspuns.
Deci nu mai am sanse s-o fac rosie pana la Craciun (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) , nu stiu de ce tineam minte ca e nevoie doar de 20-30 de zile. Poate o sa incerc totusi. Dar nu stiu cu ce s-o acopar. Sac negru de plastic, din acela de gunoi cred ca nu merge... poate ceva de hartie ? |
|
|
![]()
|
|
chiar daca nu se va inrosi pana la craciun ai sane pana la revelion (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ...
eu te-as sfatui sa pui mai degraba o cutie de carton, ceva ce se poate pune si scoate usor de pe planta astfel incat sa nu-i fluturi frunzele mereu... nu va fi prea incantata de atata "foiala" deci o cutie sau ceva mare astfel incat sa o pui peste planta fara sa-i atingi prea mult frunzele. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Mersic (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Am sa incerc. |
|
|
![]()
|
|
Caut begonia "Baby Dress" sau "Five and Dime". Ofer la schimb Dieffenbachia Tropic.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 20th July 2025 - 07:09 PM |
|