![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 344 Joined: 11-March 07 Member No.: 1,329 ![]() |
In legatura cu Mospilanul, ca de altfel cu toate insecticidele, solutia preparata se va folosi doar la momentul prepararii ei. In timp dupa cca 48 de ore, excipientii/substantele in combinatie cu apa, caldura etc isi schimba proprietatile. Numai bine si week-end insorit! Stii care e problema cu Mospilanul ? Dozarea. Ca e un pic de praf acolo si trebuie diluat in nu stiu cati litri de apa, si iese prea multa solutie sa o dau pe plantele mele. Chiar mai am un plic desfacut si nu stiu cum sa-l mai dizolv... (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) O sa incerc si cu solutie de alcool, poate e mai eficienta. Dar crezi ca o pot pulveriza, pentru ca paduchii astia, sau cosenilele fainoase ( cred ca asta sunt de fapt ) s-au inmultit la " subtioara " frunzelor si nu le pot curata cu mana fara sa risc sa le rup frunzele, mai ales la dracaena (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) Aaaa, si orhideea mea cred ca e phalaenopsis, am dat un search pe google si am mai aflat cate ceva despre ea. Deocamdata se simte bine, o las asa, n-o mut pana mai la primavara Sa vad de unde fac rost de ce-i trebuie ei...scoarta de copac si alte alea. Oricum, e o frumoasa, imi pare rau ca nu pot sa-i pun poze ca nu am aparat deocamdata. O duminica frumoasa va doresc ! |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 716 Joined: 5-July 07 From: Bucuresti Member No.: 1,899 ![]() |
Stii care e problema cu Mospilanul ? Dozarea. Ca e un pic de praf acolo si trebuie diluat in nu stiu cati litri de apa, si iese prea multa solutie sa o dau pe plantele mele. Chiar mai am un plic desfacut si nu stiu cum sa-l mai dizolv... (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) O sa incerc si cu solutie de alcool, poate e mai eficienta. Dar crezi ca o pot pulveriza, pentru ca paduchii astia, sau cosenilele fainoase ( cred ca asta sunt de fapt ) s-au inmultit la " subtioara " frunzelor si nu le pot curata cu mana fara sa risc sa le rup frunzele, mai ales la dracaena (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) Aaaa, si orhideea mea cred ca e phalaenopsis, am dat un search pe google si am mai aflat cate ceva despre ea. Deocamdata se simte bine, o las asa, n-o mut pana mai la primavara Sa vad de unde fac rost de ce-i trebuie ei...scoarta de copac si alte alea. Oricum, e o frumoasa, imi pare rau ca nu pot sa-i pun poze ca nu am aparat deocamdata. O duminica frumoasa va doresc ! Danati, nici cu mospilanul nu pot fi probleme. Dozarea se face destul de simplu. Eu procedez in felul urmator: Continutul unui plic il vars pe o coala de hartie alba (format A4), il nivelez un pic cu o lingurita mica de plastic sau o spatula de lemn sau de carton si apoi il impart in 4 parti egale, in 5 sau in 10, in functie de ce insecte au invadat planta si trebuie sa le combati. Trebuie sa tii cont ca o doza/ o parte de pudra de mospilan se combina cu 2 l de apa (un pet. de 2 l). Si deci vei folosi doar o doza. Restul vei pune la loc in plic sau intr-o cutiuta de plastic cu capac si vei nota ce cantitate de substanta a mai ramas, sau cate doze. Pe plic sunt trecute dozarile, functie de daunatori. Deci pentru tripsi substanta se dizolva in 8 l de apa, asta inseamna ca gramajoara de praf albastru-bleu de pe hartie, o imparti la 4. Vei folosi doar o doza la 2 l de apa, restul pastrand la loc. Pentru musculita alba de sera vei imparti Mospilanul la 5 (10 l de apa indicati pe plic sunt de fapt 5 pet-uri a 2 l)... si tot asa vei face calculelel pe viitor. Nu te sfatuiesc sa folosest Mospilan la cosenile. Nu are efect. Cosenilele sunt insecte mici, asemanatoare cu paduchii de frunz. Sunt diverse specii de cosenile: unele cu scut, cu o carapace ceroasa, unele fainoase, acoperite de un puf ca faina, altele cu un invelis poros/lanaos alburiu etc. Datorita carapacei lor, a invelisului protector, aproape nici-un insecticid nu e eficient . De aceea cea mai buna solutie este sa culegi acele cosenile cu mana, eventual te ajuti cu o penseta mica, pe care o vei rezerva numai pentru astfel de operatiuni la plante. Stiu ca nu e usor, dar cu multa grija si rabdare vei reusi operatiunea. Dupa aceea prepari solutia de alcool (sanitar) in proportie de cca 60 % (1 parte alcool si 2 parti apa) si folosind o bucatica de vata, tamponezi usor locurile invadate (dupa ce le cureti), cu aceasta solutie de alcool. |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 41 Joined: 1-June 06 Member No.: 355 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) Despre Mospilan eu pot sa spun k e eficient, dar eu l-am folosit ce-i drept muuuult mai concentrat fata de cat scria pe plic. Adica dintr-un plic eu am facut 2 l de solutie cu care am scapat de puricii de la filodenronul meu. Si a fost f bine asa, pt k rezultatele s-au vazut imediat. Cu dozarea diferita nu stiu ce sa zic, pt k eu m-as incurca in care sticla pt ce planta e, cate doze au mai ramas sau cum sa impart praful...
Daca insa cum zic eu ti se pare prea mult il poti dilua mai mult si folosi pt ce plantute ai tu nevoie. |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Am eu la birou si yucca si dracaena la birou si nu-s pretentioase deloc. Nici la mine nu au lumina directa, dar nu sint foarte suparate din cauza asta. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 716 Joined: 5-July 07 From: Bucuresti Member No.: 1,899 ![]() |
Ai dreptate Maat, yucca si dracaena, nu ridica probleme, tolerand destul de bine lumina indirecta si chiar o usoara penumbra.
Totusi o cerinta speciala au si ele. Probabil ca la vara - in perioada caniculara- vei observa ca in lipsa umiditatii atmosferice frunzele se ingalbenesc la varf si chiar se brunifica. Daca ai la indemana un pulverizator, stropeste-le frunzele, ce putin o data la 2 zile. Ai grija ca operatiunea sa o faci dimineata devreme, inainte ca soarele sa devina arzator, altfel risti sa le arzi frunzele. |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Mi-a inflorit zambilica (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
(IMG:http://i241.photobucket.com/albums/ff206/micelanos/P1014644-1.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Ce culoare frumoasa are zambila!
Parca e de vanilie... mi s-a facut o pofta de (IMG:style_emoticons/default/icecream.gif) cu vanilie. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Cand am luat-o nu am fost prea incantata am luat-o pur si simplu,dar acum ca a inflorit tare imi place am mutat-o in bucatarie si miroase de la usa cand intru in casa.(intre hol si bucatarie n-am usa dar holul e mare)
Sa stii ca eu azi am luat 2 inghetate vroiam de vanilie dar n-am gasit decat de cacao, noi mancam inghetata si iarna. Eu sunt mare fan inghetata si mai si fac cateodata. Multumesc Valentina. |
|
|
![]()
|
|
Dar ce frumos povestesti tu, misssn... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Parca ma si vad deja acasa la... mine. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Nici eu n-am usa intre hol si bucatarie... si noi mancam inghetata iarna... al meu sot e innebunit dupa inghetata de vanilie iar copila cea mica dupa cea de cafea. Cumparam mereu de la metro cutii din acelea mari de 2 kg. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Scuze de off-topic (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 41 Joined: 1-June 06 Member No.: 355 ![]() |
Salutare, fetele! Asparagusul meu e cam galben, atara putin oparit si nu prea s-a dezvoltat de cand l-am luat. si vroiam sa va intreb daca voi stiti care ar putea fi cauzele sau ce sa ii fac... Stiu k e sensibil la multa apa si la mutattul des dintr-un loc in altul, dar cam atat. Si totusi el ramane la acelasi stadiu...
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 15th May 2025 - 06:47 PM |
|