![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 716 Joined: 5-July 07 From: Bucuresti Member No.: 1,899 ![]() |
Superbe flori are bunica ta, draga teocris. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Fuchsia (Cercelusul) din prima poza m-a dat gata. Fuchsiile sunt printre preferatele mele. Iar muscatele si petuniile din jardiniere sunt o dementza de frumoase... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
divi2007 |
![]()
|
Musafir ![]() |
parca ar fi o casuta din povesti (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
spune i la bunica ta ca are niste maini de aur (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Da! (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
Chiar are maini de aur! |
|
|
![]()
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
Ce casuta de poveste, Teo. (IMG:style_emoticons/default/cloud9.gif)
Eu am cumparat bulbi de zambile. I-am plantat si am daruit ghivecele. Culmea e ca am ramas cu cateva kg de pamant de flori si ma gandesc sa-mi iau si pentru mine niste floricele. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) Le-as tine doar primavara asta, iar apoi le-as dona pentru gradina soacrei. |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Am primit si eu o floricica in ghiveci de la fiica-mea a fost asa draguta, zice ma duc cu bunica sa-ti fac o surpriza si s-au intors cu floarea.
Superfaina casa si atatea flori , ma duce cu gandul la Hansel si Gretel la casa din turta dulce in sensul bun al casei daca pot sa spun asa. Cred ca atunci cand ajungeti acolo va tihneste a lot. This post has been edited by misssn7: Mar 3 2008, 10:18 AM |
|
|
![]() ![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
E o mare bucurie si placere sa mergem la ea in vizita.
Terasa ca terasa, sa vedeti gradina! Trebuie neaparat sa mai pun ceva poze! (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 716 Joined: 5-July 07 From: Bucuresti Member No.: 1,899 ![]() |
teocris, pe mine una m-ai facut curioasa. Astept cu nerabdare pozele din gradina bunicii tale... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
divi2007 |
![]()
|
Musafir ![]() |
valentina ti am ascultat sfatul am inceput sa o ud pe frunze pe dieffenbachie si deja e mai bine, mersi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
te mai intreb ceva arecha cat de des trebuie udata, are nevoie de soare ? |
|
|
![]()
|
|
Areca (Dypsis lutescens sau Chrysalidocarpus Lutescens) este un palmier foarte decorativ dar care necesita un pic de atentie.
Da, ii trebuie soare, mai bine spus ii trebuie lumina intensa, dar in perioada aceea de arsita ar fi bine sa o feresti de razele directe ale soarelui. Acum, cand soarele nu are asa putere, e indicat sa tii planta langa o fereastra bine luminata. Din iunie in colo, pana prin septembrie, va trebuie sa o feresti de soare cu o perdea sau sa o indepartezi la cca 1 m de fereastra. Ai grija ca Areca are nevoie de umiditate atmosferica mare. Asta inseamna ca ar trbui sa-i pulverizezi frunzele destul de des, cel putin in perioada calda. Daca aerul devine prea uscat, vei vedea ca varfurile frunzelor se vor brunifica si usca. Iar cu udarile trebuie sa fii foarte atenta. Substratul trebuie sa fie aerisit si usor umed. Daca pamantul se usuca prea mult, frunzele se ingalbenesc si se usuca. Daca este udat prea mult, radacinile putrezesc, frunzele se inmoaie si in final planta moare. Areca nu suporta excesul de apa la nivelul radacinilor. Adica intre 2 udari, trebuie sa lasi un pic pamantul sa se usuce la suprafata. Poti verifica acest lucru cu degetul apasand usor pe pamant sau cu un betisor pe care sa-l infigi in pamant inainte de udare. Vei observa pe betisor daca pamantul are apa sau e uscat. |
|
|
divi2007 |
![]()
|
Musafir ![]() |
pana sa o tin in geam totul a mers bine apoi nu stiu ce s a intamplat ca frunzele s au uscat la varfuri si nici nu mai putea sta bine dreapta trebuie sprijinita oricum am pierdut o nu se mai poate face nimic, era asa de mare iar acum au mai ramas 2 frunze si alea ofilite la varfuri (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16th May 2025 - 02:24 AM |
|