IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

98 Pages V  « < 47 48 49 50 51 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Flori de apartament, Aveti? Va plac?
Valentina30
post Mar 4 2008, 02:46 PM
Post #481

Incurabil

Group: Obsedat
From: Bucuresti
Member No.: 1,899

divi, ce orientare are geamul tau (cat soare primeste) si cat de mare este planta (areca)?
Go to the top of the page

+Quote Post
divi2007
post Mar 4 2008, 06:46 PM
Post #482

Musafir

soare are de la ora 12 incolo, acum are 1 m inaltime era deasa dar a mai ramas un fir cu 2 frunze si alea uscate la varfuri
problema e ca am mutat o in camera in care era soare doar pana la 12, macar acum cand o sa mi mai iau o sa stiu cum sa procedez

+Quote Post
Valentina30
post Mar 4 2008, 07:51 PM
Post #483

Incurabil

Group: Obsedat
From: Bucuresti
Member No.: 1,899

Frunzele se usuca mai intai la varfuri apoi de tot, datorita aerului uscat din apartament/locuinta...
Daca iti mai cumperi, pulverizeaz-o des pe frunze. Chiar si pe cea care o ai, asa cheluta cum e, pulverizeaz-o pe frunze si ud-o putin cate putin si numai cand pamantul s-a uscat usor la suprafata. Pamantul nu trebuie sa fie mocirlos, caci ii putrezesc radacinile. Diferenta mare intre apa din substrat si aerul uscat de la nivelul frunzelor nu-i prieste. Risti sa o pierzi de tot.

+Quote Post
cony
post Mar 9 2008, 08:25 PM
Post #484

Contaminat
*

Group: Contaminat
Member No.: 355

As vrea sa stiu care plantute se ingrijesc mai usor si fac si flori pt k vreau sa mai imi iau cateva... As vrea sa stiu si daca kalachoe si violetele de parma sunt printre ele. Astept indrumari de la voi. Thanks!

+Quote Post
bocapoca
post Mar 13 2008, 03:11 PM
Post #485

Contaminat
*

Member No.: 3,467

Buna fetelor. Sint noua aici pe forum , dar sincera sa fiu l-am citit aproape pe tot, cele 25 de pagini . De anul trecut din iulie m-am muutat la casa si de atunci mi-am descoperit o noua pasiune ( de fapt doua) : plantele si animalele . Avem un catel collie care in aprilie face un an si care e suuuuuuuuuper dragut , mai avem si o pisica care se pare ca in curind va face pui , si o multime de plante pe care le-am adunat de pe la cunostinte, le-am inmultit, am mai cumparat , am mai primit . Problema e ca imi plac tere mult, dar nu ma pricep de loc. Sotul meu zice in gluma sa fac facultatea de horticultura . Facultatea nu, dar un curs as face , sincer . Unele plante au mai murit, si constat cu mare suparare ca si diffembachia ( singura planta mare pe care o am ) e pe acelasi drum . ii merge tare rau, frunzele s-au pleostit,s-au adunat ca la sarmalute, desi o pulverizez des cu apa pe frunze. Ieri am constatat ca in pamintul din ghiveci sint niste chestii mici mici si albe, un fel de viermisori sau asa ceva . Oare din cauza lor sufera planta? Si daca da, cum scap de ei? Daca puteti, please HELP !

+Quote Post
Diana.
post Mar 13 2008, 03:19 PM
Post #486

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Dieffenbachia arata tare bine, e foarte decorativa.
Trebuie scoasa din pamint, spalata bine cu dusul cu apa rece pina scapi si de cea mai mica urma de pamint, schimbat ghiveciul (pe cel infestat daca nu e din pamint sa il arzi in cuptor , arunca-l!) si pune planta intr-un ghiveci nou in pamint pe care il arzi in cuptor in prealabil.
Eu am salvat o plata asa, insa pe alta nu.

(IMG:style_emoticons/default/welcome.gif) la noi!

+Quote Post
bocapoca
post Mar 13 2008, 03:25 PM
Post #487

Contaminat
*

Ce nasol , ca planta e mare, o sa fie greu bagat la dus. Dar o sa incerc, ca merita. Am auzit o varianta , cu apa in care s-a dizolvat tutun . Oare e buna la ceva?

Si totusi, ce sint chestiile alea mici si albe?

+Quote Post
Diana.
post Mar 13 2008, 03:29 PM
Post #488

Fondator eLady.ro

Niste afurisenii, io nu am scap[at de ele mi-au omorit trandafrul, insecticidele nu au ajutat. Am pus si apa cu scruym si tutun si tot nimic... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
is niste paianjeni nenorociti, fac frunzele sa se usuce de parca ar fi de hrtie... mie mi-au omorit tot ce a avut vara trecuta... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

A doua oara cind am vazut ca se potcovisera si cei doi curmali a pus dusul pe ei; unul a scapat, al doilea nu. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

+Quote Post
bocapoca
post Mar 13 2008, 03:36 PM
Post #489

Contaminat
*

Da, da , exact asa reactioneaza si florile mele . Frunze ca de hirtie

+Quote Post
Diana.
post Mar 13 2008, 03:58 PM
Post #490

Fondator eLady.ro

Vai de capul meu... ia toate florile sanatoase inca de linga ele si pe cele bolnave izoleaza-le...

QUOTE(Valentina30 @ Feb 20 2008, 01:45 PM) *
Ai dreptate Maat, yucca si dracaena, nu ridica probleme, tolerand destul de bine lumina indirecta si chiar o usoara penumbra.
Totusi o cerinta speciala au si ele. Probabil ca la vara - in perioada caniculara- vei observa ca in lipsa umiditatii atmosferice frunzele se ingalbenesc la varf si chiar se brunifica. Daca ai la indemana un pulverizator, stropeste-le frunzele, ce putin o data la 2 zile. Ai grija ca operatiunea sa o faci dimineata devreme, inainte ca soarele sa devina arzator, altfel risti sa le arzi frunzele.

Saru` mina de pont, dracaena s-a cam ingalbenit de suparare, in timp de yucca e bine-mersi, insa yucca a stat departe de calorifer...

+Quote Post

98 Pages V  « < 47 48 49 50 51 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 19th July 2025 - 06:19 PM