IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

98 Pages V  « < 60 61 62 63 64 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Flori de apartament, Aveti? Va plac?
Teocris
post Feb 27 2009, 10:46 PM
Post #611

V.I.P.

Group: Administratori
From: Sibiu
Member No.: 2,591

Inflorescenta am taiat-o.
In prima poza se vad foarte bine puii. Sunt doi, si sunt ca niste sulite. Drepte si un pic mai inchise la culoare.
Luni le voi face si lor poze (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Am povestit acum ceva vreme ca eu am acasa o singura planta, care nu facea mai mult de doua frunze. in momentul in care inmugurea a treia, una din cele mai vechi incepea sa se usuce. Acum au cazut toate. Daca ii fac si ei poza, imi dai si pentru ea un sfat?
Go to the top of the page

+Quote Post
Valentina30
post Feb 27 2009, 11:00 PM
Post #612

Incurabil

Group: Obsedat
From: Bucuresti
Member No.: 1,899

Ai dreptate, Teocris. In prima poza se vad cei doi puiuti, dar cum baza lor este in spatele manunchiului de frunze al plantei mama, nu realizez cat sunt de grasuni la baza.
Si la planta din a 3-a poza sa vede un pui, in partea stanga, dar la fel ca si in primul caz, nu vad baza puiului, sau cat de cat aproape de baza.
In privinta plantei pe care o ai acasa, imi pare rau, dar nu am urmarit povestea ei. Nu am mai intrat de multa vreme pe forum, iar acum am revenit la rugamintea expresa a catorva fete... asa ca, nu stiu ce si cum...
Pentru ca spui ca nu are nici-odata mai mult de 2 frunze, adica pe parcurs ce produce frunza nou, pierde una din cele vechi... as indrazni sa presupun ca e vorba de Alocazia (Alocasia macrorrhiza)... dar mai sigur - o poza si voi face tot posibilul sa te ajut.

+Quote Post
Valentina30
post Mar 3 2009, 02:13 PM
Post #613

Incurabil

Teocriss, daca mai ai plantuta de care spui ca pierde frunze, astept pozica ei, sa o identificam exact... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Teocris
post Mar 3 2009, 02:18 PM
Post #614

V.I.P.

Acum pun pozele. Scuze ca nu le-am postat ieri, asa cum am promis.
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/flori/DSC01588.jpg)
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/flori/DSC01589.jpg) Asta e bolnavioara (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)
...si astia sunt puiutii:
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/flori/DSC01587.jpg)
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/flori/DSC01590.jpg)

+Quote Post
Valentina30
post Mar 3 2009, 03:36 PM
Post #615

Incurabil

Teo, Aphelandra e atacata de daunatori. Pozele sunt foarte lucioase si nu se distinge exact ce insecte sunt. Oricum, par a fi niste acarieni. Sfatul meu este sa izolezi planta, pentru a impiedica contaminarea celorlalte plante. Cumpara un acaricid de contact cu spectru larg (Nissorun, Talstar, Neoron sau Omite) si stropeste bine planta si pe tulpina, dar mai ales pe frunzele afectate. Foloseste un pulverizator. Ai grija ca aceste insecticide acaricide sunt toxice, de aceea trebuie sa te speli bine pa maini dupa folosirea lor. Atentie: Se folosesc sub forma de solutie diluata in apa si va trebui sa respecti cu strictete concentratia specificata pe ambalaj.

In ce priveste puisorii de bromelii, pozele sunt clare. Sunt marisori, numai bine de transplantat. Sa-i desprinzi cu grija de planta mama, astfel incat sa aiba fiecare cateva fire de radacina, cu care sa se poata hrani. Planteaza-i in ghivece individuale, de dimensiuni reduse. Astfel incat sa inradacineze mi usor. Ii vei transplanta in ghivece mai mari abia la toamna, dupa ce mai cresc.

Daca mai ai nelamuriri (dupa ce cumperi insecticidul), nu ezita sa intrebi.

+Quote Post
Teocris
post Mar 3 2009, 04:47 PM
Post #616

V.I.P.

Multumesc Valentina (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Tare draguta esti!
In curand sper sa postez poza cu plantuta salvata.

+Quote Post
Valentina30
post Mar 3 2009, 05:08 PM
Post #617

Incurabil

Cu drag, Teocriss. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
As posta cateva poze cu 2-3 plante inflorite, pe care le-am tratat cu Talstar... ca sa vezi ce frumos arata acum.
Dar nu stiu cum sa le postez sa nu gresesc. Pe multe forumuri, eu dau direct link-ul la sub-albumele in cauza, dar aici mi-e teama sa nu se considere reclama la site-ul de poze...

+Quote Post
Teocris
post Mar 4 2009, 09:44 AM
Post #618

V.I.P.

Cu riscul de a fi off topic, dar pentru ca ai fost draguta, scriu aici raspunsul la broblema ta. Am incercat sa trimit pe PM, dar cred ca nu il ai inca activat.
Poate te ajuta asta: HELP FORUM . INFORMATII UTILE...
Mai pe scurt: pozele facute de tine trebuie sa le incarci pe un sit special gen Photobouquet sai Flikr. Aici li se aloca automat un link. Acel link (fiecare poza are cate unul unic) il copiezi , apoi deschizi pagina pentru raspunsuri de pe forum si ai sa vezi langa omuletul acela galben si zambaret un patratel cu o imagine mica cu verde si un pic de portocaliu. Apesi pe ea si ti se va deschide o fereastra mica unde trebuie sa dai paste la linkul copiat(al imaginii pe care doresti sa o postezi). Dai OK si gata.
Daca vrei sa postezi mai multe imagini, ai grija cu codurile, sa fie una sub alta pe pagina de raspuns, ca sa arate frumos rezultatul final.
Sper ca ti-am fost de folos. Pentru alte intrebari, te rog nu ezita sa ma intrebi.

+Quote Post
Valentina30
post Mar 7 2009, 01:46 PM
Post #619

Incurabil

Multumesc mult pentru ajutor, Teocriss. Ti-am trimis un mail, in urma cu 2 zile, dar nu stiu daca l-ai citit.
Si acum on topic, iata pozele a doi hibiscusi. Ambii au fost tratati cu Talstar, dupa ce vara, in perioada concediului, fusesera atacati de acarieni.

+Quote Post
Cleo
post Mar 7 2009, 03:26 PM
Post #620

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

servus Valentina
pozele nu se vad, linkul nu functioneaza
In photobucket daca incarci o poza ai 3 feluri de linkuri sub ea. Pe forumul asta se potriveste al 3-lea link. O iei pe cea care incepe cu [IMG].
Deci il copiez de-acolo si-l lipesti aici. In felul asta cand publici postul vedem direct poze. Daca te uiti nelogata se vad doar linkurile

+Quote Post

98 Pages V  « < 60 61 62 63 64 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 15th May 2025 - 11:23 AM