![]() |
![]() ![]() |
![]() |
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
Buna, Valentina!
Te rog mult, imi poti spune cum se ingrijesc orhideele? Am primit aceasta floare superba de la sotul meu cu ocazia zilei de 8 martie si as vrea s-o am cat mai multa vreme: (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Diverse/HPIM2715.jpg) Ghiveciul: (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Diverse/HPIM2719.jpg) Multumesc! |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 344 Joined: 11-March 07 Member No.: 1,329 ![]() |
Dottore, da-i o pagina in urma si afli ce te intereseaza.
Eu am una fix la fel, pe care am mutat-o in primavara ( am gasit pamant special si un ingrasamant special pentru orhidee ) iar astazi i s-a desfacut prima floare din noua tija. S-o stapanesti sanatoasa si iubita (IMG:style_emoticons/default/estiok.gif) |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 716 Joined: 5-July 07 From: Bucuresti Member No.: 1,899 ![]() |
Oooofff... Multumesc Cleo. I-am scris si pe mail lui Teo. Albumul meu e pe sunphoto, nu pe photobucket... e alta poveste acolo.
Pe unele forumuri, pozele se vad, pe altele nu... nu stiu de ce. Probabil e de vina si browserul cu care se lucreaza. Sa incerc altfel: (IMG:http://light.sunphoto.ro/photos/normal/C/CNCKALWRIVEHKIYPHFK.jpg) (IMG:http://light.sunphoto.ro/photos/normal/Q/QRQWUOTIOPGQPXEZBEX.jpg) Daca nici acum nu se vad, renunt, caci nu vreau sa stric topicul. Buna wise (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Frumos cadou ai primit de 8 martie. Sa te bucure mereu cu flori frumoase! Dupa cum te-a indrumat si danati, informatii despre ingrijirea orhideelor sunt chiar pe pagina anterioara. dar, chiar daca mai repet, am sa insist pe pulverizarea frecventa a frunzisului si tijelor, cu apa la temperatura camerei. Atentie: Nu pulveriza apa pe flori! Uda orhideea saptamanal, prin scufundarea ghiveciului intr-un recipient cu apa si tine-l acolo cca 6-8 minute. Aseaz-o la lumina, pana la inceputul lunii mai, cand e bine sa o feresti de razele directe ale soarelui. De regula, orhideele Phalaenopsis, se ingrijesc usor si reinfloresc periodic, daca dispun de conditii prielnice. Micuta mea "Fluturasa", cum imi place mie sa o alint, a reinflorit de curand: (IMG:http://light.sunphoto.ro/photos/normal/E/EBWBABFZGXFQEBXGBPO.jpg) (IMG:http://light.sunphoto.ro/photos/normal/Y/YVMOIQZBYHEPIDLGERK.jpg) |
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
Multumesc mult, Valentina draga!
Promit sa citesc din urma si sa-ti urmez instructiunile intocmai. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Si eu sunt bucuroasa ca ai revenit, ti-am simtit lipsa.
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 716 Joined: 5-July 07 From: Bucuresti Member No.: 1,899 ![]() |
wise, oricand cu drag... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Si eu sunt bucuroasa ca ai revenit, ti-am simtit lipsa. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) daca tot sunt aici, profitati si intrebati... stiti ca plantele sunt marea mea dragoste... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Astept intrebarile voastre. |
|
|
Roxana_ |
![]()
|
Musafir ![]() |
Doftorici, una identica am primit si eu de la mami cu ocazia nasterii Sarei. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Valentina, multumim pentru sfaturi. De cand am primit-o nici n-am apucat sa rasfoiesc acest topic. Ma bucur c-ai reaparut (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) Chiar ma gandeam sa-i zic sotului sa-mi ia o begonie portocalie de 8 Martie. Pana acum am pierdut vreo 2, dar ma tot incapatanez sa mai incerc. |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Valentina, am primit mailul tau insa nu stiu ce sa-ti raspund. Teoretic, pentru ca este un site de albume foto, nu ar trebui sa fie vreo problema ca pui link-ul. Dar...Exista si un dar. Este un site romanesc si din aceasta cauza postarea de link-uri catre el duce la incalcarea regulamentului. Asta doar Maat poate decide.
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
O begonie si eu cred ca o sa-mi iau ca si mie imi plac de mor, dar sunt destul de pretentioase.
Valentina toti lastarii care mi i-ai trimis s-au prins si au si inflorit. Multam inca o data. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) De cateva luni ne-am mutat in Pitesti si din pacate am lasat florile acasa cu sticle cu apa in fiecare ghiveci si cand am mers de Craciun acasa am vazut cu mirare ca le mergea mult mai bine decat cand le udam eu. Mai trece soacra-mea si le pune apa la sticlele care nu mai au. Mi-a crescut avocado-ul o gramada. Luna asta mergem acasa si sper sa mai iau din ele. Imi lipsesc. Ar putea fi o problema ca nu afiseaza pozele poate din cauza ca nu sunt facute share si poate nu de pe toate site-urile astea de host poti crea link-uri valide. Si eu am un cont pe esnips si n-am reusit sa pun link-uri cu poze aici. E drept ca nici nu m-am omorat prea tare. This post has been edited by Master of Norules: Mar 8 2009, 12:54 PM |
|
|
![]()
|
|
Fetelor va multumesc pentru intelegere si pentru cuvintele frumoase. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Teocriss, Master of N... daca ultimele poze (cele cu orhideea galbena Phalaenopsis) se vad, voi incerca sa pun pozele doar asa, ca sa fiu sigura ca procedez corect. Ma bucur ca s-au prins lastarii si ca te-au bucurat si cu flori. Pentru doritoare, am de oferit lastari de Streptocarpella, Abutilon si Iasomie de camera... |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 15th May 2025 - 03:34 PM |
|