IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

98 Pages V  « < 63 64 65 66 67 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Flori de apartament, Aveti? Va plac?
Valentina30
post Mar 31 2009, 04:41 PM
Post #641

Incurabil

Group: Obsedat
From: Bucuresti
Member No.: 1,899

simona32, postul de care spui contine 2 imagini. In prima este un Anthurium cu flori rosii iar in cea de-a doua imagine sunt Azalee de toate culorile... mai precis alb, roz si rosu...
Adesea numita si Rhododendron (pentru ca face parte din familia Rhododendronilor), Azaleea este considerata una dintre cele mai frumoase plante de interior dar totodata si pretentioasa.
Este o planta ce se dezvolta bine in aer liber, de aceea, din primavara pana toamna, un balcon deschis sau o veranda reprezinta locul cel mai potrivit pentru ea. Cand este cultivata in interior, in spatii inchise, trebuie ingrijita cu mult mai multa atentie. Are nevoie de aer, de aceea ghiveciul trebuie pozitionat intr-o locatie bine aerisita. Evita totusi sa o asezi intr-un loc cu curenti puternici de aer, cel putin nu in perioada rece, caci risti sa o pierzi. In perioada calda, are mare nevoie de umiditate ridicata la nivelul frunzelor. Deci pulverizarile cu apa sunt absolut necesare. Nu o stropi pe flori, caci se vor ofili mai repede.
Tine ghiveciul intr-un spatiu cu o buna iluminare, intr-un loc in care sa fie suficienta lumina dar sa nu arda soarele prea tare. Pe timpul verii, apreciaza cateva ore de soare dimineata, dar soarele intens al amiezilor ii va arde frunzisul. Deci fereste-o de soare in partea a doua a zilei. O locatie in apropierea unei ferestre cu orientare estica sau nordica, ar fi foarte potrivita, pe timpul verii.
Daca planta ta e achizitionata de curand, acorda-i un ragaz de acomodare cu mediul din locuinta ta (lumina, temperatura etc.) Dupa 2-3 saptamani, este recomandat sa-i schimbi pamantul din ghiveci cu unul proaspat, pe baza de pamant pentru plante acidofile in care sa adaugi putin nisip si daca ai si ceva turba.
Ud-o la intervale regulate de timp, astfel incat pamantul sa nu se usuce foarte tare intre udari.
Pentru a o vedea cat mai des inflorita, ajut-o cu un ingrasamant lichid pentru plante cu flori, pe care sa-l diluezi in apa de udare si sa-l aplici o data la 10 zile.
Cam atat pentru moment. Daca ai intrebari sau nelamuriri, nu ezita sa intrebi.
Sa te bucuri de plantuta ta si sa-ti infloreasca frumos!
Go to the top of the page

+Quote Post
simona32
post Apr 1 2009, 01:05 PM
Post #642

Contaminat
*

Group: Contaminat
Member No.: 6,198

QUOTE(Valentina30 @ Mar 31 2009, 05:41 PM) *
simona32, postul de care spui contine 2 imagini. In prima este un Anthurium cu flori rosii iar in cea de-a doua imagine sunt Azalee de toate culorile... mai precis alb, roz si rosu...
Adesea numita si Rhododendron (pentru ca face parte din familia Rhododendronilor), Azaleea este considerata una dintre cele mai frumoase plante de interior dar totodata si pretentioasa.
Este o planta ce se dezvolta bine in aer liber, de aceea, din primavara pana toamna, un balcon deschis sau o veranda reprezinta locul cel mai potrivit pentru ea. Cand este cultivata in interior, in spatii inchise, trebuie ingrijita cu mult mai multa atentie. Are nevoie de aer, de aceea ghiveciul trebuie pozitionat intr-o locatie bine aerisita. Evita totusi sa o asezi intr-un loc cu curenti puternici de aer, cel putin nu in perioada rece, caci risti sa o pierzi. In perioada calda, are mare nevoie de umiditate ridicata la nivelul frunzelor. Deci pulverizarile cu apa sunt absolut necesare. Nu o stropi pe flori, caci se vor ofili mai repede.
Tine ghiveciul intr-un spatiu cu o buna iluminare, intr-un loc in care sa fie suficienta lumina dar sa nu arda soarele prea tare. Pe timpul verii, apreciaza cateva ore de soare dimineata, dar soarele intens al amiezilor ii va arde frunzisul. Deci fereste-o de soare in partea a doua a zilei. O locatie in apropierea unei ferestre cu orientare estica sau nordica, ar fi foarte potrivita, pe timpul verii.
Daca planta ta e achizitionata de curand, acorda-i un ragaz de acomodare cu mediul din locuinta ta (lumina, temperatura etc.) Dupa 2-3 saptamani, este recomandat sa-i schimbi pamantul din ghiveci cu unul proaspat, pe baza de pamant pentru plante acidofile in care sa adaugi putin nisip si daca ai si ceva turba.
Ud-o la intervale regulate de timp, astfel incat pamantul sa nu se usuce foarte tare intre udari.
Pentru a o vedea cat mai des inflorita, ajut-o cu un ingrasamant lichid pentru plante cu flori, pe care sa-l diluezi in apa de udare si sa-l aplici o data la 10 zile.
Cam atat pentru moment. Daca ai intrebari sau nelamuriri, nu ezita sa intrebi.
Sa te bucuri de plantuta ta si sa-ti infloreasca frumos!

Multumesc mult, m-ai salvat! Daca mai am vreo problema am sa-ti cer sfatul. O zi buna!

+Quote Post
Valentina30
post Apr 2 2009, 09:17 PM
Post #643

Incurabil

cu placere, simona32... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
dr_wise
post Jun 7 2009, 12:54 PM
Post #644

Musafir

Buna, Zanuta Florilor! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Azi am taiat crengutele chele de la orhidee exact deasupra noilor crengute. Am facut bine? Aratau prea urat, parca erau niste paratraznete.
(IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Flori/HPIM3976.jpg)
Ce face omul cand n-are ce face...

+Quote Post
Valentina30
post Jun 19 2009, 12:33 PM
Post #645

Incurabil

QUOTE(dr_wise @ Jun 7 2009, 01:54 PM) *
Buna, Zanuta Florilor! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Azi am taiat crengutele chele de la orhidee exact deasupra noilor crengute. Am facut bine? Aratau prea urat, parca erau niste paratraznete.
(IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Flori/HPIM3976.jpg)
Ce face omul cand n-are ce face...

Foarte bine ai facut ca le-ai taiat. Cel putin aspectul estetic este net inbunatatit.
Sa mai pui pozici cu phalae inflorita. Banuiesc ca pana acum s-au mai deschis din bobocei.

+Quote Post
tits_herbert
post Jun 23 2009, 01:05 PM
Post #646

---

Group: Membru de Onoare
Member No.: 28

Salut Valentina,

Vad ca te pricepi la plante asa ca sar si eu cu o intrebare. Cum tratezi un palmier (cred ca asta e denumirea lui, dupa poza: Chamaedorea elegans) de niste daunatori?
In pamant se gasesc niste sfere mici alb-galben ca niste oua, daca le sparg contin foare putin lichid si pocnesc, iar pe sub frunze are niste smocuri grena, ca si cum ar naparli (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Palmierul nu a mai facut frunze noi deloc de cand il am, doar frunzele existente s-au marit.
Ce sa ii fac?
Merci.

This post has been edited by tits_herbert: Jun 23 2009, 01:05 PM

+Quote Post
vernil
post Jul 1 2009, 03:18 PM
Post #647

Contaminat
*

Member No.: 6,748

tits_herbert, schimba urgent pamantul palmierului cu un altul. Gasesti la magazinele de specialitate pamant de cactus. Tot acolo vei gasi si sprayuri speciale pentru combaterea daunatorilor (cauta sa gasesti unul care sa acopere o gama cat mai larga de insecte). Cu acesta vei stropi frunzele palmierului, atat pe fata lor, cat si pe spate. Normal, ar fi ca palmierul sa isi revina. Daca nu, mai dai cu spray si peste 2 saptamani.
iti doresc bafta!

+Quote Post
Diana.
post Aug 11 2009, 08:26 PM
Post #648

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Ma bate foarte tare gindul sa imi reconditionez balconul si sa-l repopulez cu floricele.
Mi-e asa de dor de jungla din casa mea... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Imi vreau florile inapoi!

+Quote Post
alinaela31
post Oct 28 2009, 03:43 PM
Post #649

Contaminat
*

Member No.: 7,284

buna, sunt si eu o mare iubitoare de plante de apartament, numai ca nu am prea multa experienta
sper ca, cu bunavointa dvs. sa aflu cat mai multe despre aceste mici "necuvantatoare"
deasemenea sunt noua pe acest forum asa ca o sa va rog sa-mi treceti cu vederea micile stangacii (IMG:style_emoticons/default/rusinosul.gif)

+Quote Post
Diana.
post Oct 28 2009, 03:53 PM
Post #650

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

(IMG:style_emoticons/default/welcome.gif) Alinaela31! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:style_emoticons/default/floricele.gif)

+Quote Post

98 Pages V  « < 63 64 65 66 67 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 15th May 2025 - 10:34 PM