![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,641 Joined: 8-April 10 Member No.: 8,322 ![]() |
Win-Win.Bricostore langa Kaufland? Nu zici cumva de Mr.Bricolage? Eu mai am doua Orhidee fara flori, si urmeaza si cele doua sa nu mai aiba deloc flori, asa ca stau de decor cu frunze. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Eu vreau una cu flori. Sa-mi spui ce mai gasesti, si ce-ti iei, si eventual ce flori mai sunt. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Violeta frumos ti-a inflorit floricica. (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,057 Joined: 27-July 09 Member No.: 6,886 ![]() |
Stela e superba orhideea violeta-roz! A mea sta pe loc de vreo 2 luni a scos o mica frunzulita dupa ce s-au ofilit florile ce le avea.
Violeta e interesanta floricica ta, n-am mai vazut. |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,641 Joined: 8-April 10 Member No.: 8,322 ![]() |
Melcri, e ultima Orhidee primita, am primit-o de ziua mea. Momentan si ea are doar o singura floricica. A facut si ea o noua frunzulita, si tare e dragalasa. Mai am inca 3 Orhidee care stau fara floricele, sper sa infloreasca intr-o zi.
Vreau sa te intreb daca ai taiat tija asa cum unii procedeaza. Eu am incercat sa fac asta dupa ce a inceput sa se usuce usor, usor tija de la prima orhidee, primita de Valentine's Day, dar radacinile au putrezit pentru ca a fost tinuta intr-un vas de ceramica plin de apa. Am vazut prea tarziu, timp in care s-au distrus radacinile, usor, usor, apoi frunzele au inceput sa se ingalbeneasca, si apoi tija care a mai ramas verde, s-a uscat in final si ea. A murit. Era prima mea Orhidee, mi-am dorit-o foarte mult, era violeta. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Pe celelalte le-am lasat in voia lor, tijele pe care au fost floricelele s-au uscat si le-am taiat doar ce era uscat, in rest sunt cu frunze frumoase care chiar daca nu se vede, cresc, si dau frunze noi. Cred ca la Orhidee trebuie sa ai rabdare in primul rand, si sa vezi cum sa o ingrijesti, sa o studiezi cu multa atentie, pentru ca este imprevizibila. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Eu le iubesc enorm. (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 49 Joined: 3-August 10 From: Arad Member No.: 8,954 ![]() |
Urzica si Craciunita
(IMG:http://img137.imageshack.us/img137/3678/poza007.jpg) Uploaded with ImageShack.us aici am Urzica inflorita alaturi de Begonie (IMG:http://img834.imageshack.us/img834/4088/poza006.jpg) Uploaded with ImageShack.us mi-am dorit Muscate si am ales varianta cu semintele,am asteptata foarte mult pana au rasarit apoi pana au crescut nu mai spun si in sfarsit am o floare de la ele (IMG:http://img529.imageshack.us/img529/6901/poza011.jpg) Uploaded with ImageShack.us mi-au rasarit 5 bucati care au boboci iar una s-a deschis si am presimtirea ca florile la toate vor fi albe cu toate ca pe plicul cu seminte sunt multiple culori,nu este alb,intradevar nu este precizata culoarea,tot raul spre bine,bine ca a inflorit,"cine face ca mine,..." (IMG:http://img838.imageshack.us/img838/8154/poza010.jpg) Uploaded with ImageShack.us aici este un cactus???nu stiu ce floare este aceasta (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) (IMG:http://img251.imageshack.us/img251/4867/poza012.jpg) Uploaded with ImageShack.us aceasta cred ca ar fi ceva begonie,chiar nu stiu,ma poate ajuta cineva cu un raspuns? (IMG:http://img704.imageshack.us/img704/6935/poza018.jpg) Uploaded with ImageShack.us |
|
|
![]()
|
|
Violeta. Si pe mine m-au dat peste cap bulbii de Amaryllis, si din ceea ce era pe eticheta, altceva au iesit.
Craciunita ti-a inflorit? La mine e in stadiu asta de ani de zile, din puiul ei a inflorit iarna trecuta, dar la mine inca se mai gandeste. Am plasat-o undeva de unde sa n-o mai misc, cica nu-i place sa fie mutata. Pretentioasa planta (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Urzica e foarte frumoasa, si nu stiam cum arata inflorita, interesat. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Muscate din seminte? Fain ca ti-au si inflorit, nu mai conteaza culoarea. Si eu am Muscate, dar frantuzesti, pentru ca nu suport mirosul celor normale, astea in schimb au miros de trandafir, ori lamaie, foarte fain miros (frunzele). Cactusul tau seamana cu o Aloe. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Din ultima poza, pare a fi o begonie, dar vreau totusi sa incerci o alta poza. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) |
|
|
![]()
|
|
Pentru Claudiu:
Stiam de mai demult, cand am fost curioasa sa inteleg de ce la florarie, toate florile tineau o vesnicie, si cand le aduceam acasa, tineau doar cateva zile. Am reusit sa aflu ca foloseau zahar. M-a surprins intr-o zi, strabunica mea, cand am vazut-o cu foarte multe flori, erau pentru vanzare, dar acest "secret" nu imi amintesc de unde il stiu, poate de la ea, poate de la bunica mea, poate l-am aflat in alt mod. Cand eram mica nu m-au impresionat florile foarte tare, nu imi placeau Muscatele pentru mirosul lor imposibil. In timpul scolii, trebuia sa luam ghivecele de flori acasa. Pe langa ce am luat, a fost si un bat, o floare care a ramas fara frunze, fara flori, un bat uscat, pe care nu l-am vazut niciodata infrunzit sau inflorit, si probabil nimeni nu-l uda, pentru ca nu gandea ca ar fi necesar. L-am luat acasa si l-am udat, in fiecare zi ca pe celelalte. Toata lumea imi reprosa ca e inutil sa fac asta, dar eu incapatanata continuam, sa il ud, sperand, dorind, si crezand ca intr-o zi va face frunzulite. Si intr-o zi a facut, una, apoi inca una, si tot asa. A si inflorit. Ce floare era? Era un Trandafir chinezesc (rosu). Asparagusul de acasa mi se parea banal, dar am vazut cum un alt Asparagus bogat, intr-o casa, statea intr-o camera cu multa umezeala, era inflorit si mirosea superb. Apoi i-am dat atentie si celui de acasa. Intr-o zi m-a bucurat cu flori. Conditiile mele de acasa erau diferite, il tineam la aer si soare (bineinteles ca soarele nu ardea cum arde acum). Genetic mi s-au transmis mai multe calitati, printre care si pasiunea pentru flori, doar ca am descoperit-o intr-un mod propriu. Mi-au placut doua filme foarte mult: Love happens si I hate Valentine's Day, in ambele fetele erau florarese. In Love happens ea pune sirop florilor, deci tot indulcitor. Eu mi-am cumparat ingrasaminte pentru flori, nu am incercat cu zahar. Gardeniei ii dau din cand in cand apa cu sare de lamaie, cu toate ca i-am pus pamant special cu aciditate mai ridicata. Fiecare floare e diferita, unele vor aciditate mai multa, altele vor dulceata. Dar toate au nevoie de iubire. (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) |
|
|
![]()
|
|
ex Win-Win ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 554 Joined: 16-May 10 From: IASI Member No.: 8,548 ![]() |
Achizitii noi de la un vecin care vinde apartamentul si s-a mutat deja din oras. Cactusul si floarea de langa el sunt dupa o luna fara apa.
(IMG:http://4.bp.blogspot.com/_qrJTi5jt9aw/THo_-19keGI/AAAAAAAAB9w/_seCK4CBip0/s1600/IMG_8224.JPG) (IMG:http://1.bp.blogspot.com/_qrJTi5jt9aw/THo_-Ne0BAI/AAAAAAAAB9g/e7Wr-b77ji8/s1600/IMG_8225.JPG) |
|
|
![]()
|
|
Ce faina e a treia (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Craciunita mai are doar un fir? (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif)
|
|
|
![]()
|
|
ex Win-Win ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 554 Joined: 16-May 10 From: IASI Member No.: 8,548 ![]() |
Da, Craciunita doar un fir si pare destul de afectata. A treia floare era formata din 4 membri.. au mai ramas 2 dupa imparteala cu mama (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Cactusul are foarte multi pui si la transport s-au desprins cativa ... cred ca o sa-i mearga bine la soare, desi a cam trecut vara .
Mai naspa cu ficusul? meu cel nou care dupa ce a fost lasat la soare cateva ore cand nu am fost eu acasa, arata ca in poza de mai jos. Povestea a fost acum o luna si vad ca i-au ramas 2 frunze + ca incepe ce dea niste coltisori noi - nu se vede prea bine in poza. Nici nu-l curat pentru ca-mi place sentimentul de toamna pe care-l inspira frunzele cazute (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:http://2.bp.blogspot.com/_qrJTi5jt9aw/THo__bbQOjI/AAAAAAAAB94/P-PuT1V2LU4/s1600/IMG_8227.JPG) |
|
|
![]()
|
|
Cand i-au cazut frunzele? Nu cred ca-i place soarele. (IMG:style_emoticons/default/mellow.gif) Cred ca pentru plantele cele noi (aduse acasa) trebuie schimbat pamantul si pusi niste nutrienti.
P.S. Ala e un penson? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 15th May 2025 - 11:53 AM |
|