IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

98 Pages V  « < 74 75 76 77 78 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Flori de apartament, Aveti? Va plac?
Tudor
post Aug 30 2010, 07:17 PM
Post #751

ex Win-Win

Group: Obsedat
From: IASI
Member No.: 8,548

I-au cazut cam acum o luna dupa ce a stat maxim cateva ore in soare direct. De atunci l-am mutat la locul lui la umbra si cred ca o sa-si revina.

Un penson.. (IMG:style_emoticons/default/artist.gif) nu stiu de unde il am, nu-l folosesc pe panza si i-am gasit o alta intrebuintare (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
citystella
post Aug 30 2010, 08:29 PM
Post #752

Membru de Onoare

Group: Membru de Onoare
Member No.: 8,322

Ficusul nu prefera soarele, nu rezista. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Acum o luna a fost intr-adevar soare, pacat. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Sper totusi sa-si revina. Ai incercat sa schimbi pamantul sau sa pui ceva nutrienti la plantele nou aduse acasa?

+Quote Post
Teocris
post Sep 22 2010, 10:18 AM
Post #753

V.I.P.

Group: Administratori
From: Sibiu
Member No.: 2,591

Va povesteam mai de mult ca eu am in casa o singura planta care a rezistat eroic tuturor calamitatilor: mutari repetate, copil mic, pisoi, lipsa de apa... Va mai ziceam ca de fiecare data a avut puterea sa o ia de la capat si a ramas alaturi de mine.
Ei bine, saptamana trecuta si-a dat obsescul sfarsit (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Oficial, nu mai am nici o planta in casa (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)
Am vazut la magazin cateva plante care-mi fac cu ochiul: Iarba Neagra, Iasomie de camera si Cala neagra. Sper ca in curand sa va arat poze cu plantele mele (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Valentina30
post Sep 22 2010, 11:14 AM
Post #754

Incurabil

From: Bucuresti
Member No.: 1,899

Ce plantuta ai avut pana acum, Teocris?
Si cum de a decedat acum? Care a fost cauza?

+Quote Post
citystella
post Sep 22 2010, 01:26 PM
Post #755

Membru de Onoare

Īmi pare rău Teocris. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Totuşi ceva nu i-a mai plăcut, pentru că probabil s-a acomodat īntre timp, şi totuşi.

(IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) Poate mai avea nevoie de nişte nutrienţi.

+Quote Post
Teocris
post Sep 24 2010, 03:31 PM
Post #756

V.I.P.

Group: Administratori
From: Sibiu
Member No.: 2,591

Poze cu ea nu am, de aceea am copiat poza lui Win. Nu stiu cum se numeste (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)
Asta spuneam atunci:
QUOTE(Teocris @ Jun 14 2010, 10:09 AM) *
Win, planta din aceea cum ai tu in prima poza, am si eu acasa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) E singura care a rezistat mutarilor, copilului, pisoiului, vantului... Ce mai, e o eroina (IMG:style_emoticons/default/322.gif) O perioada nu mai ramasese nimic din ea pentru ca-i rupsese pisoiul toate frunzele. Atunci pe moment am uitat de ghiveci si a ramas uitat pe etajera. Nici macar nu l-am mai udat. Mi-a iesit complet din minte.. Intr-o zi m-am trezit cu un muguras verde (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Planta mea nu a avut niciodata mai mult de trei frunze. Cand ii dadea o frunza noua, una veche se usca, exact cum ai spus tu.
In momentul de fata are o singura frunzulita firava si este in plin proces de recuperare (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Alte plante nu am, insa am avut o gramada. Acum numai ea a ramas. Asa... de samanta (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Nu stiu de ce a murit (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) Chiar am bagat-o in seama mai mult ca oricand. Poate s-a simtit "invadata"de atentia mea (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif)

+Quote Post
citystella
post Sep 24 2010, 03:40 PM
Post #757

Membru de Onoare

Din păcate există şi plante aşa.

+Quote Post
Tudor
post Sep 24 2010, 09:15 PM
Post #758

ex Win-Win

From: IASI
Member No.: 8,548

Mda si ale mele(mama si puiul) au trecut de la 4 la 1-2 frunze, au fost atacate de ceva insecte si tot le-am curatat cu chimicale. Acum au amandoua o frunza matura si un pui abia iesit...

+Quote Post
citystella
post Sep 24 2010, 10:55 PM
Post #759

Membru de Onoare

Aţi spus că aşa este planta asta, deci nu e de īngrijorat. Mai rău cānd nu mai are nici una, şi nu mai dă semne de vitalitate.

+Quote Post
Valentina30
post Sep 24 2010, 11:26 PM
Post #760

Incurabil

From: Bucuresti
Member No.: 1,899

Alocasia macrorrhiza, caci despre aceasta frumoasa planta vad ca este vorba, e intr-adevar foarte rezistenta la conditiile de mediu. Paradoxal rezista mai bine vara la calduri ridicate, la temperaturile mici din timpul iernii. II place mult umezeala atmosferica, mai ales cand temperatura mediului ambiant depaseste 22 grade C. De aceea vara e bine sa fie pulverizata pe frunze. Aerul uscat si foarte cald predispune la atacul acarienilor, acei paianjeni de plante, micuti si rosii.
Acum nu stiu care a fost cauza decesului plantutei tale, Teocris... Doar tu poti sa stii cel mai bine: a fost atacata de acarieni si i-au distrus frunzele, a fost prea uscat pamantul sau dimpotriva, ai udat-o din greseala prea mult... Depinde de cat de rau a fost afectata radacina.

Am avut si eu probleme cu o Alocasie, in urma cu cca 2-3 ani. Era cam ascunsa vederii, asezata intr-un colt ferit si cam uitam de ea... Aproape ca se usca, pana o vedeam sa o ud.
La un moment dat a pierdut toate frunzele si am crezut ca a murit. Am luat ghiveciul sa-l arunc. M-am gandit sa arunc doar pamantul, sa curat ghiveciul si sa-l pastrez. Numai bine, ca am vazut ce crud si ce sanatos era rizomul din pamant, plus ca am descoperit un mic mugure la el. Am taiat o parte din rizom cu mugurele aferent, am curatat bine partea taiata si l-am plantat intr-un ghiveci micut, cu pamant proaspat. In cca 8-10 zile a facut radacinute si mugurele a iesit la suprafata. Plantuta a crescut si a inceput sa faca frunze, la inceput micute, iar pe parcurs din ce in ce mai frumusele. Acum am iarasi o planta frumoasa. E drept ca nu e prea mare, dar e frumoasa si sanatoasa.
Deci daca rizomul e bun, se poate salva ceva din planta. Dar MARE ATENTIE, seva acestei plante este toxica, mai ales seva alba, de consistenta laptoasa din rizom. Dupa ce manipulati rizomul plantei, spalati-va bine mainile cu apa si sapun!

PS. O sa incerc sa pun maine ceva poze cu Alocasia mea. Sa vad cum fac caci al albumul pe Sunphoto si e cam greu cu afisatul pozelor de acolo... Din cate stiu nu am voie sa pun link-ul direct...

This post has been edited by Valentina30: Sep 24 2010, 11:27 PM

+Quote Post

98 Pages V  « < 74 75 76 77 78 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 14th May 2025 - 10:02 PM