IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

98 Pages V  « < 91 92 93 94 95 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Flori de apartament, Aveti? Va plac?
Valentina30
post Oct 24 2011, 02:45 PM
Post #921

Incurabil

Group: Obsedat
From: Bucuresti
Member No.: 1,899

Ce frumusele s-au facut, Teo! (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif)
-Abutilonul trebuia un picut tuns, altfel creste lung si subtirel. Daca-l tundeai mai din vara, se indesea si cred ca facea si ceva floricele.
-Violetele au nevoie de mai multa lumina, pentru a inflori. Si evita sa le uzi pe frunze. Mai les acum ca a venit frigul, risti sa faca mucegaiuri.
-Iar referitor la Jasmin, e bine sa cam uiti de el. In sensul ca udat mai rar si mai ales lasat intr-un loc, fara a-l mai muta de colo colo. Altfel nu infloreste veci.

Aceeasi problema o poate avea si Gardenia - ultima plantuta (cea din ultimele doua poze). Planta nu trebuie plimbata de colo colo. De regula, unde o asezi prima data, (undeva la lumina) acolo sa o lasi definitiv. Innegrirea bobocilor poate fi de la prea multa umezeala. Ud-o mai rar, acum ca nu mai e atata soare si nici la fel de cald ca vara si necesitatile ei de apa sunt mult reduse. Iar dupa cum spui ca "ii faci dus" o data pe saptamana, cred ca aici ar fi problema. Pulverizarea frunzwelor e foarte buna pe timpul verii, cand e cald si aerul este uscat. Dar acum, temperatura e mult mai mica... si, in plus, are deja boboci. Ori bobocii nu trebuie stropiti, caci nu se mai deschid.

In concluzie: lumina multa, udare mai raruta, fara pulverizare pe boboci/flori, fara curenti reci de aer (deci asezata undeva, unde sa nu stea in curent) si fara a muta ghiveciul de acolo. Dupa cum se observa, este o pretentioasa in adevaratul sens al cuvantului. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Bafta si sa le vezi pe toate inflorite cat mai repede!

PS. Gardenia se inmulteste prin butasi, dar relativ greu. Iti trebuie rabdare multa.
Ai nevoie de butasi de varf (de cca 10 -12 cm) cu 2-3 perechi de frunze, pe care sa-i plantezi in ghivecele mici cu pamant de flori asezati in ceva gen mini-sere. Ideea e ca au nevoie de lumina multa, caldura de fond si un strop de umiditate constanta dar si de o buna aerisire. De aceea eu folosesc, ori jumatatile superioare de la pet-uri, partea cu dop, pe care-l pot desface periodic pentru aerisirea butasilor... ori pahare de plastic de unica folosinta, pe care le gauresc un pic si le asez cu gura in jos pentru ghivecelul respectiv.

This post has been edited by Valentina30: Oct 24 2011, 02:50 PM
Go to the top of the page

+Quote Post
Teocris
post Oct 24 2011, 03:55 PM
Post #922

V.I.P.

Group: Administratori
From: Sibiu
Member No.: 2,591

Valentina, de mutat nu le mut deloc. Unde le-am pus, acolo raman.
De stropit pe frunze... Se prafuiesc foarte tare si m-am gandit ca daca le sterg le fac rau. Prin urmare m-am gandit ca o pulverizare scurta, o data pe saptamana, n-are ce sa le faca rau. Zici sa nu le mai pulverizeze deloc?
La Gardenia, asa am fost sfatuita la florarie: sa-i fac dus o data pe saptamana ca asa-i place. N-o sa-i mai fac dus, sa vad cum evolueaza (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) Voi incerca sa prind un butas. Poate am noroc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
De udat nu le ud decat atunci cand au pamantul uscat.
Abutilonul a crescut ca nebunul si e un setos si jumatate. Tot asteptam sa infloreasca, dar pana acum nu m-a bucurat cu nici o floare. Trebuie sa-l tund la primavara?
Si Iasomia asteptam sa infloreasca, dar se lasa asteptata. Si ea trebuie tunsa la primavara?

+Quote Post
Valentina30
post Oct 24 2011, 04:30 PM
Post #923

Incurabil

Da, Teo. Si Iasomia si Abuti trebuie tunse. Daca nu e foarte frig in casa, poti sa le tunzi si acum.
Dar trebuie sa stii, ca o data cu anotimpul rece, vor creste foarte incet. In plus, dupa ce le tunzi, le vei uda mai rar si mai putin, caci avand frunze foarte putine, nu vor mai putea procesa aceeasi cantitate de apa de pana acum. Ai grija cand le tunzi, sa le lasi totusi ceva frunze, sa nu le chelesti de tot. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

PS. Iar cu sfaturile astea de la anumite florarese, eu una mi-s satula. Am intalnit nu mai stiu cate asa-zise florarese, care nici nu stiau sa pronunte corect denumirea plantelor pe care le vindeau, dar se grabeau sa dea sfaturi care de care mai ciudate.
Eu am inceput sa le cam "miros" care se pricep si care nu. Cand simt ca una-i cam pe din-afara da' se grabeste sa dea cu gura... o intreb lejer: "Cate exemplare din planta aceasta (adica cea despre care da sfaturi) detineti acasa si de cate ori v-au inflorit pana acum?" Crede-ma ca de fiecare data raspunsul lor a fost: "Aaa...aaaa..." sau "Poftim..?!" Edificator, nu?!

This post has been edited by Valentina30: Oct 24 2011, 04:37 PM

+Quote Post
Teocris
post Oct 25 2011, 09:09 AM
Post #924

V.I.P.

In casa nu e frig deloc. Am o temperatura constanta ce se invarte in jurul valorii de 20 grade, in functie de ora.
Parca nu le-as tunde acum, mai ales ca le-am stresat destul cu mutatul. Daca zici ca e ok sa le tund si in perioada asta, atunci prefer sa le las pana luna viitoare.
Cat despre florarese, ce sa zic? Tanti asta lucreaza la un magazin mare plin cu ghivece si flori taiate. Ma gandeam ca stie despre ce vorbeste (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) Insa ai dreptate Valentina. Multe florarese dau sfaturi aiurea, numai ca sa se afle in treaba. Adevarul este ca de la astfel de magazine cumpara mai mult necunoscatorii, asa ca mine si ca multi altii, care sunt atrasi de o planta cu flori frumoase dar care n-au habar de ingrijirile pe care trebuie sa le aplice plantei zi de zi.

+Quote Post
Diana.
post Nov 9 2011, 03:42 PM
Post #925

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Mi-au inflorit doua muscatele mititele (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) si Valentina, am facut cum ai spus si au acuma frunzulite, nu mai sint chelute. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/P1010025.jpg)

(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/P1010024-1.jpg)

Trandafirasul asta l-am primit acum vreo 3 luni. Sta in apa, nu vrea sa dea radacini, insa mi-a scos doi bobocei!!! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/P1010026-1.jpg)

+Quote Post
Teocris
post Nov 14 2011, 12:38 PM
Post #926

V.I.P.

Ce tare e trandafirasul (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Are personalitate (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

In primavara va spuneam ca am plantat cateva seminte de ardei iute. Ei bine, de rasarit au rasarit plantute multe, dar apoi au murit toate mai putin una. Si asta una era firava si plapanda si nicicum nu vroia sa creasca. De cand m-am mutat, ii merge atat de bine (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) A crescut mare, vanjoasa si imediat infloreste (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) De Craciun mananc la sarmale ardei culesi de la geamul meu (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

+Quote Post
Diana.
post Nov 14 2011, 12:53 PM
Post #927

Fondator eLady.ro

Asa am patit eu cu busuiocul, dintr-un plic am scos doar doua plante, care, e drept, mi-au trait doi ani, nu unul cit ii era dat de la mama natura. Insa mi-au murit acuma... Musai sa pun alt plic (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

+Quote Post
Valentina30
post Nov 18 2011, 11:02 AM
Post #928

Incurabil

Diana, acum vad si eu pozele cu muscatele tale. Superbe!!! Deci si-au revenit frumos, s-au imbracat cu ceva frunze...?! Ca sa reziste si sa te bucuri de frumusetea lor si iarna, trebuie sa le tii la lumina (muuulta lumina naturala) si desigur si ceva caldura. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Iar Hibilicul e tare frumusel! Faptul ca a facut bobocei, denota ca isi continua activitatea. Pe de o partee frumos si interesant sa faca boboci desi nu are radacini, dar pe de alta parte, daca-l lasi sa-si dezvolte bobocii, formarea radacinilor va fi si mai mult intarziata, caci el isi va directiona toata seva si toate resursele spre flori, in defavoarea radacinilor...

+Quote Post
Diana.
post Nov 20 2011, 03:51 PM
Post #929

Fondator eLady.ro

Valentina, sint pe balconasul inchis/dining, unde 2 pereti sint de fapt ferestre de sus si pina jos si sint puse pe calorifere.
Hobiscului i-au cazut floricelele, cum m-am asteptat, si pina acum pare sa fie ok. Ii pun apa zilnic, nu multa, un pic, cit sa ii tin solul usor umezit ca nuare radacini cum trebuie. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Valentina30
post Nov 21 2011, 10:36 PM
Post #930

Incurabil

QUOTE(Diana @ Nov 20 2011, 03:51 PM) *
Valentina, sint pe balconasul inchis/dining, unde 2 pereti sint de fapt ferestre de sus si pina jos si sint puse pe calorifere.
Hobiscului i-au cazut floricelele, cum m-am asteptat, si pina acum pare sa fie ok. Ii pun apa zilnic, nu multa, un pic, cit sa ii tin solul usor umezit ca nuare radacini cum trebuie. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Deci l-ai scos din sticla cu apa si l-ai plantat in sol...?! Ca nu mai inteleg...

+Quote Post

98 Pages V  « < 91 92 93 94 95 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 10th May 2025 - 08:35 PM