![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 59 Joined: 8-December 05 From: Timisoara Member No.: 25 ![]() |
Ciocolata cu lapte si ciocolata alba.
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ciocolata alba este facuta din unt de cacao, zahar, lapte si arome (de ex. vanilie)-
Ciocolata cu lapte este facuta din lichior de cacao, unt de cacao, zahar, lapte si arome. Ciocolata amaruie este facuta din lichior de cacao, unt de cacao, zahar si arome. Dupa unii ciocolata alba nu e recunoscuta ca ciocolata pt. ca nu contine lichior de cacao, ci numai unt de cacao. In Codex-ul Alimentaris al standarurilor internationale de ciocolata nu este Nach einigen Richtlinien wird weiße Schokolade nicht als Schokolade klassifiziert, da sie keinen Kakaolikör, sondern nur Kakaobutter enthält. Der Codex Alimentarius zu include ciocolada alba, ci o clasifica la un standard propriu, numit dulciuri din unt de cacao. La acest standard produsele trebuie sa aiba o cantitate de cel putin 20% unt de cacao. Numai asa, ca informatie :) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Trufe
Reteta principala - trufe de cacao 125 g cacao de calitate superioara 250 g zahar pudra 75 g unt moale 100 ml frisca lichida ----------------------------------------------------------- cacao, zahar pudra amestecat cu zahar vanilat Se amesteca toate ingredientele (pana la linie) cu mixerul pana se face o pasta. Se da la rece. Se ia din compozitie cate o lingurita si se formeaza cu mainile reci (!) bile. Mainile se tot baga in apa rece, altfel bilele se inmoaie. Se dau prin cacao sau prin zahar pudra amestecat cu zahar vanilat. Se pastreaza in frigider, iar inainte de a fi mancate e bine sa le aducem la temperatura camerei, astfel isi dezvolta cel mai bine aroma. Variatii: Trufe cu rom: se inlocuiesc 2 linguri de frisca (pe care le luam din cele 100 ml) cu rom (daca se poate rom de Jamaica pt. ca are aroma cea mai puternica) Trufe cu miere: se inlocuiesc 2 linguri de frisca (pe care le luam din cele 100 ml) cu o lingura mare de miere. Trufe cu smantana: se inlocuieste frisca cu 150 g smantana groasa (Crème double). |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 568 Joined: 17-December 05 Member No.: 112 ![]() |
am primit zilele acestea o ciocolata uriasa de 370g, se numeste Lindt, este neagra cu alune...nu stiu daca se gaseste si in Ro, este adusa din Germania...este delicioasa, insa nu se poate manca in cantitati industriale ca ti se apleaca :(
|
|
|
![]()
|
|
perpecenia sa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,432 Joined: 8-December 05 From: berbeceni Member No.: 49 ![]() |
Mie numai cea alba imi place.... nu suport ciocolata neagra... asta deja e rasism!!! ;D
|
|
|
![]()
|
|
niciodata sa nu spui niciodata ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,545 Joined: 12-December 05 From: Romania Member No.: 93 ![]() |
Mie imi place cea alba :P
|
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 32 Joined: 30-January 07 From: Cluj Napoca Member No.: 1,117 ![]() |
imi place ciocolata cu lapte si cea cu stafide..si cea cu orez expandat...imi plac si bombonelele cu visine si putin alcool (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
urasc ciocolata cu alune..nu mananc cioco cu alune si nici cioco neagra..si nici cu rom..sau cu capucino..sau cu crema |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 60 Joined: 10-August 07 Member No.: 2,021 ![]() |
Imi plac toate felurile de ciocolata, mai putzin cea alba, ador tot ce tine de categoria DULCE (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 26 Joined: 9-August 07 From: italia Member No.: 2,014 ![]() |
Prefer ciocolata cu lapte in loc de aceea amaruie.Nu-mi place cea cu stafide si ador cea cu alune.
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Doar aia alba nu ma omor dupa ea in rest orice fel de ciocolata si aia de casa nu mai spun doar ca nu fac prea des, ca acum am facut-o acum nu mai e.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 08:29 PM |
|