IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Ciocolata!
idd
post Dec 13 2005, 04:24 PM
Post #11

Tratabil
**

Group: Membru
From: Timisoara
Member No.: 25

Ciocolata cu lapte si ciocolata alba.
Go to the top of the page

+Quote Post
kalua
post Dec 13 2005, 07:13 PM
Post #12

Musafir

Ciocolata alba este facuta din unt de cacao, zahar, lapte si arome (de ex. vanilie)-

Ciocolata cu lapte este facuta din lichior de cacao, unt de cacao, zahar, lapte si arome.

Ciocolata amaruie este facuta din lichior de cacao, unt de cacao, zahar si arome.

Dupa unii ciocolata alba nu e recunoscuta ca ciocolata pt. ca nu contine lichior de cacao, ci numai unt de cacao. In Codex-ul Alimentaris al standarurilor internationale de ciocolata nu este
Nach einigen Richtlinien wird weiße Schokolade nicht als Schokolade klassifiziert, da sie keinen Kakaolikör, sondern nur Kakaobutter enthält. Der Codex Alimentarius zu include ciocolada alba, ci o clasifica la un standard propriu, numit dulciuri din unt de cacao. La acest standard produsele trebuie sa aiba o cantitate de cel putin 20% unt de cacao.

Numai asa, ca informatie  :)

+Quote Post
kalua
post Dec 16 2005, 02:37 PM
Post #13

Musafir

Trufe

Reteta principala - trufe de cacao

125 g cacao de calitate superioara
250 g zahar pudra
75 g unt moale
100 ml frisca lichida
-----------------------------------------------------------
cacao, zahar pudra amestecat cu zahar vanilat

Se amesteca toate ingredientele (pana la linie) cu mixerul pana se face o pasta. Se da la rece. Se ia din compozitie cate o lingurita si se formeaza cu mainile reci (!) bile. Mainile se tot baga in apa rece, altfel bilele se inmoaie. Se dau prin cacao sau prin zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.
Se pastreaza in frigider, iar inainte de a fi mancate e bine sa le aducem la temperatura camerei, astfel isi dezvolta cel mai bine aroma.

Variatii:
Trufe cu rom: se inlocuiesc 2 linguri de frisca (pe care le luam din cele 100 ml) cu rom (daca se poate rom de Jamaica pt. ca are aroma cea mai puternica)

Trufe cu miere: se inlocuiesc 2 linguri de frisca (pe care le luam din cele 100 ml) cu o lingura mare de miere.

Trufe cu smantana: se inlocuieste frisca cu 150 g smantana groasa (Crème double).

+Quote Post
medeea2004
post Dec 19 2005, 12:37 AM
Post #14

Incurabil

Group: Membru de Onoare
Member No.: 112

am primit zilele acestea o ciocolata uriasa de 370g, se numeste Lindt, este neagra cu alune...nu stiu daca se gaseste si in Ro, este adusa din Germania...este delicioasa, insa nu se poate manca in cantitati industriale ca ti se apleaca :(

+Quote Post
berbecutza
post Dec 19 2005, 10:33 AM
Post #15

perpecenia sa

From: berbeceni
Member No.: 49

Mie numai cea alba imi place.... nu suport ciocolata neagra... asta deja e rasism!!!  ;D

+Quote Post
laryysa
post Dec 30 2005, 04:39 PM
Post #16

niciodata sa nu spui niciodata

From: Romania
Member No.: 93

Mie imi place cea alba  :P

+Quote Post
Angerona
post Feb 24 2007, 03:50 PM
Post #17

Contaminat
*

Group: Contaminat
From: Cluj Napoca
Member No.: 1,117

imi place ciocolata cu lapte si cea cu stafide..si cea cu orez expandat...imi plac si bombonelele cu visine si putin alcool (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

urasc ciocolata cu alune..nu mananc cioco cu alune si nici cioco neagra..si nici cu rom..sau cu capucino..sau cu crema

+Quote Post
TeoRBD
post Aug 10 2007, 02:57 PM
Post #18

Tratabil
**

Member No.: 2,021

Imi plac toate felurile de ciocolata, mai putzin cea alba, ador tot ce tine de categoria DULCE (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)

+Quote Post
senada
post Aug 10 2007, 03:02 PM
Post #19

Contaminat
*

From: italia
Member No.: 2,014

Prefer ciocolata cu lapte in loc de aceea amaruie.Nu-mi place cea cu stafide si ador cea cu alune.

+Quote Post
Master of Norule...
post Aug 10 2007, 05:28 PM
Post #20

V.I.P.

From: Flower power
Member No.: 1,880

Doar aia alba nu ma omor dupa ea in rest orice fel de ciocolata si aia de casa nu mai spun doar ca nu fac prea des, ca acum am facut-o acum nu mai e.

+Quote Post

7 Pages V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 5th May 2025 - 08:29 PM