IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

32 Pages V  « < 10 11 12 13 14 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Ce gatim de Pasti?, Retete traditionale sau inedite pentru Pasti
Nimphetamin
post Apr 19 2008, 06:05 PM
Post #111


Membru de Onoare
******

Group: Membru de Onoare
Posts: 2,851
Joined: 16-March 07
From: Bucuresti
Member No.: 1,359



Dragelor, cu cea mai mare placere! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master of Norule...
post Apr 19 2008, 07:24 PM
Post #112


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Multam Di, o sa try sa vedem ce iese.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Apr 19 2008, 09:15 PM
Post #113


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Nimphe (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

o alternativa la drobul de miel e cel cu ficat de pui

Ceva cozonac fac si eu. La noi se facea mereu si cu nuca si cu mac. Si cred ca asta am sa fac. cu nuica si cu mac. Il crap pe ala cu nuca (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) si-l las intreg si ne incolacit pe cel cu nuca. Coca e mai mult decat perfecta si pt el.

In Ardeal se face ciorba de miel cu cartofi si tarhon. Se acreste cu otet.

Apoi mama mai facea miel umplut. Ce se pune in prapur in alte parti ale tarii la noi era in mielul umplut. Se umple intre piele si coaste si se lasa si pulpa din fata.
Mai revin.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
3A
post Apr 20 2008, 01:10 AM
Post #114


Incurabil
*****

Group: Membru de Onoare
Posts: 1,116
Joined: 19-January 08
From: Toronto
Member No.: 3,077



Eu o sa fac o friptura clasica de miel (impanata cu usturoi mult si unsa cu mirodenii) la cuptor.
La dulciuri as face tortul ala minune, dar nu stiu ce o sa iasa...
Si parca as face si cozonacul crapat.

Drob...cred ca o sa iau cumparat, ca sa am vreme de dulciuri.
Dar mai vedem, cine stie ce mi se mai nazare pana atunci.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dr_wise
post Apr 22 2008, 11:00 AM
Post #115





Musafir






QUOTE(Master of Norules @ Apr 19 2008, 06:31 PM) *
Pai ce spusei ca nu macam oua fierte, asa ca le facem doar de ornament.
Multam de informatie poate ma incumet anul asta sa fac drob ca eu n-am facut never pana acum.

Nici mama nu suporta mirosul de miel, la fel si sotul si fiu-meu, asa ca drobul nostru e facut din inimi si ficatei de pui, fleica de porc tocata, multa verdeata si oua crude. Iese o minunatie!
Anul asta inlocuim friptura de miel (sincer, si mie mi-e mila de miei) cu friptura de "curcan oltenesc"...specie rara!!!
Deja m-a anuntat amore puro ca a "vanat" de la socrela un curcanel de 7kg, de abia a venit cu el pana la Bucuresti.
Si parca as incerca si-un cozonac crapat....ca prea arata de milioane!

This post has been edited by dr_wise: Apr 22 2008, 11:01 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fanny
post Apr 22 2008, 03:18 PM
Post #116


Moderator Global
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 5,946
Joined: 17-January 07
From: Bucuresti
Member No.: 1,055



Hahaha. Toate am pus ochii pe ozonacul crapat. Si pe lista mea este pus, alaturi de drobul de pui si rulada de pui. Miel nu mananc. de fapt alte animale in afara de peste si pui nu halesc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Apr 23 2008, 03:00 AM
Post #117


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



gremolata de menta
1-2 catei usturoi tocati marunt
coaja rasa de la 1 lamaie
60 ml de menta proaspata maruntita
- se amesteca toate intr-un bol si se lasa deoparte

Pt friptura la gratar
6 x bucati de coasta sau muschi in jur 4 cm grosime
30 ml ulei de masline
1 lingurita paprika
sare si piper

se incinge gratarul cu flacara la maxim
intr-un bol mai larg combinati uleiul si paprica si puneti bucatile de carne in asa fel incat sa fie bine unse, sare si piper. Lasati la rece 1-2 ore.
prajiti in jur de 3 minute pe fiecare parte (in functie de grosime) pana cand interiorul ramane rozaliu
se presara cu gremolata si se serveste cu mamaliga cu rosii uscate si ciuperci porceta alaturi de ardei copti si eventual mazare sau fasole verde

mamaliga cu ciuperci porcini si rosii uscate
180 ml supa de pui sau apa
125 ml lapte
15 ml porcini uscat maruntit - as zice ca-s hribii nostri
15 ml rosii uscate, in ulei, tocate si ele
60 ml malai
60 ml pecorino sau parmezan ras
sare si piper

- intr-o craticioara dati in clocot supa, laptele, ciupercile si rosiile. Presarati malaiul in timp ce amestecati. Lasati la fiert la foc mic 10 minute amestecand des. Luati de pe foc si incorporati cascavalul. Transferati mamaliga intr-o tava pt paine, acoperiti cu o folie de plastic, aplatizati si dati la rece pt 2 ore. Se scoate din forma, se indreapta marginile, se taie in 2. Se unge bine gratarul si se prajeste pe fiecare parte 3-4 minute.

cam asa ar trebui sa arate

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/miel.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
3A
post Apr 23 2008, 04:07 AM
Post #118


Incurabil
*****

Group: Membru de Onoare
Posts: 1,116
Joined: 19-January 08
From: Toronto
Member No.: 3,077



Maaama ce bine arata! Salivez numai la poza (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master of Norule...
post Apr 23 2008, 08:53 AM
Post #119


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Cleo si eu m-am gandit sa nu-l mai rasucerc sa las asa crapatura la cozonac ca mie crapatura mi-a placut cel mai tare. Oi vedea ce-o iesi.
Mi-a dat o idee buna Dr. Wise cu varianta la drob-ul de miel, poate o incerc.
Superbuna pare mancarica, da' eu tot visez la vara ca o sa gasesim hribi proaspeti, poate in padurea de la Poiana Tapului, anul trecut am gasit unul mare da' zice ca nu-i bine sa fie mari ca sunt toxici asa ca l-am aruncat.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Apr 23 2008, 11:54 AM
Post #120


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



uite aici un drob cu ficat de pui, inimi daca pui trebuie fierte mult si bine (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) separat. si eu drob din asta fac desi gasisem pana si prapur la un magazin arabesc. Prefer insa organele de pui. maine vopsesc oua, am gasit si cu "efecte speciale" cum a facut kalua sa vad cum mi-or iesi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

32 Pages V  « < 10 11 12 13 14 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 6th May 2025 - 07:51 AM