![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
Dragelor, cu cea mai mare placere! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Multam Di, o sa try sa vedem ce iese.
|
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Nimphe (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
o alternativa la drobul de miel e cel cu ficat de pui Ceva cozonac fac si eu. La noi se facea mereu si cu nuca si cu mac. Si cred ca asta am sa fac. cu nuica si cu mac. Il crap pe ala cu nuca (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) si-l las intreg si ne incolacit pe cel cu nuca. Coca e mai mult decat perfecta si pt el. In Ardeal se face ciorba de miel cu cartofi si tarhon. Se acreste cu otet. Apoi mama mai facea miel umplut. Ce se pune in prapur in alte parti ale tarii la noi era in mielul umplut. Se umple intre piele si coaste si se lasa si pulpa din fata. Mai revin. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,116 Joined: 19-January 08 From: Toronto Member No.: 3,077 ![]() |
Eu o sa fac o friptura clasica de miel (impanata cu usturoi mult si unsa cu mirodenii) la cuptor.
La dulciuri as face tortul ala minune, dar nu stiu ce o sa iasa... Si parca as face si cozonacul crapat. Drob...cred ca o sa iau cumparat, ca sa am vreme de dulciuri. Dar mai vedem, cine stie ce mi se mai nazare pana atunci. |
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
Pai ce spusei ca nu macam oua fierte, asa ca le facem doar de ornament. Multam de informatie poate ma incumet anul asta sa fac drob ca eu n-am facut never pana acum. Nici mama nu suporta mirosul de miel, la fel si sotul si fiu-meu, asa ca drobul nostru e facut din inimi si ficatei de pui, fleica de porc tocata, multa verdeata si oua crude. Iese o minunatie! Anul asta inlocuim friptura de miel (sincer, si mie mi-e mila de miei) cu friptura de "curcan oltenesc"...specie rara!!! Deja m-a anuntat amore puro ca a "vanat" de la socrela un curcanel de 7kg, de abia a venit cu el pana la Bucuresti. Si parca as incerca si-un cozonac crapat....ca prea arata de milioane! This post has been edited by dr_wise: Apr 22 2008, 11:01 AM |
|
|
![]()
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
Hahaha. Toate am pus ochii pe ozonacul crapat. Si pe lista mea este pus, alaturi de drobul de pui si rulada de pui. Miel nu mananc. de fapt alte animale in afara de peste si pui nu halesc.
|
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
gremolata de menta
1-2 catei usturoi tocati marunt coaja rasa de la 1 lamaie 60 ml de menta proaspata maruntita - se amesteca toate intr-un bol si se lasa deoparte Pt friptura la gratar 6 x bucati de coasta sau muschi in jur 4 cm grosime 30 ml ulei de masline 1 lingurita paprika sare si piper se incinge gratarul cu flacara la maxim intr-un bol mai larg combinati uleiul si paprica si puneti bucatile de carne in asa fel incat sa fie bine unse, sare si piper. Lasati la rece 1-2 ore. prajiti in jur de 3 minute pe fiecare parte (in functie de grosime) pana cand interiorul ramane rozaliu se presara cu gremolata si se serveste cu mamaliga cu rosii uscate si ciuperci porceta alaturi de ardei copti si eventual mazare sau fasole verde mamaliga cu ciuperci porcini si rosii uscate 180 ml supa de pui sau apa 125 ml lapte 15 ml porcini uscat maruntit - as zice ca-s hribii nostri 15 ml rosii uscate, in ulei, tocate si ele 60 ml malai 60 ml pecorino sau parmezan ras sare si piper - intr-o craticioara dati in clocot supa, laptele, ciupercile si rosiile. Presarati malaiul in timp ce amestecati. Lasati la fiert la foc mic 10 minute amestecand des. Luati de pe foc si incorporati cascavalul. Transferati mamaliga intr-o tava pt paine, acoperiti cu o folie de plastic, aplatizati si dati la rece pt 2 ore. Se scoate din forma, se indreapta marginile, se taie in 2. Se unge bine gratarul si se prajeste pe fiecare parte 3-4 minute. cam asa ar trebui sa arate (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/miel.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,116 Joined: 19-January 08 From: Toronto Member No.: 3,077 ![]() |
Maaama ce bine arata! Salivez numai la poza (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Cleo si eu m-am gandit sa nu-l mai rasucerc sa las asa crapatura la cozonac ca mie crapatura mi-a placut cel mai tare. Oi vedea ce-o iesi.
Mi-a dat o idee buna Dr. Wise cu varianta la drob-ul de miel, poate o incerc. Superbuna pare mancarica, da' eu tot visez la vara ca o sa gasesim hribi proaspeti, poate in padurea de la Poiana Tapului, anul trecut am gasit unul mare da' zice ca nu-i bine sa fie mari ca sunt toxici asa ca l-am aruncat. |
|
|
![]()
|
|
uite aici un drob cu ficat de pui, inimi daca pui trebuie fierte mult si bine (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) separat. si eu drob din asta fac desi gasisem pana si prapur la un magazin arabesc. Prefer insa organele de pui. maine vopsesc oua, am gasit si cu "efecte speciale" cum a facut kalua sa vad cum mi-or iesi.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 07:51 AM |
|