IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

32 Pages V  « < 16 17 18 19 20 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Ce gatim de Pasti?, Retete traditionale sau inedite pentru Pasti
Cleo
post Apr 26 2008, 09:23 PM
Post #171

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

da focul o idee mai mare sa faca putina crusta si-apoi da-l inapoi la mediu.

sa pui si cu rezultatul

apropo in multele retete dupa care m-am inspirat pt painica aceea, se ungea cu o compozitie de 2 galbenusuri, 1-2 linguri apa si 2 linguri miere. Iese foarte lucios si frumos. am sa folosesc combinatia asta general valabil la cozonaci.
Go to the top of the page

+Quote Post
Master of Norule...
post Apr 26 2008, 09:27 PM
Post #172

V.I.P.

Group: Membru de Onoare
From: Flower power
Member No.: 1,880

Cleo sa stii ca am pus 300 g cioco 2 cu lapte una amara la 750 ml de frisca si mai inghitea. Am uitat sa pun zaharul batut cu frisca si mi s-a lasat asa o zeama de crema la fund am luat doar ce a fost deasupra dar oricum mi-a ajuns mi-a mai si ramas ca am facut blatul din 5 oua. Mi-a iesit cam inalta, acus am gustat-o aluatul mi-a iesit un pic cam tare da pana maine se inmoaie el de la crema.
La crema jofre stiu ca frisca si cioco erau aprope in cantitati egale, cu putin mai multa frisca decat cioco.
Maine o pozez ca azi sunt franta. Zeama de la fund am bagat-o la congelator si mi-a iesit si o cana de inghetata noi care suntm mari amatori de inghe. Am impresia ca o mai boteaza pe frisca cateodata nu mi se lasa zeama cand o bat alteori mi se lasa.
3A, nu mi-a trecut si sunt tare cu barca de obosita. Ma dau cu diclofenac ca pe mine ma doare la sprancene si sunt si racita.
Painica ti-a iesit superfaina si ouale ti-au iesit bine si drob-ul e cireasa de pe tort deja mi s-a facut pofta. Eu am impletit 2 baghete subtiri din aluat si am facut o cruce. Mie mi-a intrat putin o bucatica in aluat, am facut-o joi ca azi chiar nu mai apucam.

+Quote Post
3A
post Apr 26 2008, 09:29 PM
Post #173

Incurabil

From: Toronto
Member No.: 3,077

Di, ce faine au iesit painicile si cozonacii!

Lasa tu, ca ale mele au iesit cam roz...mi-e asa ciuda, ca am luat carnea de miel de la un magazin grecesc, si trebuia sa fii luat de acolo vopsea, nu d-aia romaneasca...
La anul stiu figura!

Daca tot mai esti pe aici, Cleo, cum fac sa tai blatul ala de la praji pe din doua? ca eu asa n-am mai facut...Il las sa se raceasca presupun..

Hai ca pun si eu o poza cu rozaliile mele! (IMG:http://i256.photobucket.com/albums/hh187/aaa2002/P1000742.jpg)

Eu am cumparat drobul, ca n-avea sens, la cat mancam eu si fi-miu...si musafiri n-am. Bafta mea la gatit!

M-a luat si pe mine acum o durere de burta, nici nu vreau sa stiu de la ce....

E bun si diclofenacul, eu foloseam si eu, dar cel intern.

+Quote Post
Master of Norule...
post Apr 26 2008, 09:38 PM
Post #174

V.I.P.

3A am o prietena venii din America si adus neste vopsele cu pastile zicea ea, apai asa niste culori faine i-au iesit. Prima vopsea ce-am luat-o nici a mea n-o fost buna pe plic scria rosu si a iesit galben, apoi am luat alta si asta au iesit mai bine iese pe oua albe da' alea asa usor se sparg la fiert.
Da da tre taiat, eu l-am pus intr-o tava mare si l-am facut mai plat apoi l-am taiat pe jumate, da mai buna e ideea cu aluat mai inalt si taiatl dupa racire cu un cutit de taiat paine. Spor la praji, o sa-ti placa, ca e creme de la creme, crema.
Hai ca ti-au iesit faine ouale 3A. Putin de roz face bine la optimism. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

This post has been edited by Master of Norules: Apr 26 2008, 09:43 PM

+Quote Post
3A
post Apr 26 2008, 09:43 PM
Post #175

Incurabil

Pai da, dar daca vroiam de a lor, trebuia sa fiu asa de precauta sa iau atunci cand a fost pastele lor (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) Dar eu mereu uit.

Culmea e ca le-am luat albe, tocmai ca sa iasa culoarea. Vad ca nu s-au crapat, mi le-a dat cu inima buna grecul, hihihi, era simpatic!

Bei, si eu care-s injiner (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Nu mi-a trecut prin cap asa cum zici tu. Da, tava mea e inalta, asa ca o sa tai la juma si va zic. PAi tu mi-ai incitat imaginatia (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Ca oscilam la cate dulciuri pe aici!

LE: (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) Hai ca m-ai facut sa rad! Da, nitel optimism nu strica!

+Quote Post
Cleo
post Apr 26 2008, 09:44 PM
Post #176

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

3a se taie mai bine rece. Iti trebuie un cutit mare.
Deci la crema cantitatile originale erau 500ml si 225 de ciocolata. Am emotii ca nu vi se intareste. Mie nu mi s-a lasat nici o zeama insa nici nu s-a intarit inca bine bine . Mai astept.
Ideal este sa faceti cu ocazii speciale ceva care ati mai incercat deja (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ca in caz de dati gres sa nu va para asa de rau. Eu asa fac pt ca m-am invatat minte

3A ouale sint foarte frumoase!

+Quote Post
3A
post Apr 26 2008, 09:46 PM
Post #177

Incurabil

Pai atunci sa fac si eu ca si Mon, adica cu 750 frisca si 300 cioco ( e d-aia semidulce, asa scrie pe ea)

Ok, am cutit d-ala.
Da, stiu ce zici tu cu nenimeritul, dar n-am musafiri, asa ca intre noi mere (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)

Hihihihi si nici soacra (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) - limba scoasa la ea...

+Quote Post
Master of Norule...
post Apr 26 2008, 09:47 PM
Post #178

V.I.P.

Vezi ca crema iese mai moale sa nu te sperii ca se intareste tre' lasata la frigi eu am lasat-o vreo 6 ore si apoi umpli prajitura. Poti pune chiar 350 de cioco cred si pune si zaharul acolo sa se topesca ca sa nu uiti ca mine, eu am zis ca mai inghitea inca cioco.
Poate voi aveti frisca mai strong ca la noi. Eu o iau naturala si la gust e superbuna, da' daca n-o bat in ziua cand am luat-o lasa mai multa zeama, dupa ce am batut-o
Inseamna ca tre' sa mai cumperi de la grec ca e de treaba (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

This post has been edited by Master of Norules: Apr 26 2008, 09:55 PM

+Quote Post
3A
post Apr 26 2008, 09:52 PM
Post #179

Incurabil

Aha, s-a notat, gata am tulit-o sa o fac, sa aibe vreme sa se raceasca pana la noapte.

La voi mai e nitel si gata vine miezul noptii!

Pai m-oi mai duce, ca i-a placut si lui fi-miu, ca strigau macelarii intre ei, ca la noi in macelariile vechi (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)

+Quote Post
Master of Norule...
post Apr 26 2008, 09:56 PM
Post #180

V.I.P.

Da ma duc si eu la somn, oricum cineva trebuia sa ramana cu copilul, doar al meu sot se duce la inviere eu sunt varza de obosita.

+Quote Post

32 Pages V  « < 16 17 18 19 20 > » 
Reply to this topicStart new topic
3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 7th May 2025 - 12:20 AM