IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

32 Pages V  « < 19 20 21 22 23 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Ce gatim de Pasti?, Retete traditionale sau inedite pentru Pasti
dr_wise
post Apr 14 2009, 09:17 PM
Post #201

Musafir

Cleolica, am incurcat-o de data aceasta!
M-a anuntat amore puro ca turcii (doua bucati) au acceptat invitatia lui pentru "o masa de Paste cu specific romanesc".
Asadar, reteta antica de drob, preluata de la mama, cu fleica de porc, ficat si inima de porc, pica. De fapt, reteta mamei e cu ficatei si inimi sau pipote de pui, dar n-am gasit maruntaie de pui aici. Unde naiba le-au ascuns, ce fac astia cu ele, e mister.
Acum imi fac listute peste listute, ce si cum sa gatesc, sa iasa o masa frumoasa si gustoasa, dar fara carne de porc.
Un "draft" de meniu ar fi:
Aperitiv:
- oua incondeiate (sunt curioasa daca turcii vor spune "Hristos a Inviat"/ "Adevarat a Inviat" (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) )
- drob...in cazul in care am noroc sa gasesc ficatei si inimi sau pipote de pui. Da' ce fac cu grasimea (ma refer la fleica de porc, cu ce s-o inlocuiesc?), de unde s-o iau?!
- salata de boeuf
- roșii umplute cu salata din icre de pastrav (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ...adaptam, adaptam...
- telemea
- ridichi, ceapa verde, castraveti, masline negre
- poate niste chiftelute din carne tocata de miel, umplute cu telemea
- whisky
Friptura de miel, cu garnitura de ??? (n-am inspiratie) si multa salata verde
Vin rosu romanesc, de Valea Prahovei (Pinot Noir si Cabernet Sauvignon)
Cozonac crapat (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) asta e, e prea bun si-mi iese de minune...spre sa n-o dau cu bata-n balta taman acum
Tiramisu (ca-i bun si nu trebuie sa-mi bat capul prea tare)
Cafea
Cred ca mai bine de atat nu se poate.
Go to the top of the page

+Quote Post
MadutZ15
post Apr 14 2009, 09:23 PM
Post #202

Musafir

Dr mama si bunica fac drobul cu organe (inimi, ficat, etc) de la miel. Iar grasime eu stiu de la ele ca nu pun.

+Quote Post
dr_wise
post Apr 14 2009, 09:30 PM
Post #203

Musafir

Sincer, am vazut plaman de miel si, parca, ficat. Mai mult de atat nu-mi amintesc sa fi vazut la supermarket, dar maine ma duc intinsa dupa ora de sport si trag o cautare zdravana.
Ma enerveaza faptul ca apar astfel de surprize pe ultima suta de metri. Adica eu mi-am cam facut cumparaturile de acum 2 saptamani, numai ca am luat maruntaie de porc (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) , iar acum m-am trezit ca, de fapt, n-am niciun ingredient pentru un drob conform religiei musulmane.
Bine ca Pastele catolic a fost weekendul trecut si, in caz de forta majora, am magazine deschise duminica aproape de casa.

+Quote Post
Fanny
post Apr 14 2009, 09:34 PM
Post #204

Moderator Global

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 1,055

(IMG:style_emoticons/default/estifftopic.gif) Domnii invitati vin cu doamnele? Daca da, sa pui mana sa le descosi la trucuri in bucatarie.

+Quote Post
kalua
post Apr 14 2009, 09:35 PM
Post #205

Musafir

La noi in casa tata e imparatul drobului. Si-l face intotdeauna numai cu toate celea din miel.

Doftoreaso, mie mi se pare prea mult ce faci. Si stii ce se intampla atunci? Inafara ca se mananca prea mult si pleaca oamenii aia umpluti ca niste gaste (nu, nu e o senzatie placuta), nu se mai bucura de fiecare mancare in parte. Doar sa le faci tu farfuriile cu aperitive si sa pui doua fire din fiecare pe ea. Ca stii cum e, vine omul infometat, se arunca pe ce-i iese in cale, celelalte le mananca mai mult din inertie si politete...

Uita-te daca nu gasesti ficat si inimi de pui la chestiile congelate. Sau comanda-ti la o macelarie (nu stiu daca nu e prea tarziu maine).

+Quote Post
dr_wise
post Apr 14 2009, 09:57 PM
Post #206

Musafir

Din patru turci, vin doar doi, aia holtei, adica unul neinsurat, tanar, singur, finut si timid (dar frumusel foc! se vede ca au "lucrat" bine otomanii in trecut, au luat ce era mai frumos de prin tarile pe unde au calcat) si altul care-i "home alone", adica a plecat sotia impreuna cu copiii inapoi in Turcia.
Pai as pregati farfurii cu aperitive pentru fiecare, individual, cu cate un pic din fiecare, dar nu-i urat din partea mea? Sa nu inteleaga ca le dau cu pipeta, din zgarcenie... (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) Mi-ar conveni varianta aceasta, mai ales ca nu am platouri suficiente, trebuie sa ma descurc cu ce are Roberta in dotare si ce-am mai cumparat eu.
Ehhh, daca eram acasa, altfel se punea problema.
Maine merg la un supermarket si scanez tot ce au la carnuri. Dau raportul cand ma intorc.
Kalua, tu ce zici sa scot din meniu? Sa scot chiftelutele, ca oricum drobul e din carne tocata?
Cozonacul o sa ramana probabil nemancat, dar il voi lua luni la ora de franceza. Cu o sticla de vin rosu romanesc si niste oua. Tararam!

+Quote Post
kalua
post Apr 14 2009, 10:47 PM
Post #207

Musafir

Da, ca bine-i zici, ori drob, ori chiftica. Parerea mea e c-ai putea scoate si salata de boeuf din schema si mai bine le dai dupa aperitivele reci si unul cald: o supa clara.
La friptura poti face spanac si morcovi noi caramelizati (astea-s garniturile pe care le fac si eu sambata (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ).

Nu-ti fa ganduri ca o sa zica ca esti zgarcita la mancare, chestia cu platourile pe masa are ceva de bufet suedez, nu-i o varianta eleganta (da-i comoda). Si le poti spune ca daca mai doresc ceva sa ridice doua degete. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Si tu le mai dai.

+Quote Post
Cleo
post Apr 15 2009, 01:36 AM
Post #208

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

Din pacate asa-i cu felurile multe mereu raman si nu merita in primul rand efortul depus.
Eu m-am potolit simtitor in ultimii 2 ani pt ca ramaneam mereu cu foarte multa mancare dupa petreceri si asta pt ca faceam foarte mult si ca varietate si cantitativ. Prietenii nostri, care stiu ca-s exagerata cu burdusitul mesei se pastreaza si pt desert pt ca acolo mereu ii surprind.

Anul asta am sa fac un tort Dobos si ma gandesc, pe langa cozonaci, sa fac si prajitura Sarah Bernhardt (tare-i buna) sau Alba ca Zapada apoi ma gandesc mai bine nu (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
o alta prietena a spus ca aduce Tiramisu deci ar fi destule dulciuri

Pt noi acasa cred ca am sa fac o supa de carne si tare as incerca galustile cu maduva daca gasesc, daca nu, fac cu gris si as manca o data fleica de miel apoi poate fac osso bucco.

stufat nu face nimeni, bors de miel etc. ??? Doamne ce de mai faceam in Romania
In Ardeal cel putin in partile noastre se face ciorba de miel cu cartofi si tarhon, iese mai cremoasa din cauza amidonului si in combinatie cu tarhonul e o nebunie.
Fleica se manca mereu cu salata de catofi care are rol dublu: garnitura si acreala
Mielul umplut cu drobul, la noi nu se facea drob in prapur.

+Quote Post
dr_wise
post Apr 15 2009, 05:40 PM
Post #209

Musafir

Deci...am gasit ficatei si inimi de pui, proaspete. Le-am bagat la congelator. Am scapat de grija drobului.
Acum, ca sa fiu sigura ca n-o dau cu stangu-n dreptul taman cand imi vin oficialitati la masa, am de gand sa sacrific pulpa de miel din congelator si s-o prepar maine dupa reteta "friptura de miel cu menta", sa vad cum iese.
Am cateva necunoscute si as fi foarte recunoscatoare daca m-ar lamuri cineva care a preparat deja mielul dupa reteta aceasta.
1. carnea de miel se portioneaza de la inceput, sau las pulpa intreaga?
2. mai impanez pulpa cu usturoi, sau nu mai e necesar?
3. in reteta scrie ca "se piseaza usturoiul, ceapa si menta. Chiar trebuie sa le pisez pe toate trei?!!! Sau am inteles eu gresit? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
4. la cate grade se preincalzeste cuptorul si la ce temperatura trebuie sa mentin caldura pe timpul coacerii?
5. trebuie sa acopar tava cu o folie de aluminiu, sau nu e necesar?
Cam atat... (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) Nu ma impuscati! (IMG:style_emoticons/default/pls.gif)

+Quote Post
Cleo
post Apr 15 2009, 08:11 PM
Post #210

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

lasa ca te pazesc io (IMG:style_emoticons/default/pistolar.gif)

as pune pulpa intreaga si n-as mai impana-o sa nu-i iasa sucurile, dar as tine-o in baitz peste noapte

nu-mi dau seama daca toate cele macinate nu-s un soi de gremolata care e menta, coaja de lamaie si usturoi

(IMG:http://images.quickblogcast.com/84869-74217/gremolata.jpg)

frumusica right?

(IMG:http://www.bonappetit.com/images/magazine/2009/03/mare_braised_lamb_shanks_with_spring_vegetables_and_mint_gremolata_h.jpg)

temperatura cea mai buna e mai mica, nu mai mult de 160'C sa se coaca usurel

+Quote Post

32 Pages V  « < 19 20 21 22 23 > » 
Reply to this topicStart new topic
3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 7th May 2025 - 12:29 AM