![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#51
|
Musafir ![]() |
Sa va spun impresii: friptura de miel cu menta a iesit foarte, foarte buna, multumesc Zibba! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Am lasat-o la marinat vreo 24 de ore si la cuptor vreo 6-7 (primele ore la nici 100 de grade). La sfarsit am bagat si cartofii un pic fierti in tava.
Prajitura Sarah Bernardht: eu am cumparat bezelele si sunt mai marisoare, cand am pus doua cap la cap si le-am unit cu crema asta mi-a iesit o ditamai galusca. (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) Asa ca am folosit numai cate o bezea. Foarte buna prajitura! Tortul pe care l-am facut prima data mi-a iesit cam uscat, data viitoare ii voi face crema cum ma duce pe mine capul si va fi mai bine. Arancini mi-au iesit bine, eu n-am gustat dar toata lumea i-a laudat. |
|
|
![]()
Post
#52
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,440 Joined: 21-February 06 Member No.: 235 ![]() |
Eu de pasti n-am gatit miel pentru ca fiului meu nu-i place si am preferat sa fac pui si drob din ficatei de pui cu ciuperci si verdeata.Am facut rulade la cuptor din piept de pui si din pulpa de porc cu umplutura de ciuperci, cascaval si gogosar murat.Desert am facut o prajitura de ciocolata, una lamaita si bineinteles Sarah Bernardht (care este preferata casei).Am incercat pentru prima data o coronita (aluat de cozonac) cu umplutura de mac si la final se glazureaza cu zeama da la o lamaie cu zahar praf.Foarte buna (IMG:style_emoticons/default/322.gif)
|
|
|
![]()
Post
#53
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 248 Joined: 1-February 07 From: barca Member No.: 1,130 ![]() |
Cu placere si sa va fie de bine,kalua! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Si eu am facut-o si gata,nu mai e... (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Ca si Marbella am facut drobul cu ficatei de pui si carne de prc...mult usturoi si ceapa verde...verdeata... Am mai facut salata de boeuf... Iar la capitolul prajituri am facut un tortulet mic si o prajitura din foi cumparate,umplute cu crema de lamaie...Cel mai mult am muncit la ornarea tortului...l-am implicat si pe sotul meu...am vrut"lacul lebedelor"...eu am facut 2 lebede si el o balerina...din ciocolata...inca nu am mancat-o...dar e a lui...numai de data asta ii dau voie la balerine! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) A iesit foarte bun tortul...am sa va pun si poza cu el si reteta...e delicios... |
|
|
kalua |
![]()
Post
#54
|
Musafir ![]() |
Cred ca anul asta vorbesc singura la topicul asta (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) , Pastele catolic e pe 23 martie.
Asa ca sariti, cele care-l mai sarbatoriti in martie! Pana acum n-am stabilit decat tortul, la sugestia Cleolicai: Esterhazy. Mai nasol e ca ai mei sunt la dieta, deci trebuie sa ma gandesc si la asta. Alta chestie e ca vom fi plecati in saptamana dinainte de Paste, ne-ntoarcem joi seara. Vinerea (e Vinerea Mare!) e totul inchis. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Tot miel as face ca fel principal. Antreuri reci, dintre care n-au voie sa lipseasca telemeaua si ceapa verde, in rest habar n-am, trebuie sa-ncep sa studiez problema si sa-mi fac si un plan amanuntit ca altfel nu le voi da de capat. |
|
|
Andreea_M |
![]()
Post
#55
|
Musafir ![]() |
eu aveam o reteta misto de pulpa de miel la cuptor (cu multe buruieni si vin) iar ca garnitura, niste rosii intregi facute intr-un fel foarte interesant. cre' ca am mai pus reteta pe aici, daca o vrei, o caut si o rescriu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
la mine acasa nu mananca nimeni miel - doar cel mult pastrama. eu as manca, ca nu-s pretentioasa, da-n rest, maica-mea oracaie ca toate alea cand aude de miel, sora-mea se stramba.... deci pt mine singura nu are rost sa fac (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#56
|
Musafir ![]() |
Pune reteta. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Eu in vin nu pot face, se stramba asta mica daca pun mai mult de-un paharel si-l simte si nu mananca. |
|
|
Andreea_M |
![]()
Post
#57
|
Musafir ![]() |
aaaa nu ca iese foarte uscat (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) doar da un pic de gust
caut si revin, ok? EDIT: pulpa de miel cu rosii si busuioc- clic! n-am dat foc la casa, da' am tot completat sosu' ala cu vin ca sa se faca bine carnea |
|
|
kalua |
![]()
Post
#58
|
Musafir ![]() |
Hmmm, pana la urma mi-am propus sa iau o halca de carne de miel de care-oi gasi si-o bag la congelator. Nu mai am incredere in astia de la macelarie de cand m-au lasat de Craciun cu ochii-n soare cu coada de bou.
In orice caz vreau sa fac cate-un colacel de persoana cu un ou in mijloc. Si daca tot fac aluat dospit, poate-o pun si de-un cozonacel cu nuca. Aperitive reci. M-am gandit sa mai fac platouri, ci sa-i fac fiecaruia o farfurie cu ele, ce ziceti? Cred ca supa o fac de morcovi ca se potriveste la culoare cu Pastele. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Mielul - depinde de ce bucata de carne prind, in functie de asta va fi si garnitura. In orice caz salata verde Tort Esterhazy Si mai trebuie sa vorbesc cu ai mei, poate fac si aduc un drob de-ala de la mama lui, macelarul roman are tot ce-i trebuie, numai trebuie sa ajunga cineva la el si sa-l prepare. |
|
|
![]()
Post
#59
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Apai kalua da la voi cand e Pastele?
Si eu vreau sa fac tort Esterhazy sa vad daca mi-o iesi. Da in rest nici nu ma gandesc inca ca mai e destul pana atunci. |
|
|
![]()
Post
#60
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 41 Joined: 4-December 07 Member No.: 2,774 ![]() |
O reteta de pasca stie cineva?
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 07:51 AM |
|