IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

38 Pages V  « < 9 10 11 12 13 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Retete Montignac pentru felul doi, Retete care nu ingrasa
kalua
post Sep 23 2006, 10:51 PM
Post #101





Musafir






si iar vechituri:



Fasole uscata in sos de branza pe vinete

Fasolea uscata se inmoaie si fierbe. Vinetele se taie de-a lungul in felii si se prajesc (eu le-am dat cu o pensula cu ulei de masline si le-am dat la cuptor). Cand fasolea e fiarta, se scurge de apa. Intr-o oala sau tigaie se topeste la foc mic branza cu mucegai albastru (Gorgonzola) si se amesteca cu fasolea. Se pune fasolea pe feliile de vanata, evtl. se presara cu patrunjel verde tocat.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Leea
post Sep 28 2006, 05:40 PM
Post #102


Incurabil
*****

Group: Obsedat
Posts: 744
Joined: 31-May 06
Member No.: 352



Mor sa incerc ceva cu glass noodles. Dar, evident, n-am de unde sa scot taiteii astia. Azi mi-au renascut toate sperantele pentru o clipa, cand am vazut la metro, pe raftul cu orientalisme, o punga pe care scria BEANS VERMICELLI. Asta e, mi-am zis! Apuc, caut infrigurata ingredientele, si (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/sad.gif)
- mung beans starch
- potato starch (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/excl.gif)
Ptiu, zic, cum ii spurcara! Asa ca nu i-am luat (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/mad.gif)
Nu-i nimic, cui i-i pofta de paste, de fapt, ca mie deloc! Da' si cand le-oi gasi, ce le fac (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/bataita.gif)

M-a mai traznit o idee: oare mung beans n-o fi unul si-acelasi lucru cu bobul care se gatea candva pe la noi? De studiat... (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/magindesc.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Sep 28 2006, 05:50 PM
Post #103





Musafir






Uite-asa arata, Leea, eu le gatesc si ca atare:
(IMG:http://www.parsrambrothers.com/images/Mung%20Beans_jpg.jpg)

Bobul e mult mai mare, e altceva.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Oct 1 2006, 06:41 PM
Post #104





Musafir






Dovlecei umpluti cu ton: se spala dovleceii si se fierb scurt (nu au voie sa fie moi), se injumatatesc de-a lungul. Se prepara umplutura din conserva de ton, parmezan (merge si cascaval), un ou, nucsoara, sare, piper, maghiran. Se scoate cu o lingura ceva din mijlocul dovleceilor (se poate adauga umpluturii), se umplu cu compozitia de mai sus, se presara cu ceva parmezan (cascaval) si se dau la cuptor.
Eu am pus in umplutura si niste usturoi tocat + branza cu mucegai albastru.
Merg destul de repede si-i ceva cu peste (peste ar trebui sa mancam de cateva ori pe saptamana). (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pescarush
post Oct 1 2006, 06:57 PM
Post #105





Musafir






acum am o dilema, kalua.
eu ma gandeam sa fac pe maine dovlecei cu branza Roquefort si m-ai confuzat cu dovlecei cu ton. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/tongue.gif)
ma mai gandesc pana deseara ce pofte sa-mi vina.
te pup. multumesc pentru reteta. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Leea
post Oct 2 2006, 07:59 AM
Post #106


Incurabil
*****

Group: Obsedat
Posts: 744
Joined: 31-May 06
Member No.: 352



Kalua, vorba e ca eu bobul nu stiam cum arata; nu cred ca s-a folosit niciodata prin Ardeal, ca nici gospodine mai batrane din zona n-au reusit sa ma lumineze.

Magnific suna reteta ta de dovlecei cu ton! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif) Pornesc sa cumpar dovleceii, ca restul sunt de fata... Si mai ales daca e cu nucsoara - yum! Si cu branzica cu mucegai - yum, yum!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Oct 2 2006, 07:34 PM
Post #107





Musafir






Leea, si eu cunosc bobul numai din Bucovina, de la bunica, iaca am gasit si-o poza:
(IMG:http://www.favismus.de/bilder/dicke_bohne.gif)

Pastaia nu e comestibila, numai "fasolele", asa stiu eu. Si le mancam proaspete.
Fierte au GI-ul 80 (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/ohmy.gif) , iar denumirea latina e Vicia faba major.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hanah
post Oct 10 2006, 11:08 AM
Post #108


Tratabil
**

Group: Membru
Posts: 116
Joined: 14-February 06
Member No.: 218



am vrut sa iau ieri humus de la un magazin arabesc si din greseala am luat ceva ce se numeste pasta de naut...de fapt e un sos, ca o smantana mai subtire, cu gust de unt de alune ( nu e dulce, dar cumva innecacios)..ce as putea face cu el? nu-mi vine nici o idee...please, help!! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/unsure.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Oct 10 2006, 12:21 PM
Post #109





Musafir






Probabil e vorba de Tahina sau Tahini sau Tahin, o pasta din susan. Se gaseste de cumparat din susan decojit sau cu coaja (asta e un pic amarui si mai inchis la culoare, dar contine mai multe vitamine).
Se adauga nautului cand se face humus sau se mananca ca un dip (se amesteca cu suc de lamaie si usturoi). Arabii adauga pasta de-asta si la salata de vinete.
Am auzit de vegetarieni care-si ung painea cu pasta de-asta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hanah
post Oct 10 2006, 03:42 PM
Post #110


Tratabil
**

Group: Membru
Posts: 116
Joined: 14-February 06
Member No.: 218



kalua, exact asta e problema, asta nu e tocmai o pasta...e ceva destul de lichid, nu poti lua cu furculita, nu sta pe furculita. deci eu o vad cumva ca un sos la ceva, nu merge mancata singura, pe paine, sau ca o salata. eu sunt mancatoare de humus si-mi place. in ultima vreme mananc pe post de garnitura la gratar. humusul are consistenta de piure. chestia asta e lichida si cum am mai spus, seamana la gust cu peanut butter. chiar daca il amestec cu usturoi, il folosesc ca dressing la ce?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

38 Pages V  « < 9 10 11 12 13 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 26th April 2024 - 09:54 PM