![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#101
|
Musafir ![]() |
si iar vechituri:
Fasole uscata in sos de branza pe vinete Fasolea uscata se inmoaie si fierbe. Vinetele se taie de-a lungul in felii si se prajesc (eu le-am dat cu o pensula cu ulei de masline si le-am dat la cuptor). Cand fasolea e fiarta, se scurge de apa. Intr-o oala sau tigaie se topeste la foc mic branza cu mucegai albastru (Gorgonzola) si se amesteca cu fasolea. Se pune fasolea pe feliile de vanata, evtl. se presara cu patrunjel verde tocat. |
|
|
![]()
Post
#102
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Mor sa incerc ceva cu glass noodles. Dar, evident, n-am de unde sa scot taiteii astia. Azi mi-au renascut toate sperantele pentru o clipa, cand am vazut la metro, pe raftul cu orientalisme, o punga pe care scria BEANS VERMICELLI. Asta e, mi-am zis! Apuc, caut infrigurata ingredientele, si (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/sad.gif)
- mung beans starch - potato starch (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/excl.gif) Ptiu, zic, cum ii spurcara! Asa ca nu i-am luat (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/mad.gif) Nu-i nimic, cui i-i pofta de paste, de fapt, ca mie deloc! Da' si cand le-oi gasi, ce le fac (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/bataita.gif) M-a mai traznit o idee: oare mung beans n-o fi unul si-acelasi lucru cu bobul care se gatea candva pe la noi? De studiat... (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/magindesc.gif) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#103
|
Musafir ![]() |
Uite-asa arata, Leea, eu le gatesc si ca atare:
(IMG:http://www.parsrambrothers.com/images/Mung%20Beans_jpg.jpg) Bobul e mult mai mare, e altceva. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#104
|
Musafir ![]() |
Dovlecei umpluti cu ton: se spala dovleceii si se fierb scurt (nu au voie sa fie moi), se injumatatesc de-a lungul. Se prepara umplutura din conserva de ton, parmezan (merge si cascaval), un ou, nucsoara, sare, piper, maghiran. Se scoate cu o lingura ceva din mijlocul dovleceilor (se poate adauga umpluturii), se umplu cu compozitia de mai sus, se presara cu ceva parmezan (cascaval) si se dau la cuptor.
Eu am pus in umplutura si niste usturoi tocat + branza cu mucegai albastru. Merg destul de repede si-i ceva cu peste (peste ar trebui sa mancam de cateva ori pe saptamana). (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
pescarush |
![]()
Post
#105
|
Musafir ![]() |
acum am o dilema, kalua.
eu ma gandeam sa fac pe maine dovlecei cu branza Roquefort si m-ai confuzat cu dovlecei cu ton. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/tongue.gif) ma mai gandesc pana deseara ce pofte sa-mi vina. te pup. multumesc pentru reteta. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
![]()
Post
#106
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Kalua, vorba e ca eu bobul nu stiam cum arata; nu cred ca s-a folosit niciodata prin Ardeal, ca nici gospodine mai batrane din zona n-au reusit sa ma lumineze.
Magnific suna reteta ta de dovlecei cu ton! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif) Pornesc sa cumpar dovleceii, ca restul sunt de fata... Si mai ales daca e cu nucsoara - yum! Si cu branzica cu mucegai - yum, yum! |
|
|
kalua |
![]()
Post
#107
|
Musafir ![]() |
Leea, si eu cunosc bobul numai din Bucovina, de la bunica, iaca am gasit si-o poza:
(IMG:http://www.favismus.de/bilder/dicke_bohne.gif) Pastaia nu e comestibila, numai "fasolele", asa stiu eu. Si le mancam proaspete. Fierte au GI-ul 80 (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/ohmy.gif) , iar denumirea latina e Vicia faba major. |
|
|
![]()
Post
#108
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 116 Joined: 14-February 06 Member No.: 218 ![]() |
am vrut sa iau ieri humus de la un magazin arabesc si din greseala am luat ceva ce se numeste pasta de naut...de fapt e un sos, ca o smantana mai subtire, cu gust de unt de alune ( nu e dulce, dar cumva innecacios)..ce as putea face cu el? nu-mi vine nici o idee...please, help!! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/unsure.gif)
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#109
|
Musafir ![]() |
Probabil e vorba de Tahina sau Tahini sau Tahin, o pasta din susan. Se gaseste de cumparat din susan decojit sau cu coaja (asta e un pic amarui si mai inchis la culoare, dar contine mai multe vitamine).
Se adauga nautului cand se face humus sau se mananca ca un dip (se amesteca cu suc de lamaie si usturoi). Arabii adauga pasta de-asta si la salata de vinete. Am auzit de vegetarieni care-si ung painea cu pasta de-asta. |
|
|
![]()
Post
#110
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 116 Joined: 14-February 06 Member No.: 218 ![]() |
kalua, exact asta e problema, asta nu e tocmai o pasta...e ceva destul de lichid, nu poti lua cu furculita, nu sta pe furculita. deci eu o vad cumva ca un sos la ceva, nu merge mancata singura, pe paine, sau ca o salata. eu sunt mancatoare de humus si-mi place. in ultima vreme mananc pe post de garnitura la gratar. humusul are consistenta de piure. chestia asta e lichida si cum am mai spus, seamana la gust cu peanut butter. chiar daca il amestec cu usturoi, il folosesc ca dressing la ce?
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 07:07 AM |
|