![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#311
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
doftoreasa, in compozitie nu exista faina?
|
|
|
dr_wise |
![]()
Post
#312
|
Musafir ![]() |
Ptiuuuu, ai dreptate! Am uitat sa scriu faina de soia!
Dar nu mai pot corecta acum, nu mai e accesibila optiunea "edit". Poate face careva ceva cu reteta mea, sa adauge si faina de soia? Multumesc! |
|
|
![]()
Post
#313
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
cam cate g sa fie ca scriu eu acus?
Felicitari pt felul in care prezinti mancarurile! Nota 10 cu steluta (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif) |
|
|
![]()
Post
#314
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
Vreo doua linguri as zice, dar eu - de obicei - pun ochiometric. (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)
O sa incerc sa pun usturoiul in compozitie, sa vad cum iese. Pana acum faceam separat sos de maioneza cu usturoi si ardei iute. |
|
|
dr_wise |
![]()
Post
#315
|
Musafir ![]() |
cam cate g sa fie ca scriu eu acus? Felicitari pt felul in care prezinti mancarurile! Nota 10 cu steluta (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif) (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) Multumesc! Pai faina de soia o pun ochiometric, depinde de cate oua sunt si de marimea lor. Asa cum zicea si Fanny, cca 2 linguri. Nu stiu ce sa zic, e suficient sa se mentioneze faina de soia, cantitatea exacta ramane la alegerea fiecareia. Draga Fanny, e sublima combinatia asta, cu usturoi si patrunjel!!! Stii cum miroase pestele ala cand il prajesti?! A chiftelute!!! Yam, yam! Si cu lamaie proaspat taiata e CRIMINAL!!! This post has been edited by dr_wise: Dec 15 2008, 10:31 AM |
|
|
kalua |
![]()
Post
#316
|
Musafir ![]() |
Varza de Bruxelles gratinata
1kg varza de Bruxelles 300g smantana groasa 200g bacon taiat in cuburi mici cascaval sau parmezan plante dupa gust piper Se curata varza si se taie in cruce la cotor, se fierbe vreo 20 minute. Intre timp prajiti usor baconul intr-o tigaie si varsati untura care iese din el. Se amesteca cu smantana, ceva din cascavalul ras, plante (eu am folosit o amestecatura italiana) si varza fiarta. Varza nu trebuie sa fie foarte moale, ci bine al dente. Se pune totul intr-o forma termorezistenta, se presara cu cascaval ras si se da la cuptorul preincalzit (180°C) pana prinde o culoare frumoasa, maronie-aurie. (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_0388.jpg) |
|
|
dr_wise |
![]()
Post
#317
|
Musafir ![]() |
Rulada umpluta din muschi file de porc cu varza de Bruxelles
Ingrediente(pt 3 persoane): 6 snitele din muschi file de porc, batute si condimentate (sare, piper, oregano) 100 - 150 g carne tocata amestec, porc + vita, condimentata(sare, piper, oregano) 100 g cascaval ras 1 priza faina de soia 1 ou boia dulce 500g varza de Bruxelles 1/2 pahar vin rosu sec 1/2 pahar ulei de masline extravirgin 1 pahar zeama in care a fost oparita varza Mod de preparare: - varza se curata, se spala si se fierbe timp de 20 minute in apa cu sare - carnea tocata + 60 g cascaval + ou crud + priza soia se amesteca si se foloseste pt umplerea snitelelor, care se ruleaza si se prind cu cate 1 scobitoare - se aseaza rulada intr-un vas de Jena, pe mijloc, de o parte si de alta varza de Bruxelles oparita, se toarna zeama in care a fost oparita varza, uleiul de masline, vinul rosu, si se condimenteaza cu boia dulce: (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM2387.jpg) Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 C si se coace timp de 30 - 40 minute. Cu 3 minute inainte de a scoate tava din cuptor, se presara deasupra restul de cascaval ras. Rezultatul arata asa: (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM2392.jpg) Se serveste cu salata de cruditati si un pahar de vin alb sec, bine racit: (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM2394.jpg) Din pacate, n-am avut vin alb in casa si am baut un pahar de vin rosu sec, Cabernet Sauvignon. Pofta buna! This post has been edited by dr_wise: Jan 18 2009, 04:59 PM |
|
|
dr_wise |
![]()
Post
#318
|
Musafir ![]() |
Ostropel din carne de vitel
Ingrediente: carne vitel 2 cepe 1 cutie rosii in bulion, sau 3-4 rosii proaspete, bine coapte 10 - 12 masline negre ulei sare piper 2 catei de usturoi Mod de preparare: - se spala carnea de vitel si se taie cuburi potrivite - se pune la prajit in cratita, in ulei, timp de 2 minute, apoi se adauga apa si se innabuse pana cand e patrunsa pe jumatate - dupa ce scade apa, se adauga ceapa si se innabusa si ea, pana cand se farama intre degete - se adauga rosiile si se asteapta cateva clocote, pana cand se inmoaie - se adauga maslinele, apoi sarea si piperul, in functie de preferinte (sarea se pune dupa ce am adaugat maslinele, din cauza ca unele sunt foarte sarate) - dupa ce a scazut suficient, adaugam usturoiul tocat marunt si stingem focul. Tips: - puteti adauga si 1/2 pahar de vin rosu, cu 2 minute inainte de a stinge focul (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM2452.jpg) Se serveste cu un vin rosu sec, garnitura preferata si salata din belsug. Pofta buna! (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM2453.jpg) |
|
|
dr_wise |
![]()
Post
#319
|
Musafir ![]() |
Ton cu lamaie
Ingrediente: 4 buc mari, sau 8 buc mici file de ton 6 linguri ulei de masline 1 catel usturoi, tocat marunt 4 linguri patrunjel tocat marunt 2 lamai sare, piper 1/2 pahar vin alb sec Mod de preparare: - intr-un vas se combina sucul de la 1 lamaie cu 1/2 din cantitatea de patrunjel, usturoi, ulei, sare si piper si se lasa cca 1 ora, ca sa se amestece aromele - se prajesc feliile de ton pe ambele parti cca 1 - 1,5 minute, apoi se transfera intr-o tava de copt - se fac cateva gauri cu o furculita pe ambele parti ale fileului de peste - se toarna lichidul peste peste si se acopera tava cu o folie de aluminiu (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM2470.jpg) - se introduce la cuptorul preincalzit (180 C) si se coace 15 minute - se scoate tava din cuptor, se da folia la o parte, se adauga 1/2 pahar de vin si se mai coace pt alte 10 minute (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM2475.jpg) - Se aseaza pestele pe un platou - sosul se toarna intr-o sosiera - se decoreaza cu patrunjelul ramas - lamaia se taie in 4 si se adauga pe platou - se serveste cu cartofi copti, spanac, sau asparagus si morcovi - se serveste insotit de un vin alb sec bine racit (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM2472.jpg) Pofta buna! Sugestie de prezentare: (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM2478.jpg) sau: (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM2477.jpg) |
|
|
![]()
Post
#320
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Superb! (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 07:08 AM |
|