IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

38 Pages V  « < 7 8 9 10 11 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Retete Montignac pentru felul doi, Retete care nu ingrasa
pescarush
post Jul 28 2006, 03:57 AM
Post #81

Musafir

kalua, mi-a lasat gura apa! trebuie sa incerc si eu reteta asta.
Leea, multumesc pentru traducere! am trecut de mii de ori pe langa el, in magazin, si nici nu l-am bagat in seama, am crezut ca e un soi de mazare.
chiar azi m-am uitat la compozitie la smantana de 0% grasime, si contine amidon. asa ca, mai bine mai grasa un pic, dar fara amidon.
va pup. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
Leea
post Jul 28 2006, 09:55 AM
Post #82

Incurabil

Group: Obsedat
Member No.: 352

Pofta zilei (variante):

RULADA APERITIV
1. Se macina 400 g sunca si se freaca cu 75-100 g unt. Se intinde ca o foaie pe o folie de plastic/aluminiu putin umezita, sa nu se lipeasca.
2. Se amesteca 400 g branza de vaci cu ceapa tocata marunt, piper, alte condimente dupa gust (in loc se poate folosi branza Almette, dar trebuie vreo 2 cutii). Se intinde al doilea strat peste cel de sunca.
3. Se fierb 6 oua tari, se maruntesc bine la blender si se amesteca cu 75-100 g unt (sau cu ton din conserva maruntit + putin ulei de masline), putin mustar, sare si piper. Acesta este al 3-lea strat. Se ruleaza si se da la frigider. Se serveste cu salata.

ARDEI UMPLUTI CU PATE
Se fierbe 1 ciolan afumat/jambon, pana cand se poate scoate osul, apoi se dezoseaza, se indeparteaza soriciul si grasimea. Carnea rezultata se toaca, impreuna cu 2 oua fierte tari, 1 ceapa. Se freaca cu 2 linguri unt, putin mustar conform/zeama de lamaie, verdeata de patrunjel tocata, piper si eventual sare. Se scobesc cativa ardei grasi - daca sunt colorati diferit, sunt mai aspectuosi - si se taie in 2 pe lung. Jumatatile de ardei se umplu cu pateul obtinut si se orneaza cu frunze de patrunjel.

Pentru canicula merge insa mai bine:

SALATA DE MOZARELLA (furata de la Jamie) (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/322.gif) E de departe preferata mea dintre toate salatele.
Pe o farfurie se presara un pumn de frunze de menta sau de patrunjel (intregi, doar fara tulpini). Peste ele se pun cubulete de piersici/kiwi sau alte fructe zemoase. Urmatorul strat: fasii foarte subtiri de sunca sau jambon slab (poate fi bucati mai mari, dar sa fie taiata subtire). Vine la rand mozzarella proaspata, taiata cubulete sau rupta bucati. Deasupra se rade coaja de lamaie. Se stropeste cu zeama de lamaie si 1 lingura ulei de masline. E deliranta! Deja-mi ploua-n gura!

+Quote Post
lotte
post Aug 5 2006, 11:15 PM
Post #83

Incurabil

From: Ro Mania
Member No.: 324

am facut un fel de chiftele, usor de facut, si cred ca sunt pt faza a doua.

carne tocata de care vreti/aveti (inclusiv carne tocata de curcan)
o mana de cereale de secara (in loc de paine)
ceapa taiata fin, un pic de usturoi taiat fin
marar
sare, piper
putin lapte (eu am folosit in loc de ou)

se amesteca toate, si se pune carnea intr o forma de muffins daca aveti.eu am pus chiftelele pe un grill, pe care l am asezat pe o tava de cuptor in care am pus apa, si le am bagat la cuptor.nu le am uns cu nici un fel de ulei, le am intors pe partea cealalta dupa vreo 20 minute.

Edit: din cauza cerealelor reteta e pentru faza a 2-a, asa cum a spus si lotte (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)

This post has been edited by kalua: Aug 6 2006, 12:01 AM

+Quote Post
kalua
post Aug 6 2006, 04:24 PM
Post #84

Musafir

Salata de fasole uscata

350 g fasole uscata (eu folosesc pentru salata asta black eye)
3 linguri ...
Reteta este disponibila in site.

+Quote Post
kalua
post Aug 7 2006, 09:15 PM
Post #85

Musafir

Azi am pus in chiftelutele de ton niste fasole alba fiarta, ies mai puhave, la gust nici nu se simt.

+Quote Post
pescarush
post Aug 8 2006, 06:54 PM
Post #86

Musafir

Fetelor, cum faceti voi ratatouille ala (nici nu stiu daca am scris corect), ca v-am tot "auzit" vorbind despre el, dar eu ori ii spun altfel, ori habar n-am ce e aia. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/blush.gif)
Va pup.

+Quote Post
kalua
post Aug 8 2006, 07:01 PM
Post #87

Musafir

A pus forte o reteta buna tare la topicul "Meniu pentru saptamana viitoare", da un search si-o gasesti imediat. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Leea
post Aug 9 2006, 03:03 PM
Post #88

Incurabil

Member No.: 352

As vrea si eu niste retete cu naut. Cand am mai gatit naut, l-am facut intotdeauna ca pe o iahnie. Poate ca mai stiti ceva interesant ce s-ar putea face cu el?

+Quote Post
kalua
post Aug 9 2006, 08:56 PM
Post #89

Musafir

Poti face salata din boabe fierte, poti sa-l faci piure si sa faci crochete din el (ca cele din cartofi). Reteta mea preferata cu naut este indiana: naut picant.

+Quote Post
MonicutzaB
post Aug 10 2006, 09:39 AM
Post #90

Incurabil

Group: Incurabil
Member No.: 176

am mancat in Grecia o supa foarte buna de naut. cred ca se face dintr-o supa clara de legume sau pui la care se adauga nautul si suc de lamaie.

+Quote Post

38 Pages V  « < 7 8 9 10 11 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 3rd May 2025 - 08:35 AM