![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Emancipare, neemancipare, adevarul este ca o femeie castiga mai putin decat un barbat pe acelasi post (si poate femeia face treaba mai multa si mai buna), este considerata inca in multe tari persoana careia ii sta bine la bucatarie si cu copiii. Asta chiar in tari "civilizate".
|
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Poate e o medie dar nu cred ca o regula. Eu cred ca femeia (din pacate) are in general tendinta sa se multumeasca cu mai putin decat merita, si asta nu neaparat doar in materie de joburi.
|
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Ei, nici nu stiti ce ma bucur cind vad asa un schimb de idei argumentat.
Motivul? Cind s-a deschis forumul cineva mi-a spus ca cer prea mult de la fete si "ca important este sa atragi oamenii aici. altfel o sa-ti alegi 3-4 fete si cu ele o sa ramai." Pentru mine a fost momentul in care am simtit ca am primit o lovitura in moalele capului... era clar atunci cum eram noi, femeile, privite... o adunatura care nu e in stare sa puna doua rinduri cap la cap, cu o idee inteligenta in ea... inca un semn a cum e "evaluata" femeia si ce se asteapta de la ea... (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/ohmy.gif) |
|
|
![]()
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
Sunt atatea domenii in care putem sa dam lectii unui barbat....Nu avem de ce sa ne simtim inferioare. Pana zilele trecute am trait cu impresia ca barbatii ne pot da oricand lectii de IT si ca nu ii vom putea depasi niciodata. Forte m-a facut sa ma insel. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)
Kalua cred ca are dreptate in ceea ce priveste salarizarea, dar atata timp cat noi stim ca le suntem superioare din punct de vedere mental cred ca trebuie sa ne mobilizam si sa obtinem ceea ce stim ca meritam. pupici |
|
|
![]()
|
|
--- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,601 Joined: 8-December 05 Member No.: 28 ![]() |
Nu stiu de unde reiese, din cele spuse de mine ca femeile 'sexoase' nu pot fii inteligente, sau ca o fusta scurta duce automat cu gandul spre o 'minte scurta'
Ma refeream binenteles la caracter, la personalitate. Punctul 2, cel cu perpeleala (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/wink.gif) se referea la faptul ca femeile se straduiesc mult mai mult sa fie acceptate si sa le fie recunoscute meritele, poate uneori par ca isi dau prea mult silinta(exces de zel). Si 3 la intrebarea cine si cum ar trebui sa ne priveasca, in mod sigur, femeile isi fac mai 'multe griji' de cum sunt vazute de alte femei si apoi se gandesc la barbati. Sunt sigura ca barbatii stiu sa aprecieze o femeie inteligenta. Intre femei exista si invidia de ce sa nu recunoastem.. |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 57 Joined: 16-December 05 Member No.: 106 ![]() |
"Sunt sigura ca barbatii stiu sa aprecieze o femeie inteligenta. Intre femei exista si invidia de ce sa nu recunoastem.."
Necazul vine de acolo ca, in general, barbatii apreciaza la femei cam tot ceea ce femeile detesta la femei (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) . Vorba lui La Bruyere : "interesele lor sunt prea diferite" (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 8,980 Joined: 12-January 06 From: Six feet from the edge Member No.: 146 ![]() |
Cred ca si femeia a contribuit intr-o oarecare masura la minimalizarea rolului ei in societate. Pe vremuri, femeile nu aveau voie sa fumeze, sa se vopseasca sau sa poarte pantaloni, fiind considerate usuratice, nu numai de barbati, ci mai ales de celelalte femei "respectabile" din societate. Va sa zica, ne puneam singure piedici.
In prezent, un barbat care se culca cu multe femei e macho, o femeie care se culca cu mai multi barbati e... usuratica. Si credeti-ma, nu am intalnit nici un barbat care sa fie de parerea asta. Ci numai femei... Suntem atat de ingropate in principii, incat nu mai vedem padurea de copaci. Nu e corect sa dam vina numai pe barbati pentru aceasta problema (desi au si eu partea lor). In primul rand noi suntem un pic ipocrite. Vrem schimbare, dar nu am face primul pas nici sa ne pici cu ceara, iar cele foarte putine care o fac sunt privite cu dispret si banuite de nebunie, slabiciune morala si multe altele. |
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Mare dreptate ai zimzi, si eu am observat asta: cel mai des, femeile sunt aspru judecate si puse la colt tot de catre femei. Si invidia ce sa mai vorbim, e la ordinea zilei...
@tits : nu pe tine te-am citat mandro, ci pe MirruMe (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
someday |
![]()
|
Musafir ![]() |
se spune ca in spatele fiecarui barbat puternic sta o femeie. da femeia a evoluat asta e un lucru cert, dar niciodata femeia nu ar putea fi egala cu un barbat,asta din punctul lui de vedere.oricat de mult ne-am lupta noi sa demostram ca putem mai mult exista acel orgoliu masculin care ne sta in cale. si lucrul asta s-a vazut de-a lungul secolelor, in toate etapele evolutiei societatii.
e un subiect care nu poate fi dezbatut in cateva cuvinte, exista discriminare subiect care poate fi chiar titlu de topic. chiar v-ati simtit vreodata discriminate pt simplul motiv ca sunteti femei? |
|
|
![]()
|
|
--- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,601 Joined: 8-December 05 Member No.: 28 ![]() |
Someday eu cred ca femeia nu numai ca s-a dovedit egala cu barbatul, ba chiar mai buna si sunt cazuri reale, putine dar sunt, nu este nevoie sa le minimizam succesul doar pe considerente de majoritate /minoritate.
Eu mai cred ca sunt inca femei carora le place sa fie pe locul doi, in sensul ca vor sa fie cocolosite, rasfatate, sa leneveasca si nu vad un lucru rau in asta, sunt femei carora le place sa fie mame, pur si simplu, le place sa aiba grija de familie, exista numeroase satisfactii si pe planul asta, toate sunt femei, la fel realizate in 'domeniul' pe care si l-au ales. Vorbim de femei usoare, in sensul celor care se vand pe bani, dar ce? de barbati care fac lucrul asta nu ati auzit? Sigur nu e o alegere buna, dar de ce le-am judeca noi motivele si ce anume le-a determinat sa aleaga aceasta cale? pese: daca nu s-a vb de femei in sensul asta, ca nu retin exact am vrut sa precizez, pt ca exista. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 8th May 2025 - 01:33 PM |
|