![]() |
![]() ![]() |
![]() |
fortelady |
![]()
Post
#11
|
Musafir ![]() |
mirru intre timp te-a lamurit kalua oricum ...spanacul crud, dar cel tanar, in salata e o nebunie are un gust tare tare bun...si-apoi combina fiecare ce-i place....sau il mananca exact asa cu putin sos (ulei , otet sare piper ) daaaa uitasem de asta. si eu mor dupa salata de spanac. e mai dulce decat salata obisnuita si mai satios... |
|
|
![]()
Post
#12
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 239 Joined: 17-December 05 From: Grecia Member No.: 113 ![]() |
Mancarea noastra preferata e cea de boabe (seaman cu fasolea giganta, numai ca sunt verzi si proaspete) cu anghinare.
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#13
|
Musafir ![]() |
In Germania se foloseste primavara foarte mult o planta pe care eu n-o cunosteam in tara: wood garlic sau bear's garlic sau ramson pe engleza, ail des ours pe franceza. Se pune in sosuri, in mezeluri, in paine, in galustele care se servesc ca garnitura la carne. Cica e si planta medicala, avand efecte benefice impotriva arteriosclerozei, hipertoniei, problemelor de digestie samd. Frunzele arata ca cele de lacramioare:
(IMG:http://www.sanat.tv/pflanzenbilder/baerlauch.jpg) |
|
|
![]()
Post
#14
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 239 Joined: 17-December 05 From: Grecia Member No.: 113 ![]() |
Nici eu nu am auzit de ea, nici aici nu exista. Sa va pun o poza cu boabele:
(IMG:http://i13.photobucket.com/albums/a275/diotima44/9549599659549539402.jpg) (IMG:http://i13.photobucket.com/albums/a275/diotima44/954959965954953940.jpg) |
|
|
![]()
Post
#15
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 8,980 Joined: 12-January 06 From: Six feet from the edge Member No.: 146 ![]() |
Diotima, de unde iei boabele?
|
|
|
![]()
Post
#16
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 11 Joined: 16-January 06 From: Bucuresti Member No.: 151 ![]() |
Diotima, de unde iei boabele? E cumva vorba de leurda? (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/322.gif) |
|
|
![]()
Post
#17
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 239 Joined: 17-December 05 From: Grecia Member No.: 113 ![]() |
Aici se gasesc la piata sau supermarket, sau in gradina oricui si le cultiva iarna (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif) , asa cum am facut noi. De curand, vorbind cu o prietena nascuta in Moldova, langa Suceava, imi spunea ca acolo li se spune pastai (si nu e vb de fasole), si ca manca multa mancare de pastai primavara, cand era la bunici. In Bucuresti, insa, nu a mancat niciodata. Si nici eu. Aici, in Grecia, am mancat prima data. Sper ca te-am lamurit. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
fortelady |
![]()
Post
#18
|
Musafir ![]() |
nu stiu daca se incadreaza aici - fetelor, ce e aia rubarba ? (fr: rhubarbe) ca am gasit o gramada de retete da' habar nu am cum arata si cum se prepara pe la noi
|
|
|
![]()
Post
#19
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 239 Joined: 17-December 05 From: Grecia Member No.: 113 ![]() |
Am dat un search pe google, de curiozitate, ca nici eu nu am mai auzit de planta asta. Aici sunt rezultatele, chiar si cateva retete, cred.
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#20
|
Musafir ![]() |
Rubarba asta o stiu, am o reteta preferata cu ea, daca vreti, ziceti.
Si bobii ií stiu, de la bunica din Bucovina (si la ea se cheama bobi si nu pastai, pastaile fiind fasolea verde). (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 4th May 2025 - 11:25 AM |
|