![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Fondue de branza
reteta de baza pt. 4 persoane 400 g cascaval Greyerzer 400 g fribourgeois vacherin 1 catel usturoi 4 lingurite amidon de porumb 350 ml vin alb sec 1 lingurita suc de lamaie (facultativ) 20 ml tuica de cirese piper, nucsoara rasa 500 g paine taiata cuburele Se freaca oala (de fapt se foloseste asa numitul caquelon: (IMG:http://www.leregiment.ch/images/images%20carte/caquelon.gif) in care vrem sa facem fondue-ul cu usturoi. Cele doua feluri de branza se rad/taie foarte mic si se amesteca cu vinul si sucul de lamaie. Tuica se amesteca intr-o cana cu amidonul si se adauga compozitiei de branza. Se fierbe la foc mic pana cand are consistenta unui sos. Se potriveste de gust cu piper si nucsoara. Dupa ce a facut macar o data "bulbuci" se ia de pe foc si se pune pe incalzitor. Bucatelele de paine se infig in furculitele de fondue si se baga in masa de branza. Este bine ca fiecare sa duca painea pana pe fundul caquelonului si acolo sa "deseneze" un 8, astfel se evita arderea branzei pe fundul olii. Eu una nu prea fac cu paine, ci cu tot felul de legume fierte un pic. |
|
|
![]()
Post
#2
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
kalua (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif)
cu ce pot sa inlocuiesc cascaval Greyerzer si fribourgeois vacherin? la noi nu gasesc asa ceva. asa arata la japonezi... (IMG:http://i40.photobucket.com/albums/e244/ala80/japo.jpg) cele 2 din stanga.(IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#3
|
Musafir ![]() |
Pai astea n-au nici o treaba cu fondue-ul (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/laugh.gif)
Habar n-am, seamana a tepuse Satay (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/magindesc.gif) Intreaba si tu data viitoare cum le-au facut (trebuie de mers la o ora cand nu e aglomeratie acolo). Si mai intreaba-i de unde si pana unde numele "fromage fondue"... (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/zapacitul.gif) Greyerzerul s-ar putea inlocui cu Comté si vacharinul fribourgeois cu un alt vacharin, dar nu mai iese "ca la carte" (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
Post
#4
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
offf Kalua, as merge eu in fiecare zi, dar e in Paris. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) nu obisnuiesc sa fac poze la mancare, dar la raritati nu pot sa ma abtin (mai am una cu inghetata ben&jerry's; in Romania inca nu au aparut).
se numesc brochette si sunt absolut geniale. cred ca e fondue rumenit in sos de soia. o sa incerc sa fac si va dau mai multe detalii. pupici |
|
|
kalua |
![]()
Post
#5
|
Musafir ![]() |
Fondue de ciocolata I
200 ml frisca lichida 200 g ciocolata cu lapte 200 g ciocolata amaruie 1 plic zahar vanilat 1 kg fructe (mere, pere, portocale, banane, kiwi, capsuni, ananas, pepene, piersici etc) Se amesteca frisca, ciocolata si zaharul vanilat intr-o oala la foc mic pana devin o pasta. Se ia de pe foc si se pune pe incalzitor. Fructele se taie in bucatele, se infing in furculita de fondue si se baga in compozitia de ciocolata. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 06:54 PM |
|