![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,819 Joined: 25-December 06 From: Pe canapeaua rosie Member No.: 893 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Scara pH se intinde de la valoarea 0 pana la 14. Solutiile bazice, sau solutiile de sapun, au o valoare a pH-ului mai mare decat 7. Prin contrast, solutiile acide cum ar fi acidul acetic, acidul lactic sau acidul carbonic se afla pe scala intre 0 si 7. Pielea, deasemenea, are o valoare pH, deoarece pelicula hidrolipidica de pe suprafata pielii contine apa. pielea este usor acida. s-a determinat o valoare medie a pH-ului de 5.5, care este rezultatul substantelor acide produse de corp prin transpiratie, sebum (secretii grase) si hormoni. Aceasta calitate acida a pielii creeaza invelisul acid. Scopul acestuia: sa respinga microorganismele daunatoare si impactul negativ al mediului inconjurator protejand astfel pielea de infectii, iritare, reactii alergice si deshidratare. In plus, un strat acid protector intact are un efect natural dezodorizant: descompunerea elementelor bacteriene in procesul de transpiratie care cauzeaza mirosuri este tinuta la un nivel scazut. De aceea este foarte important sa facem tot posibilul pentru a ne asigura ca stratul acid protector nu este atacat. Si de aceea, de exemplu, este bine sa evitam spalarea corpului cu sapun "normal", cum ar fi solutiile cu pH 8-12 care distrug stratul acid. Stratul acid poate fi deasemenea distrus prin spalare cu produse "cu pH neutru", deoarece o valoare a pH-ului de 7 este suficient de diferita de cea a pielii care are pH 5.5. In concluzie desi valoarea medie a PH-ului pielii este de 5.5 ea poate fi diferita de la un individ la altul!!! Si ceea ce pt cineva poate insemna un produs acid, pt altcineva care detine alte valori rezultatul poate fi diferit! |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,542 Joined: 13-March 06 Member No.: 265 ![]() |
Si de aici sa inteleg ca apa de la Avene nu e buna? (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Ea avand un ph 7.5 si presupunand ca ph-ul pielii subsemnatei este de 5.5...Totusi avand diverse probleme/sensibilitati cu fata se presupune ca ph-ul nu-l mai am de 5.5 ci este mai scazut de vreme ce bariera aparatoare a fost clar "atacata" ? Ai inteles ceva? (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,819 Joined: 25-December 06 From: Pe canapeaua rosie Member No.: 893 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/morderis.gif)
recunosc ca ma chinui..... so....PH 7 e cel neutru....5.5 deja e putin spre acid.... scara incepe asa: 0 cel mai acid, 7 mijlocul....neutru iar 14 deja ajungem la baze!!! Acum...ideal ar fi sa facem un test sa determinam PH-ul pielii, apoi sa tinem cont de el si sa folosim produse care sa dezechilibreze PH-ul... dar de la teorie la practica....eu voi folosi in continuare apa Avene, BHA-ul si restul (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
roxanica10 |
![]()
|
Musafir ![]() |
Dragele mele, hai sa va povestesc ce-am patit ieri; poate vi s-a intamplat si voua si stiti cauza. De 3 seri am inceput sa ma dau cu ulei de ricin pe gene, iar de o seara (sambata) cu ulei de migdale in zona cearcanelor. Ieri, mai toata ziua am avut senzatia nasoala ca raman fara vedere. Chestia se accentua cand stateam la calculator. Incepeau sa-mi lacrimeze ochii si sa mi se inchida. Al meu zicea ca-i de la monitor, ca si el pateste, ca e monitorul pus un pic mai sus decat pozitia normala si nu-i unghiu bun. Eu zic ca n-are cum, pentru ca nu-i prima data cand stau la el la calculator.
Am presupus ca e de la unul dintre uleiuri; inclin sa cred ca-i de la cel de migdale. Nu m-am mai dat aseara cu nici un ulei si azi vad ok. Voi ati patit asa ceva? |
|
|
![]()
|
|
rox, si eu m-am dat destul de des cu ulei de ricin pe gene si nu am avut nici o problema! nu stiu ce sa spun...eventual sa le iei prin excludere!!!
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,334 Joined: 13-December 05 From: D Street Member No.: 96 ![]() |
Da, se mai intampla, se pare ca uleiurile penetreaza f usor pielea delicata din zona pleoapelor si ajung...in ochi (pare ciudat, dar am citit undeva si mi s-a parut cumva logic). N-are importanta de care ulei, mie personal mi se pare ca cel de ricin, dar mai nou folosesc de samburi de struguri si daca dau doar putin mai mult patesc aceeasi chestie.
Singurele "secrete" ar fi, din ce am observat, sa fie cantitatea folosita f mica si eventual aplicari mai rare, nu in fiecare zi/seara. |
|
|
roxanica10 |
![]()
|
Musafir ![]() |
Va multumesc fetelor pentru raspuns. Si eu zic ca de la uleiuri e, n-are nici in clin nici in maneca cu monitorul (mai ales ca-i unu' de ultima generatie). Ma gandesc ca e de la cel de ricin, pentru c-am mai simtit ceva simptome si zilele trecute; ma gandeam ca-i de la dermatograf. Oricum incep din nou de asta seara sa ma dau, dar cantitati mai mici.
|
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,542 Joined: 13-March 06 Member No.: 265 ![]() |
Uf! Bine naibii ca se rezolvara amandoua si treaba cu ph-ul si asta cu uleiurile (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ca eu tocmai imi bagasem in program un mers la farmacie dupa ulei de ricin.
|
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,856 Joined: 15-March 06 From: craiova Member No.: 269 ![]() |
fetelor, produsele CAUDALIE sunt in romania? le foloseste careva sa-mi spuna si mie impresii?
|
|
|
divi2007 |
![]()
|
Musafir ![]() |
roxanica si eu am patit acum am mare grija sa nu mi intre in ochi e nasoala senzatia
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 02:31 PM |
|