![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#11
|
Musafir ![]() |
Tepuse asiatice cu carne tocata
3 esalote tocate marunt 2 catei usturoi tocati marunt 40g ghimbir dat pe razatoarea mica 400g carne tocata (200g de vita, 200g de porc) 2 fire de coriandru verde tocate marunt 1 galbenus 2 linguri pesmet 2 linguri sos de soia sare boia iute de ardei Daca folositi tepuse din lemn, puneti-e din timp la inmuiat in apa. Se amesteca totul si se pune masa in jurul fiecarei tepuse; ies cam 8 bucati. In loc de tepuse se pot folosi “paie” de lemon grass. Se prajesc pe toate partile. La sfarsit se ung cu sweet chilli sauce (cumparat) si se dau prin seminte de susan. Medalioane de porc umplute cu mozzarella 1 muschiulet de porc taiat in 4 medalioane; in fiecare medallion se taie un “buzunar” 1 mozzarella taiata in cuburi mici 40g rosii uscate in ulei tocate marunt 1 mana de frunze de busuioc rupte mai mic cu mana 30g seminte de pin prajite fara ulei sare, piper 4 felii de bacon Toate ingredientele inafar de bacon se amesteca, cu amestecatura asta se umple gaura facuta in medalioane. Se pune cate o felie de bacon de jur imprejurul fiecarui medalion, astupindu-se gaura, se leaga cu sfoara de bucatarie. Se prajesc, cand sunt gata se sareaza si pipereaza. |
|
|
![]()
Post
#12
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
saru'mana (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#13
|
Musafir ![]() |
Fac curat la reviste si am pastrat cateva doar pentru cate o reteta, le scriu aici ca sa le pot arunca linistita.
Nu sunt incercate. Wraps de dovlecei 1 dovlecel galben ulei de masline 50g spanac tanar 125g bile mici de mozzarella Dressingul 1 catel usturoi necuratat 10ml otet de vin alb 10ml ulei de masline 10ml ulei de nuci sare, piper Se pune usturoiul pe gratar si se ia cand miezul este moale si iese usor din coaja. Miezul usturoiului se taie si se freaca cu sare, se adauga otetul. Se adauga si uleiurile, batandu-le cu telul. La sfarsit se sareaza, pipereaza. Dovleceii se taie de-a lungul in felii, feliile se dau cu pensula cu ulei. Spanacul se pune intr-o tigaita de-aia de aluminiu pentru gratare, se stropeste cu putin ulei si se lasa pe gratar, la caldura mica, pana se blegeste (nu dureaza mult!). Bilele de mozzarella se injumatatesc si se lasa sa li se scurga lichidul. Se pun feliile de dovlecel pe gratar, numai pe o parte si se lasa acolo pana au prins dungi aurii (2-3 minute). Se pun cu dungile in sus, intr-un capat se pune un pic de spanac si doua jumatati de mozzarella. Se pun pe gratar. Cand branza incepe sa se topeasca se infasoara si restul de felie de dovlecel in jurul wrapului. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 03:56 AM |
|