IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

23 Pages V  « < 9 10 11 12 13 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Florile de balcon
Valentina30
post Apr 2 2009, 10:36 PM
Post #101

Incurabil

Group: Obsedat
From: Bucuresti
Member No.: 1,899

tine-ne la curent cu evolutia lor... pune poze, pe masura ce mai cresc. Sa le vedem cum arata pana de Florii. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
dr_wise
post Apr 2 2009, 10:55 PM
Post #102

Musafir

Daaaaaaaaaa! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Pai cum sa nu pun poze? Sa le vada zanuta florilor de pe elady! (IMG:style_emoticons/default/floricele.gif)

+Quote Post
Valentina30
post Apr 6 2009, 09:12 PM
Post #103

Incurabil

(IMG:style_emoticons/default/thanks.gif) Wise (IMG:style_emoticons/default/pupicei.gif)

+Quote Post
Cleo
post Apr 7 2009, 05:24 PM
Post #104

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

imi imaginez balconul doctoresei prin iunie (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)

mie inca nu mi-au miscat semintele plantate acum 3 saptamani (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)

Valentina udate de 2 ori pe saptamana e suficient cred. Ce zici?

Am pus niste flori perene (cred) care seama putin cu floarea soarelui (ador floarea soarelui) insa interiorul florii, partea neagra este ca o movilitza/musuroi, au inflorit prin iulie si in octombrie inca era la fel de frumoase. Nu le stiu numele din pacate.

+Quote Post
Valentina30
post Apr 9 2009, 12:15 AM
Post #105

Incurabil

QUOTE(Cleo @ Apr 7 2009, 06:24 PM) *
imi imaginez balconul doctoresei prin iunie (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)

mie inca nu mi-au miscat semintele plantate acum 3 saptamani (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)

Valentina udate de 2 ori pe saptamana e suficient cred. Ce zici?

Am pus niste flori perene (cred) care seama putin cu floarea soarelui (ador floarea soarelui) insa interiorul florii, partea neagra este ca o movilitza/musuroi, au inflorit prin iulie si in octombrie inca era la fel de frumoase. Nu le stiu numele din pacate.

Cleo, pentru a incolti, toate semintele au nevoie de umiditate si cat mai multa lumina. Nu stiu in ce anume le-ai pus la incoltit, ce fel de substrat ai folosit si cat de cald este acolo unde le ti. Deci nu-ti pot spune daca de 2 ori pe saptamana e suficient sau nu, mai ales ca nu siu nici cata apa le pui. Pot sa-ti spun insa, ca trebuie sa le uzi, astfel incat pamantul sa fie mentinut usor umed, dar sa nu fie mocirlos, sa nu fie prea imbibat cu apa, caci semintele risca sa putrezeasca.
Deci uda atat cat sa fie un pic umed, dar sa nu se taseze pamantul de la udare.
Daca nu ai incoltit inca e foarte posibil sa le fi semanat prea adanc. Semintele foarte mici, de dimensiunea celor de mac, se presara la suprafata pamantului, cele un pic mai mari, se acopera doar cu un strat subtire de pamant si doar cele de dimensiunea boabelor de chimen, sa zicem se vor semana la o adancime de 1-2 cm.

Florile perene de care spui ca seamana putin cu Floarea-soarelui, s-ar putea sa fie Rudbeckia... dar numai tu poti fi sigura. Cat de mari cresc plantele in sine si cat de mari sunt florile/inflorescentele cu petale?

+Quote Post
Cleo
post Apr 9 2009, 12:23 AM
Post #106

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

mersi mult pt raspuns Valentina (IMG:style_emoticons/default/floricele.gif)

exact Rudbeckia sint! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) am pus cred pe undeva fotografii si aici pe forum, la flori de gradina

Semintele sint in pamant special pt plantari in ghivece (asa scrie pe sac (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) apoi am niste cutiute speciale pt asa ceva, dintr-un carton gros si sint la caldura si lumina printre florile din sufragerie insa cred ca nu le-am udat suficient.

+Quote Post
Valentina30
post Apr 9 2009, 12:34 AM
Post #107

Incurabil

Ma bucur ca te-am putut ajuta cu identificarea florilor...
In privinta celor semanate, am inteles la ce te referi. Pulverizeaza zilnic pamantul din acele "cofraje"/paharute de carton si neaparat, aseaza-le la lumina, cat mai aproape de o fereastra bine luminata (de preferat nu cu orientare Nordica).

+Quote Post
Valentina30
post Apr 14 2009, 10:27 AM
Post #108

Incurabil

Ce va mai fac florile, dragelor?
Ale mele continua sa infloreasca... ba chiar au inceput sa se ia la intrecere. Violetele se incarca de bobocei si deschid flori unele mai frumoase ca altele. De abutilon, ce sa mai spun?! Sunt o feerie!!!
In curand o sa ma bucure cu flori si streptocarpusii. Am zarit catieva tije micute cu bobocei, care au inceput sa creasca frumos, de cand primavara s-a instalat cum se cuvine.

+Quote Post
Master of Norule...
post Apr 14 2009, 10:34 AM
Post #109

V.I.P.

Group: Membru de Onoare
From: Flower power
Member No.: 1,880

De abia astept si eu sa ajungem acasa joi plecam sa vad ce fac dragele de ele. Daca au inflorit careva fac poze.
Am vrut sa-mi iau un lamai ca a fost targ de flori aici in wee care a trecut da' nu stiam daca nu arunc banii pe fereastra ca sa nu-i mearga cine stie ce si sa nu fie fortati cu ingrasaminte sintetice sa fie asa cum aratau asa ca nu mi-am mai luat. Eu is aia care sunt atat de nehotarata cand sa cumpar ceva ca pana la urma uneori nu mai cumpar.

+Quote Post
dr_wise
post Apr 14 2009, 11:24 AM
Post #110

Musafir

(IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) My dear fair lady Valentina, uite acus facem prezenta! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Violeta a avut o perioada de depresie, dar vad ca-i prieste primavara luxemburgheza (imi prieste si mie, de altfel... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) , asa plina de soare si caldura (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) ). A inceput sa infloreasca din nou:
(IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Flori/HPIM3088.jpg)
"Gemenele" au tras un frig cumplit intr-o noapte, pe balcon, au cam degerat, dar acum e totul OK...sper:
(IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Flori/HPIM3089.jpg)
Le-am pus in ghivece negre, fiindca in vara am de gand sa le tin in living, pe biblioteca. E lucrata din lemn vopsit in negru. Vor fi o pata vesela de culoare!
Muscatele par sa se simta f bine in "cuiburile" lor, au inceput sa infloreasca, au fiecare cate o floare:
(IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Flori/HPIM3090.jpg)
De fapt, au parte de soare toata dupa-amiaza, pana tarziu, fiindca balconul e indreptat catre vest.
Bradutii arata ca niste proaspat incorporati in infanteria americana (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) . I-am tuns bine, bine. Cel din stanga si-a revenit, e plin de smocuri de ace proaspete, in schimb cel din dreapta continua sa fie depresiv (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) . Nici nu se usuca, nici nu-i dau frunze noi. Cand i-am taiat uscaciunile, avea crengutele verzi pe interior, semn ca inca traieste. Sa speram ca-i trece starea asta, eventual sa-l alint cu vreun ingrasamant, ce zici? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
(IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Flori/HPIM3091.jpg)
Craitele le-am mutat in vasul mare in Duminica Floriilor:
(IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Flori/HPIM3092.jpg)
Erau cam "ravasite" duminica, dar vad ca sunt "istete" in dimineata aceasta, semn ca le prieste acolo, au loc sa se desfasoare in voie cu radacinile.
Orhideea a avut o perioada de inflorire maxima, a fost o frumusete (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) , numai ca acum incep sa-i cada florile si nu-i da nici un boboc. Trebuie sa-i pun ingrasamant?
(IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Flori/HPIM3093.jpg)
Cam atat.
Ma bate gandul sa cumpar o planta de apartament cu frunze mari si s-o pun in coltul dintre canapele, in living. E foarte multa lumina acolo, ambii pereti au ferestre.
Si parca mi-ar placea un hibiscus la balcon... (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) ..sincer, duc dorul hibiscusilor de acasa.

+Quote Post

23 Pages V  « < 9 10 11 12 13 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 12th May 2025 - 12:52 AM