![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
foarte faine doctoressa o sa fie o veselie minunata balconul tau
si eu am violete de Parma roz, violet si un violet-albastrui, de cate ori vine bunica-mea pe la mine mai infige cate-o frunza in pamant si iar am alta violeta, pe la 15 ghivece i-am spus ''ok, acum ne oprim!!'' Valentina anunt bucuroasa ca mi-a rasarit o (una (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ) plantica, restuld e 6-7 nimicutza. Cred ca nici nu mai ies. O sa iau ceva seminte din plic si le pun acolo macar sa folosesc la ceva rasadurile |
|
|
LostWhispers |
![]()
|
Musafir ![]() |
Si eu am o "geamana" are peste jumate de metru acum.
Orhideea e pur si simplu ravisanta, asa de mult imi plac, doar privindule te fac sa zambesti. |
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
Asa face si mama acasa. Avem o multime de violete, fiindca nu o lasa inima sa arunce frunzele, dupa ce le mai raresc eu. Le pune in apa si pac, le dau radacini!
|
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
bunica nu le mai pune in apa, le pune direct in pamant
are o mana grozava (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
Roxana_ |
![]()
|
Musafir ![]() |
Am si eu 2 ghivece cu violete de Parma. In schimb, orhideea care seamana cu doftoresei a fost uitata neudata o vreme (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) si i-au picat toate floricelele. Acum are tija un pic uscata in dreptul florilor. Am tinut-o mult timp in apa si sper sa-si revina. Valentina, mai intrevezi vreo sansa?
Azi mi-a montat al meu niste polite si vreau sa-mi fac coltul meu cu plantute. Cand e gata, fac poze. F dragute plantele tale Carmen (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Ce de flori faine ai doctoreso. Orhideea e (IMG:style_emoticons/default/wub.gif) (IMG:style_emoticons/default/wub.gif) (IMG:style_emoticons/default/wub.gif) .
Abia astept sa ajung si eu acasa sa vad ce-mi fac floricele si la intoarcere vreau sa-mi iau cateva aici. |
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
Pai unde esti plecata, domle?!
Orhideea a fost de-o frumusete rapitoare, cand avea toate florile deschise. Daca o privesti mai atent, pe partea superioara a crengutelor are niste nodulete chele. Acolo au fost flori. Ce mai, sunt tare delicate! Aici nu exista fereastra fara cel putin 2 - 3 orhidee. Cred ca le prieste clima si intensitatea luminii. This post has been edited by dr_wise: Apr 15 2009, 11:01 AM |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Doctoreaso, ne-am mutat de 6 luni la Pitesti, al meu sot si-a gasit un job mai OK aici, decat acasa. Asa ca aproape la luna ne ducem acasa.
Tre' sa-mi cumpar si eu o orhidee, da' au cicluri si astea nu?O sa-ti infloreasca din nou la fel de fain. |
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
Buna dimineata, Valentina draga!
Am o intrebare: ce trebuie sa fac cu bulbii de narcise si branduse, ii pot lasa in pamant, sau trebuie sa-i scot si sa-i depozitez in anumite conditii? In acelasi vas am avut primule (trebuie sa le smulg radacinile din pamant acum, ca a trecut perioada lor?) si inca mai am panselute, care infloresc intruna. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 716 Joined: 5-July 07 From: Bucuresti Member No.: 1,899 ![]() |
Buna dimineata, Valentina draga! Am o intrebare: ce trebuie sa fac cu bulbii de narcise si branduse, ii pot lasa in pamant, sau trebuie sa-i scot si sa-i depozitez in anumite conditii? In acelasi vas am avut primule (trebuie sa le smulg radacinile din pamant acum, ca a trecut perioada lor?) si inca mai am panselute, care infloresc intruna. Bulbii de narcise si crocus (branduse) ar trebui plantati in gradina. Doar asa vor mai avea sanse sa infloreasca si anul viitor. Daca-i tii in ghiveci, nu vor mai inflori. Posibil sa formeze iarasi tije si frunzulite dar flori nu vor mai face. Cu primulele este aceeasi pozveste, daca le smulgi cu grija radacinile si la plantezi in gradina ai sanse sa mai aiba un sezon de inflorire, poate chiar in toamna... In ghiveci nu mai au cum sa faca flori. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 10th May 2025 - 11:24 PM |
|