IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

23 Pages V  « < 4 5 6 7 8 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Florile de balcon
kalua
post Apr 27 2007, 02:17 PM
Post #51

Musafir

Au, au. Am avut eu cativa ani de-a randul asa ceva pe balcon. Daca cumva nu gasesti totusi planta poti sa cumperi seminte (dureaza ceva mai mult, dar te bucuri totusi de ele multisor).
Go to the top of the page

+Quote Post
ioanat
post Apr 27 2007, 02:47 PM
Post #52

Tratabil
**

Group: Membru
Member No.: 314

QUOTE(kalua @ Apr 27 2007, 02:17 PM) *
Au, au. Am avut eu cativa ani de-a randul asa ceva pe balcon. Daca cumva nu gasesti totusi planta poti sa cumperi seminte (dureaza ceva mai mult, dar te bucuri totusi de ele multisor).

+Quote Post
ioanat
post Apr 27 2007, 02:47 PM
Post #53

Tratabil
**

Group: Membru
Member No.: 314

acum in we sper sa ajung sa mai iau ceva flori, am sa ma uit dupa regina noptii,da totusi imi poti spune cum ii zice in germana (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) ? (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)

+Quote Post
kalua
post Apr 27 2007, 03:38 PM
Post #54

Musafir

Ziertabak. Nici condurasii nu-s rai, se numesc Kapuzinerkresse.

+Quote Post
kalua
post May 7 2008, 01:04 PM
Post #55

Musafir

Cum se pun muscatele in jardiniere in Germania si Austria: pe fundul jardinierii se pune un start de ca. 3 cm de pietre mai mici (dar nu foarte, foarte mici). Pietrele se acopera cu un strat de pasla, apoi se pune pamant proaspat.
Pietrele se pun ca sa nu se stranga apa in pamant, muscatelor nu le place sa stea cu picioarele-n ploaie. pasla se pune ca radacinile florilor sa nu ajunga la pietre. Pietrele se folosesc mai multi ani la randul, pamantul si pasla se innoiesc in fiecare an.
Se uda in fiecare dimineata si seara si se pune ingrasamant o data pe saptamana.

Abia vineri imi iau si eu flori si le pun, de-abia astept!

+Quote Post
Cleo
post May 7 2008, 02:46 PM
Post #56

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

saru'mana.
fix asa am sa fac. o merge si pt petunii?
Eu am vreo 5 jardiniere. Si-mi plac si petuniile tare. La ele stiu ca de cum s-a ofilit floarea se ciupeste de-acolo ca sa dea altele si sa se indeseasca. Deci trebuie perseverat. Sint niste floricele mici si curgatoare care se combina cu petuniile (cele necurgatoare) . Jardinierele sint o nebunie aranjate asa.

ADOR muscatele curgatoare si stiu ca in Ungaria si Germania si-n Ardeal de fapt sint o nebunie pe la ferestre.
La biserica unde s-a cununat frate-meu erau unele de peste 1,5m PLINE cu flori. N-am mai vazut asa ceva, am ramas complet fermecata. (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
Noi am pus 2 jardiniere acum 3 ani pe terasa din fata si a 2-a zi cand m-am dus sa le ud am constatat ca mi-au furat una (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) , m-am suparat si n-am mai pus. Anul asta sotul meu a spus sa mai incercam odata si le leaga el cu sarma de nu le mai da nici naiba de-acolo.

+Quote Post
kalua
post May 7 2008, 03:09 PM
Post #57

Musafir

Eu mi-as pune ghivece meseriase pe terasa din fata.
Si muscatele trebuie gadilate zilnic (curatate de uscaturi).
Pai petuniile cam tot asa, din cate stiu eu pentru ele exista un ingrasamant special.

Si mai e o chestie cu planta propriu-zisa, sunt unele rahitice de la mama lor, alea n-o sa se faca niciodata ca cele viguroase de la bun inceput. Am patit-o eu anul trecut, a dat caldura prin aprilie si nu erau pregatite magazinele de specialitate pentru atatea flori atat de devreme. Si n-am gasit cate imi trebuiau de la magazinul bun, am luat si de la altul si diferenta s-a vazut. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

+Quote Post
Cleo
post May 7 2008, 04:04 PM
Post #58

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

aici e "fain" ca perioada indicata pt plantari e dupa 25 mai insa plantele au inceput sa iasa la magazine
Cred ca in w-end e plin peste tot. Adica ele stau afara pana venim noi si le cumparam. Insa drept e ca paguba e a gradinarilor. O sa fac niste poze la piata, e asa de frumos de-mi vine sa tzopai de bucurie si desi ma duc cu gandul ca iau numai cateva , ma intorc mereu cu portbagajul plin, nu pot sa ma decid atata-s de frumoase.
daca l-as trimite pe sotul meu ar fi simplu: 3 cutii cu petunii (roz, mov si vargate), 2 cutii cu muscate curgatoare (rosii ori ciclam ori visinii ). done! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

+Quote Post
kalua
post Jun 26 2008, 10:11 PM
Post #59

Musafir

Muscatele care incep sa curga
de jos, printre crengile unui copac (poza facuta de fiica-mea)
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/IMG_8551.jpg)

din balcon (un capat)
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/IMG_8559.jpg)

+Quote Post
dr_wise
post Mar 13 2009, 08:03 PM
Post #60

Musafir

Buna ziua, Valentina!
Am cumparat niste seminte de craite ca sa le plantez pe balcon in primavara aceasta.
Imi spui, te rog, cum trebuie sa procedez corect? (instructiunile sunt in germana si se cam innegureaza problema exact la inceput (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) )
Multumesc frumos!
(IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Primavara%20luxemburgheza/HPIM2772.jpg)

+Quote Post

23 Pages V  « < 4 5 6 7 8 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 11th May 2025 - 01:36 PM