IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

23 Pages V  « < 5 6 7 8 9 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Florile de balcon
Valentina30
post Mar 13 2009, 11:05 PM
Post #61

Incurabil

Group: Obsedat
From: Bucuresti
Member No.: 1,899

Wise, craitele din imaginea postata de tine, sunt asa-numitele Craite frantuzesti/franceze (Tagetes patula). Daca vrei sa ai tufe bogate, ai facut o alegere buna, caci spre deosebire de Craitele africane (Tagetes erecta) ale caror flori sunt un pic mai mari, cele frantuzesti cresc in tufe mai bogate, si fac mai multe flori.
In ce priveste semanarea lor, trebuie sa ti cont de temperatura mediului inconjurator. Adica nu poti sa le semeni intr-un loc in care temperatura coboara sub 0 (zero) grade.
De preferat sa le semeni in interior, in ghivece sau rasadnite cu pamant de flori obisnuit (sau de gradina cel mai bine).
Presari semintele in randuri, la adancime de 4-5 mm, le acoperi cu un strat subtire de pamant si stropesti apoi un pic prin pulverizare. Pamantul trebuie mentinut usor umed, nu foarte ud, deci nu imbibat cu apa, caci craitele nu tolereaza pamantul mocirlos la radacini. Germinarea (adica incoltirea semintelor) se produce de regula in 7-14 zile, la o temperatura de min 20 grade Celsius. Daca ai posibilitatea sa menti, in mod constant, o temperatura un pic mai ridicata (22-24 grade Celsius), semintele vor germina chiar mai repede 5-10 zile. Rasadurile le poti planta afara (in ghivece sau jardiniere in balcon), doar dupa ce au format min 2 perechi de frunze si numai dupa ce au trecut cel putin 7-8 zile de la data ultimului inghet.
De regula, rasadurile potrivite pentru transplantarea in jardiniere, au cam 10-12 cm. Acum depinde si de cat de viguroase cresc.
Rasadnita cu seminte trebuie asezata intr-un loc cu lumina din belsug si mai ales cu o buna aerisire.
La fel trebuie sa procedezi si la transplantarea plantulelor (plantula = planta mica/rasad obtinut din seminte). Jardinierele sau ghivecele cu craite trebuie sa fie asezate in plin soare. Vor inflori frumos (bogat) doar daca beneficiaza de min 5-6 ore de soare pe zi. Dupa transplantare, se va avea grija ca pamantul sa fie lasat se se usuce intre doua udari. O udare exagerata, va duce la dezvoltarea frunzisului in defavoarea florilor sau chiar la putrezirea radacinilor.
Acestea fiind spuse, sa ai spor si flori frumoase!
Go to the top of the page

+Quote Post
dr_wise
post Mar 13 2009, 11:26 PM
Post #62

Musafir

Multumesc mult de tot!!!
Maine o sa ma ocup de ele. Le voi planta intr-o cutie de aluminiu si le voi tine in casa, pe pervaz, pana cand ajung la stadiul de plantule.
O sa postez poze cu ele aici.
Mie mi-e tare drag mirosul craitelor si sper sa am un balcon plin de flori vara aceasta pana tarziu in toamna! (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
PS: Le cheama ca pe mine, asa ca sper sa ne intelegem excelent vara aceasta.

This post has been edited by dr_wise: Mar 13 2009, 11:27 PM

+Quote Post
Valentina30
post Mar 14 2009, 12:56 AM
Post #63

Incurabil

Group: Obsedat
From: Bucuresti
Member No.: 1,899

Cu placere Wise (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Mirosul craitelor este foarte puternic si indeparteaza ganganiile nedorite. Culoarea intensa a florilor (galben, oranj, portocaliu etc) atrage fluturii. Cand vor inflori, balconul tau va fi o splendoare.
Infloresc din iunie pana toamna tarziu - octombrie sau chiar pana la prima bruma. Daca vara vine mai repede, e posibil sa infloreasca chiar din luna mai.

+Quote Post
dr_wise
post Mar 17 2009, 12:37 PM
Post #64

Musafir

Buna dimineata, draga Valentina!

Azi am de gand sa-mi aranjez balconul.
Ce parere ai despre combinatia aceasta:
(IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Flori/HPIM2908.jpg)
Pot adauga si cativa bulbi de zambilute si narcise? Eventual lalele?
Am adaugat busuiocul, ma gandesc ca n-o sa inghete.... (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) ...si o alta planta, nu stiu cum se numeste, dar are niste frunzulite tare haioase:
(IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Flori/HPIM2910.jpg)
Ce propui sa mai pun in cosulet?
Sau ce sa scot din cosulet?
Astazi cumpar o punga de pamant de sera, sa completez cosuletul, plus sa-mi plantez semintele de craite.
Multumesc mult!

Hmmm...cred ca-i prea incarcat.
Zambilutele si narcisele le voi planta in ghivece individuale.

+Quote Post
Cleo
post Mar 17 2009, 02:41 PM
Post #65

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

vai ce fain deja incepeti plantarile!!? la noi la sfarsitul lui mai de-abia, la noi ultimul inghet e (poate fi) pe la 25 mai. In prima primavara la casa mi-am planatat de pe 15 mai ca parea tare frumos si spre sfarsitul lunii mi-au inghetat ajumatate din ele (IMG:style_emoticons/default/crying.gif)
N-am mai repetat figura. Acum ma pregatesc sa-mi fac niste rasadnite sa pun niste seminte de perene culese asta toamna din gradina proprie si ''imprumutate'' din parc. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) sper sa-mi reuseasca figura

+Quote Post
pescarush
post Mar 17 2009, 03:27 PM
Post #66

Musafir

Cleo, asa tarziu? (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) La noi toti sunt prin gradini de la inceputul lunii aprilie. Abia astept, asa-mi place atmosfera aia, cand toti vecinii sunt afara in week-end, la aranjat landscape si plantat, si curatat. (IMG:style_emoticons/default/wub.gif)

+Quote Post
dr_wise
post Mar 17 2009, 05:14 PM
Post #67

Musafir

Valentinaaaaaaaa!
Unde esti?!!!!!!
Gagici, cum sa nu incep plantarile?! Sunt 14 C astazi si o tine asa de vineri incoace.
Daca se pune frigul, nu-i bai, bag cosuletul si ghivecele in casa noaptea, ca nu ma dor mainile. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Am mai achizitionat niste branduse albe si narcise.
Gata!
Mi-e foame de numa', numa', dar nu mai am rabdare!
Ma apuc de bibilit!

+Quote Post
kalua
post Mar 17 2009, 05:35 PM
Post #68

Musafir

Nu stiu cum o fi la Luxembourg, dar aici vine vineri iarna. (IMG:style_emoticons/default/crying.gif)
De prin aprilie incepe si aici cu balconaritul si gradinaritul.

+Quote Post
Cleo
post Mar 17 2009, 05:54 PM
Post #69

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

pesca curat se face si aici cum se topeste zapada insa plantari la sfarsitul lui mai.

Stana patzita

+Quote Post
dr_wise
post Mar 17 2009, 06:12 PM
Post #70

Musafir

La Luxembourg e asa:
(IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Primavara%20luxemburgheza/HPIM2913.jpg)
(IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Primavara%20luxemburgheza/HPIM2911.jpg)
Toata lumea sta afara si-si incarca bateriile!
Gata!
Am bibilit cosuletul, a iesit ikebana asta:
(IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Flori/HPIM2921.jpg)
(IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Valentinaaaaa! N-am pus apa in pamantul florilor, parea destul de umed. Doar am pulverizat apa pe plante.
Cum procez acum?
Si mai am o intrebare.
Ce fac cu bradutii astia (2bucati)?
(IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Flori/HPIM2922.jpg)
Isi mai revin cumva?
Ce trebuie sa le fac sa-si revina?
Cand a dat inghetul, am vazut la suprafata pamantului niste viermisori babani, grasani de-a dreptul! Trebuie sa le pun solutie pt daunatori?
Multumesc!
Balconul meu arata asa acum, intr-o faza intermediara:
(IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Flori/HPIM2924.jpg)
Mai am de pus flori in ghivecele suspendate (muscate!!!) si craite in vasul mare de langa scaun.
PS: am uitat sa pun scrumiera pentru "drogat"... (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)

This post has been edited by dr_wise: Mar 17 2009, 06:15 PM

+Quote Post

23 Pages V  « < 5 6 7 8 9 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 11th May 2025 - 10:35 PM