IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

23 Pages V  « < 6 7 8 9 10 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Florile de balcon
Cleo
post Mar 17 2009, 06:19 PM
Post #71

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

foarte frumoasa si vesela ikebana
la mine in gradina stratul de zapada are cel putin 10 cm

aporpo de bradut nu stiu daca o fi valabil insa noi aveam unul in curte care cred c-a fost centrat din avion, nici in mijloc nici in stanga nici in dreapta asa fix aiurea si in primul an am spus ca-l taiem pt Craciun insa ce sa vezi ca apropae se uscase, eh am zis il taiem la primavara daca tot s-a uscat insa primavara sa vezi veselie si verdeata si tot asa ne-a jucat feste vreo 3 ani pana la urma l-am dat unui prieten si creste falnic si frumos la ei.
Go to the top of the page

+Quote Post
Valentina30
post Mar 17 2009, 08:26 PM
Post #72

Incurabil

Group: Obsedat
From: Bucuresti
Member No.: 1,899

Buna dragelor...
Scuze Wise ca abia acum reusesc sa-ti raspund.
Am umblat toata ziua: dimineata am fost la Spitalul Militar la alergologie si dupa amiaza am avut de alergat dupa retete, la medicul de familie si tot asa. In fine...

Cosuletul tau cu floricele arata superb, Wise. Si trebuie sa te bucuri de ele, macar acum cat sunt inflorite toate plantutele.
Nu vor fi toate inflorite la fel de multa vreme.
De regula bulboasele (narcisele si crosusii/brandusele) isi epuizeaza inflorirea foarte repede si de aceea se planteaza singure... dar nu este neaparat o regula stricta. Primulele in schimb, pot sa infloreasca in mod continu timp de cateva saptamani, chiar luni, desigur daca dispun de conditii propice (adica lumina, racoare, umiditate si aerisire foarte buna).
Combinatia de plante este totusi reusita... din punct de vedere al conditiilor de cultivare care sunt asemanatoare. Si bulboasele si primulele rezista la temperaturi scazute, chiar frig. Am putea spune chiar ca prefera mai degraba frigul decat caldura.
Uda pamantul cand vezi ca se usuca un pic la suprafata, ambele specii prefera umiditatea si la nivelul radacinilor nu doar in aer.

Despre braduti nu prea stiu ca sa-ti spun. Din poza par cam uscati, dar numai tu poti sa-ti dai seama daca isi vor reveni. Trebuie sa tunzi ramurile uscate si sa vezi daca miezul ramurelor, acolo unde tai este verde. Daca da, mai ai o sansa cu ei. Daca sunt uscati complet si in miezul ramurilor, nu vad ce mai poti face cu ei. Cum spuneam verifica, prin taierea partilor uscate, putin cate putin, pana reusesti sa dai de partea cruda/verde.
Daca mai au ceva seva in interior, poti sa-i plantezi in pamant pentru conifere... sau pamant de padure, daca ai de unde sa iei astfel de pamant. Ii uzi bine la inceput, atunci cand ii plantezi si apoi le urmaresti evolutia. Ii vei uda periodic, cel putin in primele 3-4 luni, pana se prind cum trebuie si incep sa inverzeasca... Abia dupa aceasta perioada poti sa-i ajuti cu ingrasaminte specifice pentru conifere.
Cat despre viermisori, nu stiu ce sfat sa-ti dau caci nu stiu cum arata. Daca e vorba de rame, nu trebuie sa faci nimic, daca sunt alt fel de viermisori, atunci trebuie sa-i identificam.

+Quote Post
dr_wise
post Mar 17 2009, 11:03 PM
Post #73

Musafir

Multumesc mult pentru sfaturi! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Bagasem toate ghivecele in casa acum 30 minute, inclusiv cosuletul cu flori, dar dupa ce am citit mesajul tau, am scos cosuletul afara, pe pervaz. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
pescarush
post Mar 18 2009, 01:04 AM
Post #74

Musafir

Doctore, balconul tau e un colt de paradis. (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
Cleo, nu-mi mai spune de zapada, ca ma deprim iar. (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) Bine ca macar zapada nu mai e pe-aici, anul asta ne-a iertat. La noi au fost vreo 15 grade azi (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) am facut o plimbare lunga cu Sunny. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)

+Quote Post
Cleo
post Mar 18 2009, 01:13 AM
Post #75

moderator

pesca atunci iti povestesc numai din fata casei nu si din dos (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
in fata s-a topit se pregatesc plantele sa iasa, la noi au fost 10 grade. Hai ca-s plina de vesti bune (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

doctoressa eu pt terase ador muscatele curgatoare. Le-am tot variat cu petunii, petunii curgatoare, fel de fel de combinatii, muscate de toate culorile, pana la urma la muscatele curgatoare m-am oprit ca ai flori mult mult timp pana toamna tarziu, a pus kalua o poza superba pe undeva, eu am avut unele ciclam cursese vreo 50cm

+Quote Post
pescarush
post Mar 18 2009, 01:32 AM
Post #76

Musafir

Cleo (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) asa da. Unde gasesti muscate curgatoare? Si mie mi se pare ca se preteaza cel mai bine sa fie atarnate. Eu nu am gasit, decat in cosuri, gata plantate, cu toata "ikebana" aia, vorba doftoresei. De obicei, am avut petunii sau begonii.

+Quote Post
Cleo
post Mar 18 2009, 01:59 AM
Post #77

moderator

la noi la sere si la piete e plin de rasaduri de muscate dar de prin mai incolo (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
still good news (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
pescarush
post Mar 18 2009, 05:11 AM
Post #78

Musafir

Bine ca stiu unde sa apelez cand vreau good news. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Poate ca am vazut si eu rasaduri cu muscate curgatoare, dar n-am stiut ca-s de-alea, am crezut ca sunt regular. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)

+Quote Post
dr_wise
post Mar 18 2009, 09:34 AM
Post #79

Musafir

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Si mie-mi plac muscatele curgatoare, dar n-am vazut aici asa ceva.
O sa caut si, daca nu gasesc, imi aduc la vara de acasa flori taman bune pentru balconul meu.
Mi-e dor si de hibiscusii mei cu flori rrrrrrrrrrrrrrrrosii... (IMG:style_emoticons/default/crying.gif)
Offffff.....

+Quote Post
dr_wise
post Mar 20 2009, 10:48 AM
Post #80

Musafir

N-am gasit muscate curgatoare, am cotrobait toata pepiniera de la La Belle Etoile, in schimb am cumparat doua plante d-astea:
(IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Flori/HPIM2934.jpg)
si o iedera:
(IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Flori/HPIM2935.jpg)
Cred ca va trebui sa le mut in ghivece mai mari si ma gandesc ca au nevoie de apa zilnic.
Tu ce crezi, Valentina draga?

+Quote Post

23 Pages V  « < 6 7 8 9 10 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 12th May 2025 - 09:41 AM