IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

60 Pages V  « < 35 36 37 38 39 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Despartiri, divorturi, cuplul rupt in doua..., De ce doare atat de tare?
Dore
post Apr 16 2007, 10:08 AM
Post #361

Explorator

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 78

Cristinica (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) tipul asta e mai rau decat Mos Craciun si Iepurasu' de Pasti la un loc. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Altfel nu imi explic de ce scoate chestii de genul "daca esti cuminte si redevii doar amica mea ..."
Ori poate te confunda cu pestisorul de aur; deci imediat ce ii indeplinesti aceasta dorinta sa iei calciu si minerale, sa dormi bine ca mai ai treaba, fato, inca doua dorinte ai de indeplinit omului. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

Cu toata sinceritatea iti spun: fe-li-ci-tari! Ai ocazia sa scapi de un personaj grotesc. Fiindca oamenii care isi permit sa se joace cu timpul vietii altcuiva nu pot fi decat grotesti.
Imediat ce scapi de el si te mai imprietenesti cu noi pe aici, mai o tacla, mai o cafea ... chiar si virtuala, vei realiza ca daca iti lipseste ceva nu este el acela.

Incerc sa-mi imaginez ce atitudine ai putea aborda la birou (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) si gasesc niste variante foarte avantajoase pentru tine. (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) Si revenind la pierderea timpului: si sa fii amica lui pare tot o risipa de vreme.

Iti trebuie prieteni noi. Bine ai venit la noi! (IMG:style_emoticons/default/friends3.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
mikace
post Apr 16 2007, 11:01 AM
Post #362

Contaminat
*

Group: Membru
Member No.: 1,491

am trecut si eu prin asta. acum un an. a fost ingrozitor. mai ales ca ne pregateam de nunta...
dupa o noapte intreaga de discutii, a recunoscut ca de fapt ii place de altcineva. am luat foc. mai ales ca nu mi-a spus de la inceput. l-am pus sa aleaga, si nu a fost in stare, asa ca mi-am facut bagajul si m-am intors la mama. credeam ca mai aveam un pic si mor.
s-a intors la mine dupa 3 zile. bineinteles. ma asteptam. ne-am impacat (dar nu ne-am casatorit).
problema e ca mi-am pierdut increderea in el. in sensul ca de fiecare data cand intarzie sau iese cu baietii ma perpelesc si ma gandesc ca ar putea fi in alta parte.
nu imi place ce se intampla in sufletelul meu atunci. uneori ma gandesc ca ar fi fost mai bine sa nu ma fi impacat cu el. dar il iubesc prea mult.

+Quote Post
angeldust
post Apr 16 2007, 12:54 PM
Post #363

Musafir

mikace ai facut o chestie f buna atunci cand ai fost hotarata si l-ai pus sa aleaga (IMG:style_emoticons/default/322.gif) Acum, daca tot ai ales sa treci peste asta si il iubesti ai putea sa faci un efort si sa ii redai prezumtia de nevinovatie, nu sa te panichezi la tot pasul. Ai mult mai multe de castigat daca abordezi atitudinea "dragul meu am 100% incredere in tine pentru ca stiu ca nu vei mai face aceeasi prostie de doua ori si nu vei mai risca sa ma pierzi. Dar daca totusi o sa faci asta stii bine ca o sa imi iau zborul fara sa privesc inapoi" . Daca el stie ca tu gandesti asa cum ti-am sugerat, atunci eu zic ca poti sta linistita.
Daca in schimb simte ca esti nesigura pe tine si pe relatie, geloasa si banuitoare la tot pasul nu va iesi bine deloc si nu vei avea de data asta pe cine sa dai vina decat pe tine.

+Quote Post
cristinica
post Apr 16 2007, 02:01 PM
Post #364

Contaminat
*

Member No.: 828

Dore, mersi mult pt mesaj, am râs tare-tare citindu-l (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )))
momentan, cum ziceam si mai devreme, mintea mea e putin cam vraiste... am hotarat oricum sa-i ofer mirror behaviour, ca sa zic asa... adica sa copiez exact comportamentul lui fata de mine si o sa vedem ce se intampla...

acum recunosc ca m-am mai calmat... nu mi se mai pare asa un capat de tzara ce mi se intampla (nu toata ziua, cel putin)... am fost asa nepregatita povestea asta, pt ca nu am avut vreun amor tragic pana acum, n-am facut sport extrem cu iubirile mele nici cand eram pustoaica... iar acum brusc sa ma simt personaj de telenovela m-a facut sa-mi cam pierd controlul...

in ultimele zile oricum mi-am facut program fara el... sa vedem ce-o sa iasa, mai ales ca eu deja am primit o invitatie la o intalnire (ma-ntreb cum de s-au aranjat lucrurile asa... la o zi dupa ce am avut discutia despre pauza, ma invita in oras un fost coleg de liceu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) )

mikace, ce sa zic... cine sunt eu sa dau sfaturi... dar de cand ma confrunt cu problema asta, am remarcat cate povesti asemanatoare erau in jurul meu iar eu nu le bagasem de seama (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) pot doar sa-ti spun cum gandeam eu in vremurile mele bune: nu ai cum controla ce face prietenul tau atunci cand nu e cu tine (si nici atunci cand e cu tine nu prea ii poti controla gandurile, nu?)... asa ca eu merg pe ideea de a da tot ce pot eu sa dau din partea mea, sa fiu cu constiinta impacata, pt ca daca el are un pic de minte, o sa fie bine... nu poti trai zi de zi cu teama de a fi inselata, ar fi oribil...

dar deh, dupa cum spuneam mai sus, momentan, vremurile bune sunt cam departe si de mine, of!

+Quote Post
leo
post Apr 17 2007, 11:30 AM
Post #365

Dependent

Group: Dependent
From: Craiova
Member No.: 928

se vede faptul ca toate aceste sfaturi provin de la femei. si inca de la unele care nu au astfel de probleme si care nu se pot pune in locul tau, cristinica. ideea de a taia in carne vie o relatie mi se pare cea mai stupida. este ca si cum ai combate pe cineva prin forta.
in asia se spunea ca barbatul cand are nevoie de liniste se retrage intr-o pestera interioara din care nu trebuie sa fie scos cu nici un pret, intrucat este aparata de un dragon care scuipa flacari...si am incredere in experienta asiaticilor in materie de cuplu.

si in relatia mea eu am avut o asemenea problema. timpul putin, investitiile in relatie, grija pentru prietena mea atarnau la un moment dat impreuna cu oboseala greu. mai ales ca ne intalneam 2 - 3 ore in fiecare zi, dupa ce veneam amandoi de la serviciu. uneori ne si certam din cauza problemelor facute de altii. la un moment dat presiunea era mare si am cedat. i-am zis ca am nevoie de o pauza pe timp nedefinit pentru ca sa ma regasesc. prietena mea, care s-a dovedit a fi foarte abila in multe astfel de probleme de cuplu de-a lungul timpului, a redus intalnirile cu o treime si timpul fiecarei intalniri intre 10 min si o ora. in aceasta perioada, totul decurge normal, s-a revenit la intalniri zilnice, dar s-a pastrat timpul fiecareia la o ora maxim. daca ar fi facut cum spun fetele aici pe site ii intorceam pur si simplu in ziua aia spatele. Aveam atatea probleme ale mele de care nu se ingrijea nimeni, incat as fi renuntat la tot.

+Quote Post
geoo
post Apr 17 2007, 07:16 PM
Post #366

Membru de Onoare

From: Pe canapeaua rosie
Member No.: 893

buuuun, si acum vin eu, cu o alta povestioara.....
dupa 3 ani jumate la un moment dat m-am trezit spunandu-i iubitului meu acelasi lucru: "vreau o pauza sa ma regasesc, ramanem buni prieteni si amandoi suntem liberi sa facem orice", ideea era ca doream sa inchei o relatie pe care nu o mai vroiam, dar inca mai tineam la persoana respectiva si situatia de siguranta era atat de buna...incat era un buffer perfect!

In alte cuvinte, eu imi cautam altceva dar imi asigurasem si o "plasa de siguranta".

Insa cu mana pe inima spun acum ca daca mi-ar fi dat un ultimatum si ar fi demontrat ca are personalitate probabil as fi ramas cu el fara alte nevoi, pt ca exact asta era problema: prea mult timp petrecut impreuna, stiam ca e acolo mereu pt mine, il cunosteam mai bine decat ma cunosteam pe mine....aveam nevoie de ceva diferit, de nesiguranta de adrenalina.....de un reboot al relatiei!

Cred ca dupa un timp mai indelungat intri in rutina si lucrul asta e un MAJOR turn-off din toate punctele de vedere, mai mult cum te simti cand iti imaginezi o viata de lucruri monotone si evidente?! Pastreaza-ti un strop de independenta, nu fi mereu disponibila, ai secrete, si sa ai prioritate, in acelasi timp, ofera un strop de independenta, si de mister!

+Quote Post
cristinica
post Apr 18 2007, 01:59 PM
Post #367

Contaminat
*

Member No.: 828

leo, multumesc mult pt punctul tau de vedere... cumva, nici mie nu-mi pica usor sa dau totul la o parte, mai ales ca nu sunt sigura ca nu mai e vreo sansa sa se nasca ceva bun mai incolo din relatia asta... nu stiu, eu cred ca acceptarea acestei pauze nu e neaparat un semn de slabiciune sau de dependenta din partea mea si de-asta am si scris aici, sa citesc si alte pareri... acum sunt deja la stadiul despre care imi spui tu si am cumva feedback pozitiv de la el, sa vedem mai incolo...

geoo, si eu cred ca o perioada de pauza poate fi o modalitate de a te desparti asa, the easy way... am fost candva in situatia de a ma desparti de iubitul meu de atunci tocmai pt ca situatia devenise caldutza si, mai rau decat atat, nu puteam sa ma inchipui alaturi de el pe termen lung... totusi, in momentul in care i-am zis despre despartire, i-am spus direct, fara perioada de pauza, fara nimic... ne-a fost greu amandurora la inceput, pt ca rutina si obisnuinta unuia cu celuilalt erau decisive, dar mi se pare ca am facut bine asa, am simtit ca nu-l "amagesc" propunandu-i o pauza ca preludiu pt despartire... atunci cand am sa cred ca nu ma asteapta nimic bun nici din relatia asta, o sa fiu chiar eu cea care va rupe legatura, dar momentan, nu vreau asta.

multumesc mult amandurora pt parerile voastre. toate mi-au dat teme de gandire intr-un fel sau altul

+Quote Post
geoo
post Apr 18 2007, 02:18 PM
Post #368

Membru de Onoare

cristinica, din pacate eu sunt dovada vie a lasitatii! Eu nu am putut sa ii spun franc in fata gata..... din cauza asta iti expun si o alta posibilitate....chiar daca tine la tine, e posibil sa-i fie greu sa termine totul o data!

Si inca ceva, indiferent ce l-a facut sa sugestioneze pauza asta, nu ar fi rau sa iei perioada si sa o folosesti strict in interesul tau! Spune-i ca tu iti vezi de viata ta, fa-ti un program numai pt tine, iar daca se hotaraste sa se intoarca spune-i ca veti discuta atunci, si vei vedea daca TU mai vrei sau nu, pana atunci insa TU nu vrei sa pierzi nici o clipa asteptand!
Dupa cum si tu ai obs.... imediat ce el iese din scena, se arata noi oportunitati (colegul care te-a invitat in oras) si eu zic ca nu merita sa-ti pui viata pe HOLD pt nimic in lume! Daca e sa aveti o viata impreuna, o veti avea din dorinta reciproca, nu din plictiseala lui sau insistenta ta!

+Quote Post
leo
post Apr 23 2007, 10:48 PM
Post #369

Dependent

Group: Dependent
From: Craiova
Member No.: 928

QUOTE(geoo @ Apr 18 2007, 03:18 PM) *
cristinica, din pacate eu sunt dovada vie a lasitatii! Eu nu am putut sa ii spun franc in fata gata..... din cauza asta iti expun si o alta posibilitate....chiar daca tine la tine, e posibil sa-i fie greu sa termine totul o data!

Si inca ceva, indiferent ce l-a facut sa sugestioneze pauza asta, nu ar fi rau sa iei perioada si sa o folosesti strict in interesul tau! Spune-i ca tu iti vezi de viata ta, fa-ti un program numai pt tine, iar daca se hotaraste sa se intoarca spune-i ca veti discuta atunci, si vei vedea daca TU mai vrei sau nu, pana atunci insa TU nu vrei sa pierzi nici o clipa asteptand!
Dupa cum si tu ai obs.... imediat ce el iese din scena, se arata noi oportunitati (colegul care te-a invitat in oras) si eu zic ca nu merita sa-ti pui viata pe HOLD pt nimic in lume! Daca e sa aveti o viata impreuna, o veti avea din dorinta reciproca, nu din plictiseala lui sau insistenta ta!

gresesti, nu este totul pierdut. sau macar in opinia mea. altfel i-ar fi intors direct spatele si ar fi plecat. am facut si eu de cateva ori in felul asta. faptul ca de data asta am cerut o pauza inseamna ca nu era acelasi lucru. s-ar putea sa mearga logica asta si ca generalitate. tu ai renunta la visele pentru viitor facute impreuna cu partenerul? poate acesta este singurul motiv pentru care inca mai am legaturi cu multe din fostele prietene. la relatie am renuntat, dar visul a ramas...

+Quote Post
geoo
post Apr 23 2007, 11:07 PM
Post #370

Membru de Onoare

leo, m-ai inteles gresit, si eu am ramas FOARTE buna prietena cu fostul, tocmai fiindca inca mai tineam la el (nu-l mai iubeam insa) nu am putut pur si simplu sa intorc spatele...aveam un trecut lung si un viitor planificat....
hai sa fim sinceri, ideea de "hai sa luam o pauza" de cele mai multe ori ( 99 %) inseamna hai sa ne despartim amiabil! Chiar daca cei doi nu se despart atunci (din dependenta...si altele) la cel mai mic impediment in relatia lor, consecintele nu vor fi de neglijat!

+Quote Post

60 Pages V  « < 35 36 37 38 39 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 14th May 2025 - 02:27 PM