![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#41
|
Musafir ![]() |
Se face caramel (zahar ars), se toarna in picaturi, se lasa sa se raceasca, iar se toarna. Si tot asa.
|
|
|
![]()
Post
#42
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Am mancat si eu baclava libaneza e superbuna mi-e nu-mi place baclavaua asta care se gaseste la noi, da' aia era beton.
|
|
|
![]()
Post
#43
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
fiind pe malul oceanul of course am abuzat fructele de mare si pestele.
am facut poze doar intr-un restaurant japozen un sake f bun (n-am mai baut niciodata) chelnerul ne-a scris si marca si de unde ii (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/101_9743.jpg) soia pastai, scoatem boaba cu dintii (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/101_9739.jpg) tempura de legume (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/101_9747.jpg) tofu tot cu coca de mai sus (o nebunie...) ...are si-un nume insa nu-mi aduc aminte acus (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/101_9742.jpg) sushi, febletea mea (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/101_9745.jpg) |
|
|
![]()
Post
#44
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
Cleo, yummyyyyyyyyy (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
|
|
|
![]()
Post
#45
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
In concediu am mers in Muntenegru, unde am stat 2 saptamani incheiate. Prima a fost la mare (Budva), a doua la munte ( Zabljak).
La mare am mancat cat am puttu fructe de mare si peste. Au fost delicioase, dar m-a dezamagit faptul ca se serveau direct cu garnitura, pe care nu o puteai schimba. Calamarii erau umpluti cu diverse: bacon si branza, creveti, orez si bacon etc. Se serveau numai cu cartofi cu o verzatura care semana a spanac, gatiti cu ustoroi si un sos alb. Deliciosi, nimic de zis. Dar intr-o saptamana mi s-a luat de calamari umpluti, cu cartofi. Pestele era gatit pe gratar si era servit cu cartofi prajiti sau fierti. Acolo mi s-a facut dor de legumele clasice: ciperci, vanata, fasole verde, ardei (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Scoicile erau in cochilie si se serveau cu sos alb sau rosu. Ce nu mi-a placut a fost ca la restaurantul la care am mancat, nimeni nu stia o boaba de franceza sau engleza si am ajuns sa mamanc scoici cu sos de usturoi si paine (IMG:style_emoticons/default/mad.gif) Iata si cateva poze. Un peste de categoria 1, dar nu stiu cum se numea. Avea carne alba si multe oase. Nu m-a impresionat cu nimic. (IMG:http://i213.photobucket.com/albums/cc116/RuxandraV/DSCF1569.jpg) Calamari umpluti cu creveti (IMG:http://i213.photobucket.com/albums/cc116/RuxandraV/DSCF1570.jpg) Calamari fara nicio umplutura (IMG:http://i213.photobucket.com/albums/cc116/RuxandraV/DSCF1622.jpg) Scoici cu sos alb (IMG:http://i213.photobucket.com/albums/cc116/RuxandraV/DSCF1623.jpg) Peste de categoria 1 (altul decat primul) cu cartofi natur (IMG:http://i213.photobucket.com/albums/cc116/RuxandraV/DSCF1782.jpg) Calamri umpluti cu branza si bacon (varianta asta a fost cea mai buna) (IMG:http://i213.photobucket.com/albums/cc116/RuxandraV/DSCF1783.jpg) Sushi (IMG:http://i213.photobucket.com/albums/cc116/RuxandraV/DSCF1794.jpg) Un platou imens de carnuri cu cartofi prajiti. Doua persoane puteau sa manance lejer din el (IMG:http://i213.photobucket.com/albums/cc116/RuxandraV/DSCF1903.jpg) Ardei umpluti. Ei ii servesc cu piure. Am comandat asta la nimereala. Eram la un restaurant unde chelenrita habar nu avea de nicio limba straina, iar meniul era scris in limba lor. Am pus degetul pe ce mi-a venit si m-am ales cu asta. Trebuie sa va spun ca in ziua aia exact asta am poftit (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) (IMG:http://i213.photobucket.com/albums/cc116/RuxandraV/DSCF1904.jpg) Toate pozele au fost facut la mare. La munte am mancat mai variat, dar n-am mai apucat sa fac poze. Meniurile lor sunt foarte bogate in grilluri, dar garniturile sunt doar cartofi si sunt servite by default. Adica nu e ca la noi, iei o carne si-ti alegi garnitura. Felurile lor vin insotite si de salate, dar mai mici decat una obisnuita. Sunt portii uriase si mi-era imposibil sa comand 2 feluri. La partea gastronomica sunt dezamagita de lipsa de varietate. Gustul si servirea insa au fost fara cusur. Chelnerii foarte prietenosi, amabili si rapizi. Cei mai funny erau cei care nu stiau decat limba lor si ca sa explice vita, de exemplu, foloseau limbajul semnelor. Nu vreti sa stiti ce era la masa noastra (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Uneori mi-a placut sa-mi fac surprize si puneam degetul unde nimeream. (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) Dintre supe/ ciorbe (cam putine. Aveau doar de peste, de rosii, de legume si de vita), cel mai mult mi-a placut pileca csorba: o supa crema cu bucati de carne de vita si legume. This post has been edited by Nimphetamin: Aug 10 2008, 07:27 PM |
|
|
kalua |
![]()
Post
#46
|
Musafir ![]() |
Arata toate foarte apetisant. Farfuria aia cu carnuri e tipic balcanica as spune. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Ce ti-a placut cel mai mult? |
|
|
![]()
Post
#47
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
Cel mai mult mi-au placut acei calamari umpluti cu bacon si branza. Aveau o branza careia ei ii spuneau cream (deci ma asteptam sa gasesc smantana, chiar daca se spune sour cream). Branza aia mi s-a parut un deliciu, mai ales ca eu sunt innebunita dupa branzeturi ( de altfel, de la o piata de-acolokmi-am luat o roata de branza nemaipomenit de buna (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) ) si plus bacon...plus cartofi cu usturoi...mi-a placut! Dar am zis, mi s-a luat de atatia cartofi cu spanac (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
In Podgorica (capitala lor) am mai mancat ceva bun, desi nu cu specific sarbesc: o pizza cu fructe de mare (un deliciu!) si niste tortelini cu 4 feluri de branza, al forno. |
|
|
![]()
Post
#48
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
|
|
|
![]()
Post
#49
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,877 Joined: 9-December 05 From: Here and There Member No.: 70 ![]() |
Paella.. cu oratanii de mare = super tare
si sangria.. si mai super, da' se urca repede la cap. din cauza lipsei de experienta? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
Neith |
![]()
Post
#50
|
Musafir ![]() |
Eu am mancat un sos genial! Era facut de cei de la restaurantul respectiv, continea o gramada de chestii... si se numea sos Jack Daniels (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) si avea si Jack Daniels in el (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 08:55 AM |
|