IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages V  « < 3 4 5 6 >  
Reply to this topicStart new topic
> Manipularea prin religie, Crede si nu cerceta
Diana.
post Jan 8 2009, 05:20 PM
Post #41

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

(IMG:style_emoticons/default/welcome.gif) la noi, Aleinada! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Sedere placuta si la cit mai multe postari att de documentate, frumoase si echilibrate!
Mai mare placerea sa te citesc!
(IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
aleinada
post Jan 8 2009, 11:00 PM
Post #42

Contaminat
*

Group: Contaminat
Member No.: 5,622

Multumesc frumos pentru primire si pentru apreciere, Maàt (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
O atmosfera foarte calduroasa aici, deja incep sa ma simt bine (IMG:style_emoticons/default/iloveelady.gif)

+Quote Post
Diana.
post Jan 8 2009, 11:08 PM
Post #43

Fondator eLady.ro

(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ma bucur ca iti place si sper sa devii "de-a casei". (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Barbat
post Jan 28 2009, 04:05 PM
Post #44

Musafir

Am fost si eu un tanar, inversunat (mai ales impotriva bisericii si institutiilor asa zis divine...) nu ma puteai convinge nici cu pistolu la cap ca eu nu am dreptate din moment ce eu gandeam LOGIC iar restul actionau pt ca ASA A ZIS POPA.

Eram convins ca daca un om crede diferite absurditati la fel de usor o sa il convingi sa comita atrocitati (vezi inchizitia si nu numai).

Intre timp am fost unul din norocosii oameni care au cunoscut (absolut intamplator) si am stat de vorba cu oameni considerati sfinti de catre al nostru drag popor, acestia mi-au aratat clar ca defapt eu care militam pentru informarea si dez-dogmatizarea populatiei(sper ca nu am inventat ceva nou (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) , eram dezinformat desi eram sigur ca eu ii inteleg pe oamenii astia... ca Dumnezeu exista doar pt ca sunt oamenii slabi, iar bisericia era sinonim cu indobitocirea in dictionarul meu.

Oamenii fac fel de fel de inferente fara sa cunoasca toate aspectele fiind insa convinsi ca AIA sunt manipulati ca niste prosti iar ei au eludat aceasta capcana ca si niste caprioare zvelte independente si liber cugetatoare gata oricand sa isi cumpere fericirea la primul stand cu pantofi. (IMG:style_emoticons/default/thumb_yello.gif)

ps. Am un fel de regula personala sa nu vorbesc cu femeile despre religie, politica si teoria conspiratiei (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) dar aici cred ca se poate face o exceptie.

+Quote Post
aleinada
post Jan 28 2009, 09:38 PM
Post #45

Contaminat
*

Member No.: 5,622

Bine ai venit la noi, Barbat! E bine ca ai trecut peste prejudecati, sa stii ca mai sunt si femei care sunt interesate de religie, politica si teoria conspiratiei (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Sunt multi oameni care complica adevarul pentru ca ei nu pot sa inteleaga ca adevarul e simplu... ma bucur ca ai ales aceasta cale si ca acei oameni considerati sfinti ti-au insuflat increderea in religie. E bine sa mai ai pe cineva care sa te calauzeasca in credinta, poate ca multi vad nedreptatile acestei lumi si de aceea se inversuneaza.. dar lumea are si ea defectele ei, nu in ea se oglindeste dreptatea si maretia lui Dumnezeu, ci tot in faptele si gandurile noastre.

+Quote Post
rozy
post Jan 28 2009, 09:54 PM
Post #46

Musafir

Cred ca si eu am nevoie de o calauza,ca ma simt tare pierduta,si nu am liniste deloc si imi mananc creierii (IMG:style_emoticons/default/wacko.gif)

+Quote Post
Suzana
post Nov 1 2009, 12:01 PM
Post #47

Contaminat
*

Member No.: 7,296

Dimpotriva, un om fara religie este cel mai usor de manipulat. Un adolescent fara un crez si o baza in crestinism poate fi usor atras spre alcool, droguri, lumea interlopa, furt de masini, trafic de droguri, crima organizata. O adolescenta fara o morala crestina poate cadea repede prada retelelor de prostitutie. Sunt atatea tentatii ale vietii. De altfel, cei care ii racoleaza stiu pe cine sa caute : numai adolescenti fara instructie religioasa. De ceilalti se feresc, caci stiu ca nu vor avea succes. Numai avand relgia ca indreptar devii imun. Un adolescent crestin stie totdeauna ce trebuie si face totdeauna ce trebuie. El nu se pierde. De altfel, tinerii care au primit din familie o educatie crestineasca solida au realizat si s-au realizat. Sunt oameni bine vazuti in societate si la serviciu.

+Quote Post
Kriszta
post Nov 3 2009, 06:07 PM
Post #48

Contaminat
*

Member No.: 7,351

Religie???
Ce presupune de fapt acest cuvant....pentru multi e doar un cuvant oarecare,pentru altii doar o materie,pentru altii crestinism...si asa mai departe...
Eu consider ca in special copiii sunt manipulati si fortati sa mearga la biserica,sa se roage...
Nu sunt de acord...Lasati copiii sa faca ce simt ei...pentru ca sa merga la biserica doar din obligatie...nu e cel mai inteligent lucru...
Cat despre asta vezi foarte des copii care merg la biserica obligati iar pe strada injura de numa'...Care e rostul atunci???
pentru mine a fi crestin nu inseamna a frecventa biserica si a fi acolo doar de vazul lumii...
Nu ma las manipulata de alti oameni "fanatici",de carti si de alti factori....

credeti ca daca frecventati des biserica sunteti mai credinciosi decat un batran la pat care se roaga zilnic???? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)

+Quote Post
Diana.
post Nov 3 2009, 10:04 PM
Post #49

Fondator eLady.ro

Bine, putem sa lasam copiii sa bage si degetele si-n priza daca simt ei asa, pe o ureche... doar trebuie sa faca ceea ce simt, au si putere de discernamnint mai nou de cind ies din mumele lor. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Crezi ca detine vreuna dintre noi, chiar si tu, adevarul absolut? (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

+Quote Post
Globetrotter
post Nov 4 2009, 12:42 AM
Post #50

Bookaholic

Group: Administratori
From: Craiova
Member No.: 5,950

Eu zic ca ai un oarecare discernamant si la o varsta mica. Sunt de acord ca poti sa indrumi copii, dar nu sa ii obligi sa mearga la biserica sau sa se roage daca ei nu vor. In felul asta nu faci decat sa-i indepartezi de religie. (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)
Oricum, eu cred ca nu poti fi manipulat decat daca te lasi. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)

This post has been edited by bookaholic: Nov 4 2009, 12:44 AM

+Quote Post

6 Pages V  « < 3 4 5 6 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 19th June 2025 - 07:04 PM