IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages V  « < 3 4 5 6 >  
Reply to this topicStart new topic
> Ce nu va incumetati sa gatiti?
jolie
post Jul 24 2007, 10:19 AM
Post #41

Incurabil

Group: Obsedat
Member No.: 1,478

sarmale..
Go to the top of the page

+Quote Post
asgaard
post Jul 24 2007, 10:50 AM
Post #42

Obsedat

Member No.: 670

prajituri complicate, cu gelatina (nu stiu de ce mi-e frica de gelatina asta), torturi cu floricele de zahar, glazuri si alte ornamente migaloase, cozonaci
nu am prea multa rabdare si oricum incerc sa ma las de dulciuri (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
dr_wise
post Jul 24 2007, 01:02 PM
Post #43

Musafir

Eu n-am facut niciodata:
- mamaliga
- crema de zahar ars
Ambele mi se par extrem de complicate!
Si aveam oroare sa coc vinete si ardei...pana de curand...acum am descoperit cum sa le coc en gross la cuptor si sunt fffffffffff incantata de idee si de dibacia mea!
In schimb infasurarea sarmalelor mi se pare un exercitu de yoga, imi da o stare de liniste sufleteasca imposibil de descris in cuvinte...wa-ul meu e on the top, ca sa ma exprim intr-un fel.....

+Quote Post
asgaard
post Jul 24 2007, 01:22 PM
Post #44

Obsedat

Member No.: 670

crema de zahar ars e super simpla, daca respecti cantitatile nu are cum sa nu iasa (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
ce mi-ai facut, dr_wise, acum n-o sa mai am liniste pana nu fac una... (IMG:style_emoticons/default/crying.gif)

+Quote Post
fortelady
post Jul 24 2007, 01:29 PM
Post #45

Musafir

lasa asgaard, o bagi la congelator si o mananci pe post de inghetata.
na, ca si mie mi s-a facut pofta... dar nu o fac acum (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
roxanica10
post Jul 24 2007, 01:38 PM
Post #46

Musafir

Interesant acest topic...nici nu-l observasem pana acum.
Eu n-am facut sarmale cap-coada, dar tot timpul am fost prezenta la impachetat. Cu mamaliga n-am treaba, ne-a invatat strabunica cum s-o facem pe vatra si sa nu se lipeasca de degete. Am facut o data la Pasti si un cozonac si mi-a iesit. La perisoare nu pun orez si-mi ies bine, nu se risipesc prin oala. Marea mea problema erau galustele, dar acum am mai imbunatatit tehnica.
Crema de zahar ars n-am facut inca. Nu prea le am eu cu dulciurile, ca daca le fac, trebuiesc mancate...si cine sa se sacrifice?

+Quote Post
Cleo
post Jul 24 2007, 02:24 PM
Post #47

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

girlies compozitia la perisoare e urmatoarea: carne tocata (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) , ceapa data pe razatoare (deci marunt tocata), facultativ verdeturile care va plac (marar de ex), orez cat sa se vada ca e prezent in coca sau in loc de orez, cateva linguri de gris cat sa fie coca legata. Bilele se fac cu mana umezita si se pun in ciorba clocotita. Dati focul mai mic dupa ce le-ati pus pe toate. Oua nu pun.

Pt crema de zahar ars exista formele alea de ceramica alba care se pot pune la cuptor deci ceva mai groase decat yena si care nu trebuie puse in bain-marie. Crema iese de nota 10, cremoasa exact cat trebuie. Am vazut uneori creme de zahar ars care aratau ca o piatra ponce pana-n mijloc, aia nu-i una reusita dupa mine. De fapt a stat prea mult la cuptor.
Crema e gata atunci cand o miscam si se clatina o idee, ca o piftie nu foarte tare, iar marginile s-au colorat frumos intr-un maroniu deschis.

yep galustile le-am ratat si eu in ultima vreme insa stiu ca e grisul. Procedeu meu e acelasi si-mi ieseau unele pufoase si mari ...acum imi ies niste gloante (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) ... la galusti se poate trisa cu putin praf de copt in compozitie

+Quote Post
dr_wise
post Jul 24 2007, 02:29 PM
Post #48

Musafir

Dragutelor, puteti da explicatii pana maine dimineata...nu ma incumet! Mi se pare migaloasa! Mai bine prestez la 100 de clatite!!!

+Quote Post
Cleo
post Jul 24 2007, 02:31 PM
Post #49

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

QUOTE(dr_wise @ Jul 24 2007, 08:29 AM) *
Dragutelor, puteti da explicatii pana maine dimineata...nu ma incumet! Mi se pare migaloasa! Mai bine prestez la 100 de clatite!!!

cu prima ocazie cand ajung in tara, la Constanta vin! si prestam una amandoua (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
ce zici? (IMG:style_emoticons/default/friends3.gif)

+Quote Post
fortelady
post Jul 24 2007, 02:37 PM
Post #50

Musafir

iar eu mananc clatitele

+Quote Post

6 Pages V  « < 3 4 5 6 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 21st July 2025 - 08:06 AM