![]() |
![]() ![]() |
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Cat de des se intampla ca doi oameni care ar trebui sa fie impreuna ajung sa o ia pe cai opuse datorita orgoliilor ranite? Sau daca se intampla asta inseamna ca cei doi pur si simplu are not ment to be?
Oare e intr-adevar dragostea singura care anuleaza toate orgoliile si prejudecatile sau e doar o iluzie asta? Vi s-a intamplat sa renuntati la cineva pentru care simteati ceva destul de puternic doar pentru ca vi-a adus vreun prejudiciu in ceea ce priveste capitolul orgoliu? |
|
|
![]()
|
|
Explorator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,677 Joined: 10-December 05 From: Bucuresti Member No.: 78 ![]() |
Din pacate, se intampla mult prea des. Orgoliul, ca forma incipienta de subestimare, ucide din fasa multe relatii, nu neaparat amoroase, care pareau si poate chiar erau foarte promitatoare. Cand se intampla asta inseamna ca ... cei doi s-au intalnit prea devreme, probabil. Speranta noastra sta in faptul ca oamenii cresc si invata toata viata.
Dragostea nu este atotputernica, decat cea crestineasca ;). Vointa este mult mai eficienta in acest caz: poate si constiinta faptului ca orgoliul mai mult pagubeste. Pe toata lumea. |
|
|
capsunica23 |
![]()
|
Musafir ![]() |
eu mai aveam cred 1min ca sa renunt la el pentru la m-a ranit in orgoliu...dar nu am facut-o si acum dupa ce se mai repeta aceleasi probl ...ma intreb de ce nu am putut sa plec??
dar am un raspuns ..iubesc dar da sunt si persoane care renunta... |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru Posts: 584 Joined: 7-December 05 Member No.: 11 ![]() |
Oare e intr-adevar dragostea singura care anuleaza toate orgoliile si prejudecatile sau e doar o iluzie asta?
uneori, am senzatia ca le accentueaza... :( |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 7,935 Joined: 9-December 05 From: Bra, Italia Member No.: 56 ![]() |
Eu cu fostul din cauza orgoliului lui ne-am despartit...
|
|
|
missu |
![]()
|
Musafir ![]() |
dap, si noi tot de-asta ne-am despartit. orgoliul lui de....mascul inselat (aiurea) si orgoliul meu ca nu mai puteam suporta comportamentul lui.
|
|
|
![]()
|
|
Explorator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,677 Joined: 10-December 05 From: Bucuresti Member No.: 78 ![]() |
Missu :-* orgoliosii au idei preconcepute, sau asa se spune. Avem mintea si sufletul deschise spre comunicare si orice ne-ar arunca in fata partenerul, trebuie contestat dar si acceptat in egala masura.
Stim bine ca nu am comis ce acuza el acolo, dar daca de la el asa se vede, totusi?! Simplul fapt ca acuza nu trebuie perceput ca atac la moralitatea noastra, ci ca expresie a temerilor lui. Gelozia partenerului este grava pentru o fiinta orgolioasa - se poate simti usor jignita cand i se contesta devotamentul. Dar gelosii nu trebuie tolerati, asa ca la tine nu a fost orgoliul cel care te-a indemnat sa inchei relatia cu fostul. Instinctul de conservare si autorespectul au functionat, presupun: cine poate suporta gelozisme la nesfarsit?! Orgoliul este mecanism autodistructiv recunoscut, ce bine ar fi sa-i putem scoate o piesa ca sa nu mai functioneze deloc :D. |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Contaminat Posts: 185 Joined: 8-December 05 Member No.: 44 ![]() |
sunt persoane care "inchid" ochii la unele gesturi care in mod normal le ranesc orgoliul tocmai pt ca iubesc persoana care i-a ranit,dar daca se repeta aleg sa plece.In cazul asta nu cred ca mai e vorba de orgoliu ci de faptul ca persoana respectiva a realizat ca pers pt care a uitat de orgoliul sau nu merita acest lucru.
Dar daca intr-adevar doua persoane se iubesc e o prostie sa se desparta din cauza orgoliilor prea puternice. |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,136 Joined: 8-December 05 From: 7Th Heaven Member No.: 16 ![]() |
Eu sunt foarte orgolioasa.Nu conteaza cine imi raneste orgoliul..Chit ca este persoana pe care o iubesc cel mai mult,trebuie sa stie sa respecte,si sa se comporte in asa fel incat sa nu raneasca orgoliul.
|
|
|
Tsunami |
![]()
|
Musafir ![]() |
QUOTE Eu sunt foarte orgolioasa.Nu conteaza cine imi raneste orgoliul..Chit ca este persoana pe care o iubesc cel mai mult,trebuie sa stie sa respecte,si sa se comporte in asa fel incat sa nu raneasca orgoliul. i agree, problema este, ce faci daca-ti raneste orgoliul fara sa vrea? |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 13th July 2025 - 07:44 PM |
|