IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Virusul herpetic, Herpesul genital si nu numai
ham
post Jul 2 2006, 03:11 AM
Post #1


Cavaler eLady.ro
****

Group: Obsedat
Posts: 358
Joined: 26-June 06
From: Jalea Vaii
Member No.: 398



Virusurile herpetice


Infectiile cu virusurile herpetice sunt cele mai frecvente infectii virale la om, dupa cele gripale. Sunt capabile sa produca simptome si boli variate sau pot ramane in stare latenta si sa se reactiveze la diferite intervale de timp. Sunt 25 de familii de virusuri herpetice, dar pentru om doar 8 tipuri sunt mai importante prin amploarea simptomatologiei pe care o dau. Fiecare specie are multe alte tipuri de virusuri herpetice patogene care sunt diferite de virusurile herpetice umane. Comun pentru toate tipurile de virusuri herpetice e capacitatea lor de a se “ascunde” in organism si de a produce simptomatologie specifica la anumite intervale de timp.

1Virusul herpetic de tip 1 produce herpesul oral, al degetelor si mainii si e implicat in producerea leziunilor genitale. Pana la varsta de 15 ani 25-30% si pana la 30 ani, 50% dintre tineri contracteaza virusul. Infectarea se face prin contact cu leziunea herpetica activa. Perioada de incubatie (timpul scurs de la contactul infectios pana la aparitia bolii) variaza de la 2-3 zile pana la 2-3 saptamani.

2 Virusul herpetic de tip 2 produce herpesul genital, dar e implicat si in producerea herpesului oral. Cam 20% din persoanele active sexual sunt infectate cu acest virus. Perioada de incubatie e aceeasi. Manifestarile locale sunt caracterizate de aparitia acelorasi tipuri de vezicule si ulcere, insotite adesea de durere puternica si disconfort local.

3 Virusul varicelei, varsat de vant sau herpes varicela, e foarte frecvent, apare predominant in perioada primei copilarii. Pana la varsta adulta aproape 100% din populatie il contacteaza. Virusul se transmite pe calea aerului sau prin contact direct. Perioada de incubatie e de 2 saptamani. Debutul bolii e asemanator gripei, dupa care apare eruptia caracteristica pe piele.

4 Virusul Epstein Barr, care da mononucleoza infectioasa sau “boala sarutului”. Se transmite prin saliva. La copii, infectia trece neobservata. La adolescenti si tineri apar febra, inflamarea ganglionara si a incheieturilor acompaniate cu o stare de fatigabilitate. La persoanele imunodeprimate simptomatologia produsa de virus e mai ampla.

5 Citomegalovirusul. Pana la varsta adulta 50% din populatie prezinta infectia. Se asociaza frecvent cu pau-peritatea. Se transmite prin saliva, laptele matern si alte secretii. De obicei nu produce nici un simptom. Uneori infectia debuteaza sonor cu febra si inflamare ganglionara.

6 Virusul herpetic uman 6 produce o infectie de regula usoara. Pana la varsta de 2 ani aproape toti copiii contracteaza acest virus.

7Virusul herpetic uman 7. Pana la 3 ani aproape toti copiii prezinta infectia cu acest virus. Se transmite pe cale aeriana, dar si prin saliva si alte secretii.

8 Virusul herpetic uman 8 sau virusul sarcomului Kaposi e destul de raspandit in anumite zone ale planetei. In Europa sub 10% din populatie este infectata cu acest virus. Infectiile devin manifeste mai ales la persoanele imunotarate (bolnavii cu HIV pozitiv, cei cu transplante de organe sub medicatie imunodeprimanta).

9 Un tip aparte de virus e virusul herpetic B, care e patogen pentru maimute. Pot aparea insa imbolnaviri grave la persoanele care vin des in contact cu acestea. Calea de transmitere este muscatura de maimuta. In 75% din cazuri se produc tulburari neurologice importante si exitus.

Usturoiul are efect antiviral foarte puternic

Cel mai eficient medicament e Aciclovyrul. Trebuie administrat si in perioadele de convalescenta sau de stres major, in scop preventiv. De asemenea o importanta maxima trebuie data metodelor de crestere a imunitatii organismului. Acestea sunt variate, de la alimentatie specifica pana la sport, odihna si relaxare. Trebuie sa consumati carne din plin, untura de peste si cat mai multe lactate integrale, adica cu cantitatile normale de grasime. De asemenea consumati fructe foarte bogate in vitamina C, E, A (citrice, nuci, alune, migdale, nuca de cocos). Puteti introduce in alimentatie suplimentele de tipul echinaceea, selenium, zinc, spirulina etc.

Alimente precum usturoiul, ginsengul, ginger, hreanul, soia si ceaiul verde au un puternic efect antiviral. In cazul usturoiului efectul sau antiviral este atat de pronuntat incat chiar si contactul tegumentului cu aceasta planta are efecte benefice deoarece principiile active se absorb prin piele.

Somnul trebuie sa fie suficient si odihnitor. Mariti timpul de somn si folositi-va din plin perioada de concediu, dar si weekend-urile in acest scop. Spalati mainile in mod regulat de mai multe ori pe zi si eficient. O spalare eficienta a mainilor consta in sapunirea acestora si frecarea lor cel putin 5 minute. Folositi solutii de dezinfectare a mainilor. Chiar si alcoolul medicinal este foarte bun.

La nastere, mama poate transmite bebelusului boala


Virusurile de tip 1 si 2 dau infectii care raman in organism toata viata. Virusurile se gasesc in leziunile active de pe piele sau mucoase si in secretiile organismului. Infectia cu virusul 1 e rezultatul unei proaste igiene, se transmite pe cale orala sau la nivelul ochilor. Infectia cu virusul herpetic 2 se transmite pe cale sexuala, se gaseste in zonele genitale, anus, rect si segmentele superioare ale tractului alimentar. Se poate transmite la bebelusi in timpul nasterii daca mama prezinta o leziune activa genitala, producand leziuni grave la copil, uneori cu risc vital.

Stresul, unul din factorii favorizanti

Factorii favorizanti sunt stresul fizic, psihic sau emotional, imbolnavirile de orice fel, subnutritia, carentele vitaminice si proteice. Expunerea la UV are un rol nefast favorizand aparitia elementelor eruptive cutanate prin scaderea imunitatii locale. Ca orice infectie virala, gravitatea manifestarilor clinice depinde de eficienta apararii imune. Manifestarile sunt extrem de sonore la pacientii imunodeprimati. In cazul pacientilor cu sistemul imun integru si sanatos cele mai multe din aceste infectii trec neobservate.

Dr. Adina Alberts
medic specialist “Care Zone”,
www.carezone.ro
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ioannaraluka
post Jul 2 2006, 09:35 AM
Post #2


Incurabil
*****

Group: Membru de Onoare
Posts: 1,334
Joined: 13-December 05
From: D Street
Member No.: 96



Poate trebuia deschis subiect separat cu herpes et co.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fortelady
post Jul 3 2006, 10:06 AM
Post #3





Musafir






gata ioannaraluka (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) multumim de sugestie
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ioannaraluka
post Jul 3 2006, 12:06 PM
Post #4


Incurabil
*****

Group: Membru de Onoare
Posts: 1,334
Joined: 13-December 05
From: D Street
Member No.: 96



No problem (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/322.gif)
Am zis doar ca sa nu intre in aceeasi oala cu celalalt virus pacatos.
Ce stiu eu de asta din experienta (nu personala), multe sunt, cred, cultura generala, sa zic asa.
Pentru virusul de tip 1 (oral):
Pentru cresterea imunitatii organismului: ulei de catina, spirulina, echinaceea (se pare ca merg in caz de imunitate scazuta).
De evitat soarele, provoaca pusee in unele cazuri.
Aplicari locale: tinctura de propolis, Dermogent (solutie gata preparata).
De efect: tratamentul cu Acyclovir pastile si unguent minim 5 zile.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
girl22
post Aug 23 2006, 07:51 PM
Post #5


Tratabil
**

Group: Tratabil
Posts: 105
Joined: 8-February 06
From: Bucuresti
Member No.: 200



Mi-au iesit 3!!! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/sad.gif) (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/mad.gif) Unul in coltul gurii care a inflorit si 2 pe buza de jos care stau sa infloreasca.Toate astea peste noapte. Mie imi iese vara cate unul de la soare dar niciodata asa.Imi iesea DOAR unul.Off... nu stiu cu ce sa ma dau.Stiti vre-un remediu? (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/crying.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Szimcsi
post Aug 23 2006, 08:17 PM
Post #6


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 8,980
Joined: 12-January 06
From: Six feet from the edge
Member No.: 146



Aciclovir, Zovirax.... Sunt unguente.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pocpoc
post Aug 23 2006, 08:21 PM
Post #7


Dependent
***

Group: Membru
Posts: 342
Joined: 30-June 06
Member No.: 404



Mie de obicei imi ies de la faptul ca mananc prea sarat sau ca nu beau apa. Nu prea e metoda de vindecare rapida, insa sunt niste produse f f bune care grabesc vindecarea: Zovirax si Aciclovir ( intreaba la farmacie..nu stiu daca am scris corect numele). Pe mine ma cam tin 2 saptamani (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/sad.gif) (...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
girl22
post Aug 23 2006, 08:22 PM
Post #8


Tratabil
**

Group: Tratabil
Posts: 105
Joined: 8-February 06
From: Bucuresti
Member No.: 200



Thank you very much!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kary_pink
post Aug 23 2006, 08:24 PM
Post #9





Musafir






Pacat ca nu stai langa mare.....apa de mare le grabeste vindecarea (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) ......eu una recomand Aciclovirul dar si o vizita la doctor....cauza lor poate fi uneori una interna
Go to the top of the page
 
+Quote Post
17girl
post Aug 23 2006, 08:27 PM
Post #10


Incurabil
*****

Group: Membru de Onoare
Posts: 768
Joined: 5-February 06
Member No.: 185



mai e si herpes stop... dar eu de obicei mi-l vindec cu balsamul neutrogena sau cutiuta cu minuni de la oriflame. adica il hidrateaza si trece dar nu mai devreme de 2 zile
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pages V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 28th April 2024 - 03:13 PM