![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Buna, Ramona! Da, poti ramane insarcinata imediat dupa ce nu mai iei pastilele anticonceptionale pentru ca anticonceptionalele orale au dozaj hormonal foarte mic , exact pentru cit e nevoie in ziua respectiva. Insa nu cred ca la tine este cazul, dat fiind testele facute. Ai respectat instructiunile cind le-ai facut?
Cauzele lipsei sangerarilor menstruale poti fi multe si diverse. De exemplu, in hipertiroidie menstruatia dispare desi nu e vorba de sarcina. Menstruatia mai dispare si ca urmare a tulburarilor de alimentatie. Sint foarte muuulte cauze care pot stopa menstruatia ca sa spunem, la prima vedere, ca nu mai exista ciclul, dar nu e neaparat de la o sarcina. Cel mai bine pentru tine ar fi sa iti faci niste analize ale singelui si sa mergi la un endocrinolog cit mai repede. Bine ai venit. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 3 Joined: 24-September 09 Member No.: 7,200 ![]() |
Salutare tuturor. Am si eu o nelamurire. nu mi s-a specificat daca anticonceptionalele trebuie luate din prima zi a menstruatiei sau daca nu conteaza. Eu am inceput un blister de Yaz dupa 7 zile de la incheierea menstruatiei. este ok daca dupa o saptamana de la inceperea blisterului fac dragoste? sau le-am luat gresit ? help (IMG:style_emoticons/default/crying.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 3 Joined: 24-September 09 Member No.: 7,200 ![]() |
Salutare tuturor. Am si eu o nelamurire. nu mi s-a specificat daca anticonceptionalele trebuie luate din prima zi a menstruatiei sau daca nu conteaza. Eu am inceput un blister de Yaz dupa 7 zile de la incheierea menstruatiei. este ok daca dupa o saptamana de la inceperea blisterului fac dragoste? sau le-am luat gresit ? help
scuze de dublu post . lag This post has been edited by zupergirl: Sep 24 2009, 04:39 PM |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Le-ai luat gresit. Citeste pe prospect si vezi exact cind se incep penru ca de obicei folia se incepe din prima zi a menstrei, nu altadata.
Nu e ok, s-ar putea sa se lasa cu "boala cu ochi" |
|
|
![]()
|
|
Am luat in continuare blisterul. Sunt la ziua 11. Va trebui sa incep blister nou cand incepe menstruatia ? sau e ok daca voi continua sa il termin pe acesta. Daca e ok cu blisterul de acum , cand voi putea incepe sa fac dragoste neprotejata?
E prima oara cand folosesc anticonceptionale si nu prea ma pricep. Am citit prospectu, dar nu raspunde unor astfel de intrebari. need help, multumesc anticipat. (IMG:style_emoticons/default/iloveelady.gif) (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
![]()
|
|
Din a doua luna de luat corect anticonceptionalele. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
make-up artist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 5,601 Joined: 11-December 06 From: Otopeni Member No.: 819 ![]() |
Si eu stiu ca tot din a 2-a luna. Eu nu am asteptat o luna ci 2 saptamani. Nu am ramas insarcinata. Dar eu am cam riscat.
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 8,980 Joined: 12-January 06 From: Six feet from the edge Member No.: 146 ![]() |
Zupergirl, cand incepi sa iei anticonceptionale pentru prima oara, prima folie se ia din prima zi a ciclului. Dupa ce termini folia, faci pauza o saptamana in care trebuie sa iti vina ciclul. Urmatoarea folie se ia din a 7-a zi de pauza si tot asa.
|
|
|
![]()
|
|
Obsedat ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 414 Joined: 1-November 06 Member No.: 670 ![]() |
Regula e asa :
- daca incepi folia din prima zi a menstruatiei, esti protejata chiar de la prima pastila (asa se procedeaza de obicei) - daca o incepi din alta zi, cum ai facut tu, esti protejata dupa ce iei primele 7 pastile In concluzie, acum esti protejata, fiindca au trecut cele 7 zile. Dupa ce termini folia incepi una noua si tot asa, menstruatia o sa vina dupa ce termini pastilele active (24 sunt active, 4 placebo). This post has been edited by asgaard: Oct 1 2009, 02:09 PM |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,356 Joined: 2-January 07 From: Craiova Member No.: 924 ![]() |
Care sunt anticonceptionalele cu 24 de pastile?
Eu pe toate pe care le stiu au 21 sau 28, iar la cele cu 28 sunt 7 pastile placebo. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 17th June 2025 - 10:48 AM |
|