![]() |
![]() ![]() |
![]() |
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
ioanna, toate analizele mi-au iesit bune. medicii nu au fost in stare sa spuna de la ce ar putea fi.
iar la cateva luni dupa ce n-am mai folosit anticonceptionale, au incetat si sangerarile. lilith, nu stiu daca in Romania au intrat patch-urile alea. sunt ca niste leucoplaste, pe care le lipesti pe corp. sunt imbibate cu substantele respective si trec in sange prin piele. la inceput am avut reticente, dar apoi s-au dovedit a fi eficiente si mult mai comode. |
|
|
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
ginecologul lu maica-mea i-a propus o chestie din asta (plasturi cu sunbstanta cu hormoni) ca alternativa la tratamentul de substitutie hormonala pe care tre sa il faca dupa operatie - tratamentul clasic este un implant care se face sub piele.
noi am optat pt variana implant pt ca 1) e cu hormoni naturali si 2) e mai comod din multe puncte de vedere (nu se dezlipeste, nu se murdareste.... etc) pescarush, pe pliantul de la pastilele mele scria ca ocazional, pot cauza sangerari.... |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,334 Joined: 13-December 05 From: D Street Member No.: 96 ![]() |
Forte, aici e aici, ca acele sangerari cauzate de pastile "spotting" sunt una, dar pescarush a precizat "sangerari dupa contact sexual" care sunt cu totul altceva. Si daca pot fi de la pastile si nu de la ceva mai rau...sincer, as fi chiar usurata.
|
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 1 Joined: 9-December 06 Member No.: 809 ![]() |
buna tuturor.e prima mea postare pe acest forum...as avea si eu o intrebare daca poate cineva sa ma ajute cu o parere...e prima data cand iau anticonceptionale(mercilon),si nu prea mai am rabdare pana la prima zi a stopului atunci cand trebuie sa iau prima pilula.as dori sa stiu daca are ceva daca incep sa le iau de pe acum....daca exista vreun risc..sau ceva....
sper sa ma puteti ajuta...sunt foarte curioasa. multumesc si pupici tuturor |
|
|
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
(IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/welcome.gif) pe elady, alexandra.
eu nu ti-as recomanda sa incepi sa iei pastilele asa de capul tau. pe toate prospectele scrie ca se incepe in ziua I a ciclului. iti dereglezi ciclul complet daca incepi acum. cat mai ai pana trebuie sa incepi? 2-3 saptamani? nu-i asa mare graba. stai linistita ca ai timp sa te saturi sau chiar sa uiti sa le iei (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/blush.gif) |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,877 Joined: 9-December 05 From: Here and There Member No.: 70 ![]() |
Alex, in niciun caz nu le lua mai devreme de prima zi.
fiind prima data cand iei, trebuie sa le iei din prima zi a ciclului - si dupa 7 zile vei fi protejata. deci tot degeaba le-ai lua, ca protectia va incepe din ziua a 7a - numai in cazul in care ai inceput din prima zi de ciclu . iti sugerez sa iti faci remindere pe telefon pentru a nu uita de pastiluta (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Explorator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,677 Joined: 10-December 05 From: Bucuresti Member No.: 78 ![]() |
Bun venit la noi, axelandra. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif)
Indiferent ce faci tu pe acolo, citeşte prospectul produsului şi īnvaţă temeinic cum funcţionează hormonii īn organismul uman. Altfel ... rişti dereglări urāte şi poţi comite de-alea nefăcute. Dacă simţi că nu īnţelegi explicaţiile din prospect, adresează-te unui medic ginecolog şi roagă să ţi se explice detaliat. |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 8,980 Joined: 12-January 06 From: Six feet from the edge Member No.: 146 ![]() |
Buna Alexandra. In nici un caz nu incepe sa iei pastilele mai devreme. Pe langa ca iti vei da peste cap ciclul, nici cu hormonii nu e de joaca. Atentie la Mercilon eu am luat un an. Nu a avut decat un efect negativ....foarte important: nu mai aveam deloc libidou...
|
|
|
![]()
|
|
make-up artist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 5,601 Joined: 11-December 06 From: Otopeni Member No.: 819 ![]() |
Eu iau logest de vreo 3 ani cred. N-am facut inca pauza. O sa ma duc la un control si o sa intreb medicul daca terebuie sa fac o pauza sau nu. Pana acum l-am intrebat si nu a fost cazul. Logest oricum sunt usoare.
Eu am alta bataie de cap acum. Trebuia sa incep folia miercuri si am uitat. De fapt am uitat sa le cumpar. Problema mai grava e ca mi-am dat seama abia dupa contactul cu pricina de miercuri noapte. Am luat pastiluta joi pe la 4 dupa amiaza si pe cealalta la 10 cum aveam programat. Sunt cam speriata sa nu ma pricopsesc cu un bebe. |
|
|
walpurgik |
![]()
|
Musafir ![]() |
Din cate stiu eu daca pierzi prima zi din ciclul pastilelor nu mai esti protejata intreaga luna desi trebuie sa le iei in continuare, se foloseste o metoda contraceptiva suplimentara. Ai grija!
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 20th June 2025 - 03:29 PM |
|